"Jestem córką alkoholiczki..." |
Autor |
Wiadomość |
wampirkowa
(konto nieaktywne)
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 08 Mar 2012 Posty: 545
|
Wysłany: Sob 15 Lis, 2014 09:46
|
|
|
dla mnie ogłoszenie bezsilnosci jest uznanie mojej porażki i to ze to wszystko była moja wina,
wiem źle myślę, ale tak to odbieram
a to co mi sie przydażyło nie było moją wina |
_________________ "Pamięć to raj, z którego nikt nie może nas wygnać, lub piekło, z którego nie możemy uciec... |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Sob 15 Lis, 2014 09:53
|
|
|
wampirkowa napisał/a: | wiem źle myślę, ale tak to odbieram
| to zmień myślenie ...lżej będzie |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
wampirkowa
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Sob 15 Lis, 2014 10:04
|
|
|
janioł powiedz mi jak bo ja nie wiem,
nikt tego nie wie,
nawet moja psycholog więc, |
_________________ "Pamięć to raj, z którego nikt nie może nas wygnać, lub piekło, z którego nie możemy uciec... |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Sob 15 Lis, 2014 10:17
|
|
|
wampirkowa napisał/a: |
nikt tego nie wie,
nawet moja psycholog więc, | nie jestem psychologiem i moge się jedynie podzielić moim doświadczeniem i tym co przeżyłem po kilkunastu latach odwlekania , uciekania wymówek i zapicia prawie dwunastoletniej abstynencji poszedłem na terapię DDA i mimo że ból psychiczny był okrutny , o mało co moje małżeństwo się nie rozpadło to zmieniłem tok myślenia w paru zatwardziałych przekonaniach i nie były to rady samego psychologa bo oni wbrew pozorom nie mają gotowych recept na życie, zmieniłem je gdy zacząłem słuchać współtowarzyszy na terapii którzy opowiadali o sobie tak tragiczne historię że mój alkoholizm okazał się ceną minimalną mojego DDA , IM WIĘCEJ LUDZI Z TYM SAMY PROBLEMEM PRÓBUJE SOBIE POMÓC TYM WIĘCEJ ROZWIĄZAŃ |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
wampirkowa
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Sob 15 Lis, 2014 10:24
|
|
|
Janioł
no ty jesteś AA i mitongów AA jest multum,
mitingów DDA jest o wiele mniej
gdzie ja mam łażić na mitingi DDA, co
a jak napisał nie zostałam zakwalifikowana na terapię DDA,
co mam zostać wielbłądem ???? |
|
|
|
|
wampirkowa
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Sob 15 Lis, 2014 10:27
|
|
|
ale nie wiem ile razy mam to pisać, na terapię DDa nie idzie się z marszu, se wchodzisz na grupę, musisz przejśc tsty rozmowy z psychologiem, teraputa i lekarzem psychiatrą, sam dobrze o tym wiesz,
zaczynam sie wkurzać, bo jakoś osobom nie dochodzi że można nie zostac zakwalifikowanym na terapię DDA,
ale co tam |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Sob 15 Lis, 2014 10:31
|
|
|
wampirkowa napisał/a: | musisz przejśc tsty rozmowy z psychologiem, teraputa i lekarzem psychiatrą, sam dobrze o tym wiesz, | ja miałem tylko rozmowę z terapeutą i już |
|
|
|
|
Jo-asia
Upierdliwiec miłośniczka
Pomogła: 59 razy Wiek: 53 Dołączyła: 10 Sie 2012 Posty: 2955 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Sob 15 Lis, 2014 10:31
|
|
|
wampirkowa napisał/a: | można nie zostac zakwalifikowanym na terapię DDA |
ja mam w domu... "okaz", który też nie został zakwalifikowany, choc ja mam inne zdanie na ten temat
za psychologami.. czasem trudno nadążyć |
_________________ ...Jak tak płaczę, to mi lepiej i przestaje mnie dobijać nieuchronność przemijania.. |
|
|
|
|
wampirkowa
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Sob 15 Lis, 2014 10:36
|
|
|
bo ty miałeś a ja miałam z psychitrą, psychologiem i terapeutą
moze osrodek inny a może ja specyficzna a moze temu ze biorę leki od psychiatry
zrobioono testy i niestety nie zostałam zakwalifikowana,
co mam zrobić zastrzelić się bo nie przyjeli mnie na terapię dda, SORKI MAM TYSIĄCE INNYCH POWODÓW BY SIĘ ZASTRZELIĆ ALE NAPEWNO NIE TO ŻE NIE JESTEM NA TERAPI DDA
sorki za kpasa na końcu |
|
|
|
|
aja
Małomówny
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 03 Wrz 2014 Posty: 94 Skąd: Lublin
|
Wysłany: Sob 15 Lis, 2014 16:36
|
|
|
wampirkowa- nie wiem jak jest z terapią DDA
ale możesz iść po prostu na terapię (nie musi ona meć w nazwie DDA)
Normalnie na NFZ do każdego psychoterapeuty (psychoterapeuty a nie psychologa) pracującego w środku,
potrzebne może być skierowanie- ale takie skierowanie może dostać kazdy
idzie sie i mówi, że się chce
na fundusz pewnie trzeba poczekać trochę na wolne miejsce ale zawsze to krok na przód.
Jeśli chodzi o terapię grupową to też nie koniecznie musisz chodzić na grupę tylko i wyłacznie dla DDA. |
|
|
|
|
wampirkowa
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Sob 15 Lis, 2014 16:45
|
|
|
aja ja chodzę do psychologa klinicznego,
3 razy w tygodniu |
|
|
|
|
wampirkowa
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Sob 15 Lis, 2014 22:10
|
|
|
byłam na terapi nerwic ale opinia trapeutów i osób biorących udział musiałam opuścić terapię,
i co mam zrobić ???? |
|
|
|
|
aja
Małomówny
|
Wysłany: Sob 15 Lis, 2014 22:48
|
|
|
czyli chodzisz do psychologa- nie pomaga Ci to?
i chodziłaś na terapię nerwic- to była terapia grupowa?
Wiesz dobór pacjentów w grupie nie jest przypadkowy- i może być tak, że konkretna grupa może nie pomagać pacjentowi- i to jest rolą terapeutów, żeby weryfikować czy grupa pacjentowi pomoże
grupa grupie nierówna- można próbować w innych
Psycholog nawet kliniczny to nadal nie psychoterapeuta (chyba, że to psycholog kliniczny i psychoterapeuta w jednym?) |
|
|
|
|
wampirkowa
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Sob 15 Lis, 2014 22:58
|
|
|
grupowa, z róznymi problemami ogólenie nerwice jak sie okazło tylko 2 osocy z grupy nie były ddd lub dda,
i kazdy z innym rozpoznaniem
mój jest tylko kliniczny |
|
|
|
|
aja
Małomówny
|
Wysłany: Sob 15 Lis, 2014 23:11
|
|
|
Nie odpowiedziałaś na moje pytanie- czy spotkania z psychologiem Ci pomagają?
A co psycholog mówi na temat Twojej terapii? Co Ci sugerował?
Rozmawiałaś z nim o możliwościach- co można zrobić w takiej sytuacji jak Twoja? Gdzie szukać pomocy itp? |
|
|
|
|
|