Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Czas na zmiany i trzeźwienie niż życiowe upodlenie
Autor Wiadomość
gladiator1982 
Małomówny

Wysłany: Śro 18 Lut, 2015 00:32   

No mam taką lapkę. Ile to radochy jak taki bąbel podświetlony opada i się wznosi. Jakim ja prosty i jak mi niewiele do szczęścia potrzebne.
Znacie to:
Siedzi na kamieniu arabka z czystą kartą i się jej przygląda
co robi ?
Czyta swoje prawa.
Może to trochę śmieszne ale tragiczne zarazem. Chociaż u nas kobiety się nieźle rozkręciły i współczesne emancypantki dają radę.
pozdrawiam.

mizule 
Towarzyski

Wysłany: Śro 18 Lut, 2015 00:39   

hmmm... :szok: napisz lepiej, jak Ty dajesz sobie radę..?
Ostatnio zmieniony przez mizule Śro 18 Lut, 2015 00:44, w całości zmieniany 1 raz  

gladiator1982 
Małomówny

Wysłany: Śro 18 Lut, 2015 09:24   

U mnie ogólnie dobrze. Dzisiaj jadę na badania sądowe bo policja chce mnie zmusić do leczenia, za dużo razy miałem z nimi po pijaku zatargi. Ogólnie to jestem trzeźwy albo inaczej, po prostu nie pije i czekam sobie na zajęcia dochodzące :) Teraz przez badaniami sądowymi lecę na siłownię pozdrawia. :)

Prawy 
Małomówny

Wysłany: Śro 18 Lut, 2015 10:49   

Widzisz ciesz się ,że zachowałeś zdrowie na tyle,że możesz ćwiczyć. Teraz pomyśl o skokach ciśnienia na siłowni podczas kaca i regeneracji mięśnia na kacu :) A jakieś rekordy poszły po odstawieniu alkoholu ? Ogólnie czujesz większą pompę i siłę , apetyt?

gladiator1982 
Małomówny

Wysłany: Śro 18 Lut, 2015 11:15   

Prawy napisał/a:
Teraz pomyśl o skokach ciśnienia na siłowni podczas kaca i regeneracji mięśnia na kacu

No wylew gotowy jak się na kacu solidnym idzie wyciskać. Na szczęście ja na kacu unosiłem hantle pełne piwa. Albo i na nieszczęście.
Prawy napisał/a:
A jakieś rekordy poszły po odstawieniu alkoholu ? Ogólnie czujesz większą pompę i siłę , apetyt?

Rekordów to na razie nie robie bo po prostu jestem słaby, jem kreatynę to daje pompy trochę a apetycik na pewno wzmożony bo ostatnio to golonę wciągnąłem.
Powiem Wam, że rower, siłownia, basen dają takie wystrzały endorfin jak petardy na sylwestra. Szkoda że po godzinie - dwóch wszystko wraca do normy ale przez chwilę można poczuć szczęście dobrze zrobionego obowiązku. Trzeźwych 24h

Prawy 
Małomówny

Wysłany: Czw 26 Lut, 2015 17:34   

Jak tam u ciebie ? Dalej nie pijesz ?

gladiator1982 
Małomówny

Wysłany: Pią 27 Lut, 2015 11:56   

Prawy napisał/a:
Jak tam u ciebie ? Dalej nie pijesz ?

Dziękuję. U mnie w porządku ale jest jedno niebezpieczeństwo bo jestem przemęczony i ciągle bezsenny. Już sam nie wiem czy nie iść po jakąś farmakoterapię chwilową bo 2 godziny snu na dobę od paru dni to masakra.
Mam załatwiony odwyk u mnie w Bydgoszczy na Kurpińskiego. Cieszę się bo termin to 10 marca, tzn termin kwalifikacji a tam dopiero się okaże ile się czeka ale mam nadzieję, że szybko mnie przyjmą. Chodzę teraz na grupę oraz do poradni dochodzącej. Trenuję pilnie tylko gdybym mógł jeszcze solidnie się wyspać. Pozdrawiam wszystkich. Trzeźwych 24h

Prawy 
Małomówny

Wysłany: Pią 27 Lut, 2015 13:57   

No jak się ćwiczy to trzeba się dobrze zregenerować. Masz jakiś odpowiedni plan treningowy ?
2h snu na dobę to bardzo mało , nie możesz spać więcej ? A jak tam z jedzeniem ? Zdrowo jadasz ? Do lata pewnie dasz radę jakąś dobrą formę zrobić :okok:

gladiator1982 
Małomówny

Wysłany: Sob 28 Lut, 2015 05:17   

Prawy napisał/a:
No jak się ćwiczy to trzeba się dobrze zregenerować. Masz jakiś odpowiedni plan treningowy ?
2h snu na dobę to bardzo mało , nie możesz spać więcej ? A jak tam z jedzeniem ? Zdrowo jadasz ? Do lata pewnie dasz radę jakąś dobrą formę zrobić

No powiem Ci że z regeneracją ciężko. Położyłem się wczoraj o 2 w nocy a 5 ja już pełen energii ale głowa już mówi że jest jej źle z taką niedospałością. Z jedzeniem licho. Licho tzn duzo i niezdrowo :) najważniejsze że mam plan i do lata faktycznie forma powinna być optymalna. Widzę, że się znasz co nieco albo i więcej to czasem może i dobrej rady udzielisz. Pozdrawiam i trzeźwej godziny 5:17 wzwyż. :)

gladiator1982 
Małomówny

Wysłany: Sob 28 Lut, 2015 05:27   

Jeśli miał ktoś problemy z bezsennością, ciągłymi suchymi kacami to może podpowie mi kilka słów bo ja już trochę jak zombie się czuje a w medykamenty ruszać nie chcę bo wpadnę w nie jak znam życie. Tylko mi nie mówcie o prysznicach na zmianę zimnych i ciepłych bo na terapii mi kobieta to powiedziała to 2 tygodnie w łóżku na antybiotyku przeleżałem. Zauważyłem ostatnio że jak późno jem obwitą kolację to też nieźle mi się zasypiało ale szybko się wybudzałem. Nie wiem może mi się hipnotyzer należy z NFZ ;) albo jakiś maharadża z fujarką :) . pozdrawiam wszystkich bezsennych.

Jo-asia 
Upierdliwiec
miłośniczka

Pomogła: 59 razy
Wysłany: Sob 28 Lut, 2015 09:41   

Masz problem z zaśnięciem?
Jak wygląda wieczór, opowiedz więcej :)

gladiator1982 
Małomówny

Wysłany: Sob 28 Lut, 2015 17:13   

Jo-asia napisał/a:
Masz problem z zaśnięciem?
Jak wygląda wieczór, opowiedz więcej

Mniej więcej wieczór wygląda tak że po kolacyjce idę umyć ząbki, czasem biorę prysznic lekki i wietrze pomieszczenie do spania. Mam tv włączony, pykam po kanałach a sen nie nadchodzi. W głowie mam 100000 przelatujących myśli i g***o a nie wyciszenie :) Mniej więcej tak to wygląda

Prawy 
Małomówny

Wysłany: Sob 28 Lut, 2015 17:35   

gladiator1982 napisał/a:
Prawy napisał/a:
2h snu na dobę to bardzo mało , nie możesz spać więcej ? A jak tam z jedzeniem ? Zdrowo jadasz ? Do lata pewnie dasz radę jakąś dobrą formę zrobić

No powiem Ci że z regeneracją ciężko. Położyłem się wczoraj o 2 w nocy a 5 ja już pełen energii ale głowa już mówi że jest jej źle z taką niedospałością. Z jedzeniem licho. Licho tzn duzo i niezdrowo :) najważniejsze że mam plan i do lata faktycznie forma powinna być optymalna. Widzę, że się znasz co nieco albo i więcej to czasem może i dobrej rady udzielisz. Pozdrawiam i trzeźwej godziny 5:17 wzwyż. :)

No tak trochę się znam ale nie jakoś rewelacyjnie :) W sumie kiedyś miałem lepsze wyniki na sucho bez kreatyny nawet niż kolesie na sterydach ale ćwiczyłem konsekwentnie, czułem swój organizm , ciężar i byłem systematyczny. Teraz też ćwiczę chociaż myślałem, że nigdy do tego nie wrócę ale stara miłość nie rdzewieje. Mam też kilka dyplomów za osiągnięcia ale to w innym sporcie. Ja radziłbym ci wziąć kreatynę dopiero jak będziesz miał zastój w wyciskaniu ale najlepiej poczytać o tym na forach kulturystycznych. To jest dziwne , że śpisz tylko 2 godziny, ja bym się udał z tym do lekarza na twoim miejscu. A co do jedzenia ja od 3 tygodni zacząłem patrzeć co jem i lepiej się z tym czuje , zawsze jadłem dosyć intuicyjnie , nie liczyłem kalorii co dzień itp. W naszym wieku metabolizm już zwalnia więc musimy patrzeć co jemy. Trzeźwości i zdrowia życzę bo póki jest mamy zdrowie możemy wiele.

Jo-asia 
Upierdliwiec
miłośniczka

Pomogła: 59 razy
Wysłany: Sob 28 Lut, 2015 20:26   

gladiator1982 napisał/a:

Mniej więcej wieczór wygląda tak że po kolacyjce idę umyć ząbki, czasem biorę prysznic lekki i wietrze pomieszczenie do spania. Mam tv włączony, pykam po kanałach a sen nie nadchodzi. W głowie mam 100000 przelatujących myśli i g***o a nie wyciszenie :) Mniej więcej tak to wygląda

Rozumiem, że cały dzień jesteś aktywny i nie dosypiasz w ciągu dnia.
Na terapii, oduczylam się zasypiać przy tv. Gdy się to zdazy...mam problem ze snem.
Co do myślenia. Początkowo przed snem nie miałam siły o tej porze myśleć.
Potem....miałam już wyuczony sposób, na myślenie...to w ciągu dnia. Stosowałam go wieczorami.
Rzadko mam bezsenne noce. Bywają. Czemu? Nie wiem. Czasem tabletka przeciw bolowa...pomaga. Rzadko stosuję ten sposób. Najlepiej działa chłód. A bezsenność mija sama....tak jak sama przychodzi.

gladiator1982 
Małomówny

Wysłany: Pon 02 Mar, 2015 03:02   

Jo-asia napisał/a:
Rozumiem, że cały dzień jesteś aktywny i nie dosypiasz w ciągu dnia.
Na terapii, oduczylam się zasypiać przy tv. Gdy się to zdazy...mam problem ze snem.
Co do myślenia. Początkowo przed snem nie miałam siły o tej porze myśleć.
Potem....miałam już wyuczony sposób, na myślenie...to w ciągu dnia. Stosowałam go wieczorami.
Rzadko mam bezsenne noce. Bywają. Czemu? Nie wiem. Czasem tabletka przeciw bolowa...pomaga. Rzadko stosuję ten sposób. Najlepiej działa chłód. A bezsenność mija sama....tak jak sama przychodzi.

Cał dzień jestem aktywny i ani sekundy w ciągu dnia się nie kładę. Dzisiaj jesst 3 w nocy a przecież "trzeba spać żeby rano wstać" ;) nie wiem co z tym zrobić idę do lekarza dzisiaj. A co do tabletek to wcale się w to pchać nie chcę bo to po prostu kolejne uzależnienie. pozdrawiam ze środka nocy. Mofeusz (wiecie że nazwa morfina wzięła się własnie od niego ?) mnie nie lubi i nie chce się ze mną kumplować. :) bye

Odpowiedz do tematu