Brak złotej myśli. |
Autor |
Wiadomość |
mizule
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 03 Lut, 2015 22:33
|
|
|
A mam dla kogo przestać pić...jeszcze trochę i zmarnuje własnym dzieciom dzieciństwo...Sama jako dziecko alkoholika przysięgałam sobie, że moje dzieci to ominie...a jednak nie daje rady i widzę, że zawalam. To jest moja główna motywacja. |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Wto 03 Lut, 2015 22:34
|
|
|
mizule napisał/a: | A mam dla kogo przestać pić... | dla siebie przede wszystkim dla siebie , dla poczucia własnej pewności dla poczucia kierowania własnym życiem |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
mizule
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 03 Lut, 2015 22:36
|
|
|
Co do nie picia...udało mi się nie pić ostatnie 2 lata...Ale teraz jest krucho. Chciałam poradzić sobie sama...ale nie daje rady. |
|
|
|
|
muzyka11111
Towarzyski
Pomogła: 1 raz Wiek: 55 Dołączyła: 30 Lip 2014 Posty: 109
|
Wysłany: Wto 03 Lut, 2015 22:39
|
|
|
Janioł napisał/a: | mizule napisał/a: | A mam dla kogo przestać pić... | dla siebie przede wszystkim dla siebie , dla poczucia własnej pewności dla poczucia kierowania własnym życiem |
Janiol Ci dobrze napisal dla siebie przede wszystkim. Nie wiem w jakim wieku masz dzieci, ale smiem domyslac sie ze juz na tyle duze ze rozumieja o co chodzi i co dzieje si z mama...a mimo wszystko jeszcze nie przestalas...
Wiem ze napewno sa za toba i chcialy by miec trzezwa mame (pisze to troche ze swojego doswiadczenia).
Musisz postanowic ze TY tego chcesz. |
|
|
|
|
muzyka11111
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 03 Lut, 2015 22:43
|
|
|
To znaczy wogole nic nie pilas(alko) przez ostanie 2 lata/ |
|
|
|
|
mizule
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 03 Lut, 2015 22:47
|
|
|
muzyka11111 napisał/a: | Janioł napisał/a: | mizule napisał/a: | A mam dla kogo przestać pić... | dla siebie przede wszystkim dla siebie , dla poczucia własnej pewności dla poczucia kierowania własnym życiem |
Janiol Ci dobrze napisal dla siebie przede wszystkim. Nie wiem w jakim wieku masz dzieci, ale smiem domyslac sie ze juz na tyle duze ze rozumieja o co chodzi i co dzieje si z mama...a mimo wszystko jeszcze nie przestalas...
Wiem ze napewno sa za toba i chcialy by miec trzezwa mame (pisze to troche ze swojego doswiadczenia).
Musisz postanowic ze TY tego chcesz. |
Mam dwie córki. Starsza 7 lat, młodsza 16 m-cy. Nie dałam rady przy chorobie młodszej, tzn jak już ze szpitala wyszła, to po 2 m-cach otworzyłam piwo i poszło....Wiem, że dla siebie...Mam (***) po reka przepisany przez psychiatrę....brałam tydzień, nie piłam i lepiej się czułam po kilku dniach...a potem pstryk...jedno piwko i koniec....Mam tego już dość. W sumie siebie mam dość, bo nie wiem co za siła mną rządzi. Chyba ja sama sobą...:(
Edit:
usunęłam nazwę leku |
Ostatnio zmieniony przez Wiedźma Wto 03 Lut, 2015 22:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Wto 03 Lut, 2015 22:48
|
|
|
mizule napisał/a: | bo nie wiem co za siła mną rządzi. | a to akurat jest proste to jest alkoholizm |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
mizule
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 03 Lut, 2015 22:50
|
|
|
muzyka11111 napisał/a: | To znaczy wogole nic nie pilas(alko) przez ostanie 2 lata/ |
Nie piłam alko od momentu zajścia w ciąze do momentu zaprzestania karmienia piersią. Ale to było rok temu. |
|
|
|
|
Mała
Trajkotka
Pomogła: 34 razy Wiek: 49 Dołączyła: 18 Cze 2013 Posty: 1017 Skąd: Moja Wiocha :D
|
Wysłany: Wto 03 Lut, 2015 22:51
|
|
|
Janioł napisał/a: | Cytat: | mizule napisał/a:
A mam dla kogo przestać pić... |
dla siebie przede wszystkim dla siebie |
Przyłączam się do opinii - "przede wszystkim dla siebie":)
Witaj serdecznie! Gosia - współuzależniona |
_________________ "Nigdy się nie nie bój" - Krudowie <3 |
|
|
|
|
mizule
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 03 Lut, 2015 22:52
|
|
|
Janioł napisał/a: | mizule napisał/a: | bo nie wiem co za siła mną rządzi. | a to akurat jest proste to jest alkoholizm |
Wiem...ale wymówienie tego słowa wreszcie..trwało u mnie wieki |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Wto 03 Lut, 2015 22:53
|
|
|
mizule napisał/a: | Wiem...ale wymówienie tego słowa wreszcie..trwało u mnie wieki | to powszechna przypadłość jesli mądrze pokierujesz swoim trzeżwieniem przyjdzie czas że będziesz to mówiła ze spokojem i akceptacją |
|
|
|
|
muzyka11111
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 03 Lut, 2015 22:57
|
|
|
mizule napisał/a: | muzyka11111 napisał/a: | To znaczy wogole nic nie pilas(alko) przez ostanie 2 lata/ |
Nie piłam alko od momentu zajścia w ciąze do momentu zaprzestania karmienia piersią. Ale to było rok temu. |
Czyli jak widac da sie...Wiec czemu wracasz do tego...?- to takie pytanie retoryczne nie musisz odpowiadac, mysle ze potrzebna jest ci pomoc i terapia. Zapisz sie, nie bedziesz zalowac zobaczysz...ja chodzilam na indywidualna (bo tylko taka moglam miec tu gdzie mieszkam) i nie zaluje ani jednej minuty i pieniedzy. |
|
|
|
|
mizule
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 03 Lut, 2015 22:58
|
|
|
Janioł napisał/a: | mizule napisał/a: | Wiem...ale wymówienie tego słowa wreszcie..trwało u mnie wieki | to powszechna przypadłość jesli mądrze pokierujesz swoim trzeżwieniem przyjdzie czas że będziesz to mówiła ze spokojem i akceptacją |
wiem, i marzy mi się dojść do takiego etapu...Póki co podjęłam walkę, pierwszy raz nie sama....dlatego tu napisałam...sama jednak nie potrafie.. |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Wto 03 Lut, 2015 23:04
|
|
|
mizule napisał/a: | ...Póki co podjęłam walkę, pierwszy raz nie sama....dlatego tu napisałam...sama jednak nie potrafie.. | samemu podobno się zdarza ale znacznie zwiększysz swe szanse udając się na mityng AA I na terapię , samo forum tez nie jest najlepszym rozwiązaniem natomiast jako uzupełnienie I wsparcie powiedziałbym bezzcenne |
|
|
|
|
mizule
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 03 Lut, 2015 23:06
|
|
|
muzyka11111 napisał/a: | mizule napisał/a: | muzyka11111 napisał/a: | To znaczy wogole nic nie pilas(alko) przez ostanie 2 lata/ |
Czyli jak widac da sie...Wiec czemu wracasz do tego...?- to takie pytanie retoryczne nie musisz odpowiadac, mysle ze potrzebna jest ci pomoc i terapia. Zapisz sie, nie bedziesz zalowac zobaczysz...ja chodzilam na indywidualna (bo tylko taka moglam miec tu gdzie mieszkam) i nie zaluje ani jednej minuty i pieniedzy. |
Chodzilam na indywidualne terapie ale nie wiele mi to dało....roważam teraz po prostu pojscie na jakas grupe AA |
|
|
|
|
|