Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
UCZE SIE ZYC OD NOWA POMOC :)
Autor Wiadomość
godula123 
Małomówny

Wysłany: Czw 26 Lut, 2015 15:57   

Witajcie jak wiem, to do psychologa i psychiatry jak sie idzie prywatnie nie potrzeba skierowania.Na terapie uzaleznien dzwonilem tez nie potrzeba nawet karty zdrowia nie potrzeba.U mnie sprawa wyglada inaczej bo znam psychologa ktory jest tez lekarzem i ogolnie na wszystkim sie ponoć zna uzaleznienia,i ogolnie o psychiatry byl gdzies za granica na roznych wykladach itp.Wiec sam nie wiem kim jest ale wiem ze mgr lekarz i psychologiem tez jest i leczy schizofremie i rozne stany wiec dobrze mysle bedzie mial pojecie o wszystkim i w tym tygodniu ma byc u mnie jak sie wszystkiego dowiem to opisze wam wszystko bo moze komus tez moze ma taka sytuacje i pomoze.

godula123 
Małomówny

Wysłany: Czw 26 Lut, 2015 16:01   

Wedlug mnie problem mam taki ze kiedyś miałem dolegliwości jak dziś tylko z malym nasileniu i znalazlem cudowny lek na to jak alkohol.Az leczylem sie tak przez 3 lata tym i odstawiłem i z malego nasilenia zrobili sie bardzo duze objawy i teraz wiem jedno sam nie dam rady z tym..
to co mam w głowie to jest zwykle cierpienie.. zawroty glowy,sennosc,mysli ze nigdy sie juz nie wylecze ze bede ciagle pił zeby te skutki zapić tylko a z rana to samo.. derealizacje, brak odczuwania emocji,uczuc,smutek,przygnebienie,brak koncetracji,oszolomienie tak sie nie da zyc.. zobaczymy jak to wszystko bedzie ale jak narazie nie poddaje sie.

godula123 
Małomówny

Wysłany: Czw 26 Lut, 2015 16:40   

Witajcie i mozecie mi jeszcze raz ktos wytlumaczyc o co chodzi z tym zespolem abstynecyjnym np pojawia od sie znow po wypiciu np 4 piwa i trwa od nowa? albo to zalezy tylko i wylacznie od tego ile dni sie pije i ilosci. Ze np po jednym dniu spozywania alkoholu wcale nie bedzie zespolu jesli ktos jest alkoholikiem i dopiero np jesli by ta sama osoba pila np juz 2 tygodnie od rana do wieczora a nie jeden dzien np te 6 piw.

Chodzi oto ze jesli ktos jest alkoholikiem i np nie pije juz wcale ani jednego piwa przez rok, i napije sie znów tylko i wylacznie jeden dzień np te 6piw i znow dostaje zespolu abstynecyjnego jak kiedys dostala? albo np jakby zaczela znow pic ale np przez miesiac a nie jeden dzien ze ten jeden dzien to bedzie zwykly kac i za 2dni bedzie tak jak wczesniej.
Ostatnio zmieniony przez godula123 Czw 26 Lut, 2015 16:43, w całości zmieniany 1 raz  

matiwaldi 
[*][*][*]

Wysłany: Czw 26 Lut, 2015 16:49   

godula123 napisał/a:
U mnie sprawa wyglada inaczej

jak u nas wszystkich....każdy jest niepowtarzalny....

godula123 napisał/a:
Wedlug mnie

godula123 napisał/a:
mozecie mi jeszcze raz ktos wytlumaczyc o co chodzi

nie, nie możemy... idź do specjalisty......
za dużo kombinujesz .....
8)

Tosia 
Trajkotka

Pomogła: 21 razy
Wysłany: Czw 26 Lut, 2015 16:51   

:mysli: kurczę ale zagadka.
Ja gdybym teraz wypiła choć jedno piwo , popłynęła bym w siną dal...
nie pije cztery mc.
Pozdrawiam.

godula123 
Małomówny

Wysłany: Czw 26 Lut, 2015 19:56   

A jest ogólnie żeby ktoś dostał derealizacji i depersonalizacji po zaprzestaniu picia i czy ktos wie wgl co to jest za stan bo tego sie nie da opisac czujesz sie jakbyś byl w inny swiecie i jestes odurzony jak po 4 piwach.. nie masz uczuc,emocji nic.To jest takie uczucie jakbym ktos zapilil trawke i tak widzi swiat zamroczony tylko ze bez eufori i tylko w lęku, niepokoju i depresji
Ostatnio zmieniony przez godula123 Czw 26 Lut, 2015 19:57, w całości zmieniany 1 raz  

staszek 
Gaduła
staszek

Wysłany: Czw 26 Lut, 2015 20:30   

http://www.fotka.pl/grupa...IZACJI_32601786

Masz tu sobie poczytaj. :)

mizule 
Towarzyski

Wysłany: Czw 26 Lut, 2015 21:52   

Godula..ciągle wspominasz depersonalizację i inne psychiatryczne terminy. To pierwsze jest również częste przy zaburzeniu borderline. Ale nikt tu Ciebie przez neta nie zdiagnozuje. Polecam psychiatrę i więcej nie piszę póki co tutaj, bo czuję się jak chomik biegający po kołowrotku.

Trzymam kciuki za Ciebie i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez mizule Czw 26 Lut, 2015 21:52, w całości zmieniany 1 raz  

adania 
Towarzyski
adania

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sob 28 Lut, 2015 13:35   

I jak godula?
Byłeś już u psychologa? Co Ci powiedział?
Jestem ciekawa.

godula123 
Małomówny

Wysłany: Nie 01 Mar, 2015 18:39   

Tak, bardzo nasilona nerwica, pierw leki zeby mnie na nogi postawily a pozniej psychoterpia,na zespol abstynecyjny za pozno.Tak na serio to pijemy poto zeby zaspokoic nerwice a nie zadne uzaleznienie.. bo nerwica to wszystko stany depresyjne,lepi,apatie a poto sie pije zeby sie lepiej poczuc.. tzw leczylem stany nerwicowe alkoholem, teraz nie pije i brakuje mi tego rozluznienia i nerwica sie pojawia..

adania 
Towarzyski
adania

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Nie 01 Mar, 2015 18:45   

tak, ja tez takie stany nerwicowe leczyłam alkoholem. Nie od razu, ale jak odkryłam że to działa w 15 min to już nie mogłam się oprzeć.

Nie pij wiec, lecz się i stosuj do zalecen. Powodzenia.

Odpowiedz do tematu