Najstraszniejsze samopoczucie w zyciu |
Autor |
Wiadomość |
Mario
[*][*][*]
|
Wysłany: Wto 03 Lis, 2009 13:36
|
|
|
A czego Ty sie po czynnym alkoholiku spodziewałaś ?
Cytat: | My nie z salonów tylko z roli, wykrzykniem głośno co nas boli.
Co w duszy gra powiemy raznie, nie bedziesz nam ublizał błaznie. |
St. Wyspianski " Wesele" |
|
|
|
|
Mario
[*][*][*]
|
Wysłany: Wto 03 Lis, 2009 13:39
|
|
|
Za co ? ??????? |
|
|
|
|
Mario
[*][*][*]
|
Wysłany: Wto 03 Lis, 2009 13:49
|
|
|
Jednak to prawda co mówią, że Temida ślepa jest
Niewinny żarcik zawsze przegra z krwistym i dosadnym mięsem
Jeśli chodzi o słownictwo, to alkoholikiem jestes na pewno . Wiem to po sobie |
|
|
|
|
ZbOlo
[*][*][*] Ojciec Chrzestny
Pomógł: 35 razy Dołączył: 27 Lut 2009 Posty: 2713 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Wto 03 Lis, 2009 14:42
|
|
|
Mario napisał/a: | A Wam Drodzy alkoholicy sie dziwię. Małolat po raz pierwszy w życiu zapewne wyrwał sie z domciu na dłuzszy biwak. Najzwyczajniej w swiecie pochlał.Głowka go rozbolała i brzuszek też........ co w tym dziwnego ? |
Pycha – pojęcie i postawa człowieka, charakteryzująca się nadmierną wiarą we własną wartość i możliwości, a także wyniosłością. Człowiek pyszny ma nadmiernie wysoką samoocenę oraz mniemanie o sobie. Gdy jest wyniosły towarzyszy mu zazwyczaj agresja.
W wielu przypadkach pycha, czyli wyniosłość, jest spowodowana wysokimi osiągnięciami w życiu lub niepowodzeniami drugiej osoby. |
_________________ Homines soli animalium non sitientes, bibimus
|
|
|
|
|
Flandria
Uzależniony od netu DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)
Pomogła: 69 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 3233
|
Wysłany: Wto 03 Lis, 2009 14:49
|
|
|
ZbOlo napisał/a: | Człowiek pyszny ma nadmiernie wysoką samoocenę oraz mniemanie o sobie |
ale często jest to sztucznie napompowane
wystarczy wziąć malutką szpileczkę i ....
czasem jest trzask wrzask
czasem pisk
jak balonik - delikwent robi się nagle bardzo malutki |
|
|
|
|
montreal
[*][*][*]
|
Wysłany: Wto 03 Lis, 2009 14:57
|
|
|
Nie cierpię Pychy. Czuje jednak respekt przed tym słowem, ponieważ ludzie pyszni z reguły wygrywają. Istnieje wspaniały film Bertolucci'ego pt: "Konformista". Polecam.
...i zastanawiam się, dlaczego w katolickim kraju ten jeden z grzechów głównych stoi na wzgórzu i się szczerze śmieje? |
_________________ "Ostatecznie mamy do opowiedzenia tylko jedną historię" Jonathan Carroll
|
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Wto 03 Lis, 2009 15:09
|
|
|
montreal napisał/a: | zastanawiam się, dlaczego w katolickim kraju ten jeden z grzechów głównych stoi na wzgórzu i się szczerze śmieje? |
Jak wiemy z filmu "Adwokat Diabła" pycha jest ulubionym grzechem Szatana.
Pewnie dlatego, że przynosi mu największe zyski... |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Masakra
Trajkotka O jedna impreze za duzo
|
Wysłany: Wto 03 Lis, 2009 15:10
|
|
|
Mario napisał/a: | Masakra napisał/a: | a skoro z kolei jest Ci dobrze pijac, dlaczego jestes na tym forum i jezdzisz na zloty itp |
Jedno drugiego nie wyklucza. Ja tu nie widzę sprzeczności
|
Nie wyklucza ale skoro tu jestes to jednak widzisz ze potrzebujesz pomocy. Dlaczego wiec wywyzszasz sie bezpodstawnie? Ciagle przegrywasz i to Cie boli a Twoje zachowanie, slowa i zenujaca zlosliwosc sa tego dowodami.
Mario napisał/a: |
Masakra napisał/a: | Boli ze ktos umie sobie radzi z tym z czym Ty nie umiesz? |
Masz rację. Radzisz sobie. Jak na trzy miesiące abstynencji , bardzo dobrze sobie radzisz. Jestem pod wrażeniem |
Ty za to radzisz sobie swietnie. Nie wiem co bedzie ze mna za nawet nastepne 3 miesiace mam tylko nadzieje ze nie upadne do Twojego poziomu.
Mario napisał/a: |
Masakra napisał/a: | ile panienek przelecialem zalosny czlowieku |
Niech zgadnę. Prawa rąsia, lewa rąsia i która jeszcze ? |
Sa tylko 2 rece. Chyba ze Ty jestes na tyle swietny ze dostales wiecej od Boga.
Chyba nie myslisz ze bede Ci opowiadal z iloma kobietami spalem. Jak masz jakies komplexy na tym punkcie to pomyliles adresy. Ja nie mam zwyczaju odpowiadac na intymne pseudo prowokacje nieznajomym.
Jeszcze na koniec (bo wiecej nie zamierzam z Toba pisac a Twoje posty beda przeze mnie ignorowane) powiem Ci tyle.
Przypominasz mi zalosnego wijacego sie we wlasnym go***e robaka ktory nienawidzi swiata i pluje na wszystkich ktorym powiodlo sie lepiej niz jemu samemu. Boli Cie, ze sam nie potrafisz wyjsc ze swojego bagna to probujesz je patetyzowac i wciagnac w to innych. Na prozno.
Jak bedziesz kiedys przeklinal zycie na kolejnym moralniaku to przemysl te slowa na spokojnie i wez sie w garsc zamiast irytowac ludzi.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Mario
[*][*][*]
|
Wysłany: Wto 03 Lis, 2009 15:20
|
|
|
Dodam jeszcze,ze to jeden z siedmiu grzechów głównych. I o ile pamietam z katechezy, stoi posród nich na pierwszym miejscu |
|
|
|
|
Mario
[*][*][*]
|
Wysłany: Wto 03 Lis, 2009 15:23
|
|
|
Masakra napisał/a: | Przypominasz mi zalosnego wijacego sie we wlasnym go***e robaka ktory nienawidzi swiata i pluje na wszystkich ktorym powiodlo sie lepiej niz jemu samemu |
Lepiej mówisz ? To Ty wspominałes coś o Urzędzie Pracy i jakiejs tam rejestracji ?
Przypomnij mi bo nie pamietam
Podejrzewam, ze mnie z moim alkoholizmem lepiej sie wiedzie niz tobie bez Twego.
I wcale nie mam na mysli kasy |
|
|
|
|
montreal
[*][*][*]
|
Wysłany: Wto 03 Lis, 2009 15:27
|
|
|
Pax, chłopaki! Pax ponad wszystko! My, Alkoholicy zrezygnujmy czasami ze Słów na poczet Myślenia. |
_________________ "Ostatecznie mamy do opowiedzenia tylko jedną historię" Jonathan Carroll
|
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Wto 03 Lis, 2009 15:27
|
|
|
Masakra napisał/a: | Przypominasz mi zalosnego wijacego sie we wlasnym go***e robaka ktory nienawidzi swiata i pluje na wszystkich ktorym powiodlo sie lepiej niz jemu samemu |
Masakro, nie rozpędzaj się zanadto, proszę! |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Mario
[*][*][*]
|
Wysłany: Wto 03 Lis, 2009 15:49
|
|
|
Do widzenia Spedziłem z Wami miły dzień. Szczególnie z Toba Masakro
Do jutra |
|
|
|
|
Masakra
Trajkotka O jedna impreze za duzo
|
Wysłany: Wto 03 Lis, 2009 16:09
|
|
|
Przepraszam Wiedzmo moze nie powinienem az tak ostro reagowac.
Chodzi mi o to jednak zeby ktos bardziej podatny na innych czytajac jego posty nie wzial z nich przykladu i nie pomyslal "no tak ten czlowiek ma pewnie racje, jak ja moge byc alkoholikiem w tym wieku przeciez to trzeba chlac dekadami" i nie poszedl i nie zaczal pic marnujac sobie zycie.
Mam nadzieje ze kazdy ma swoj rozum. Troche mi szkoda tego czlowieka mam nadzieje ze kiedys zrozumie co on w ogole robi i wygaduje |
|
|
|
|
montreal
[*][*][*]
|
Wysłany: Wto 03 Lis, 2009 16:11
|
|
|
Pupa! Nie dogadali się chłopaki... |
|
|
|
|
|
|