o krok od śmierci |
Autor |
Wiadomość |
jubel
Milczek
|
Wysłany: Nie 01 Mar, 2015 13:23
|
|
|
Twój stary Adasiu także był fajnym chłopem. Ciekawe jak bardzo różnisz się od niego. No i jeszcze ta krzywa pokrywka na głowie! Muszę Ci powiedzieć że też mam taką. Czoło i skroń i masa blizn po zszyciach. Musisz mieć jeszcze trochę siwych włosów żeby móc się czuć tak męsko jak ja kiedy patrzę w lustro przygotowując się do wyjścia. W końcu to ludzie są naszym zwierciadłem. Z kim przebywasz takim jesteś, a jak Cię widzą tego żadne użalanie się nie zmieni. Kobiety mają jeszcze trochę możliwości retuszu pudrem i szminką ale my faceci możemy jedynie być mężczyzną albo nie. Opisałeś sobą historię chłopca którym ja kiedyś byłem więc wiem o czym piszę. Nie piję kilka lat. Masz tylko dwie drogi przed sobą. możesz dalej pić i będzie tego coraz więcej i więcej, żal coraz większy, tak samo jak ból i nierozumienie "czemu". Możesz również przestać pić pracować nad sobą, wprowadzać 12 kroków w swoje życie i nawet nie zauważysz kiedy wszystkie tzw obietnice AA spełnią się w Twoim. Te dwie drogi mają rozstaje w gęstym i głębokim lesie gdzie nikt nie przestanie pić za Ciebie. Wierzę że jeszcze nie przepiłeś wszystkich bliskich Ci ludzi ze swojego życia. Wszystko to przed tobą jeszcze. Do rzeczy, wybacz staremu. Przy wyjściu z lasu czekają na Ciebie przy każdej z dróg właściwi ludzie. Pomogą Tobie pogrążyć siebie i świat w którym żyjesz. Zabierzesz z sobą w to piekło także ludzi którzy kochają Ciebie i pragną Twojego dobra. Druga grupa to Ci którzy pomogą Ci żyć. Podzielą się swoją siłą, doświadczeniem, nadzieją.wiarą etc. powiedzą jak sami sobie dali radę w podobnych okolicznościach. Gdybyś wybrał tą łatwiejszą drogę. Bez odpowiedzialności, ponoszenia konsekwencji,z pewnością będzie następna i następna i.....szansa. Na pewno jednak nie będzie lżej. Kilka razy przerabiałem. Tylko Ty sam możesz przestać. Póki co masz jeszcze dość sił. Będzie ich coraz mniej, tak jak przyjaciół pieniędzy komórek mózgowych. sprzętu w mieszkaniu itd wyschnięte ścierwo pijaka który umarł w śmietniku. Możesz wybrać również niepicie. Wystarczy się nie napić.
Wszyscy kiedyś pić przestaną, niektórzy nawet zdążą za życia |
_________________ idę, jutro powiem gdzie doszedłem |
|
|
|
|
Adaś
Małomówny
|
Wysłany: Nie 01 Mar, 2015 16:52
|
|
|
chyba nie mam nic do powiedzenia.
Idę na dłuższy spacer. Może jak wrócę to coś napiszę. |
|
|
|
|
Adaś
Małomówny
|
Wysłany: Nie 01 Mar, 2015 21:48
|
|
|
koniec weekendu. Jestem trzeźwy.
Ważnym sprawdzianem będzie kolejny weekend. |
|
|
|
|
ankao30
Trajkotka
Pomogła: 24 razy Wiek: 47 Dołączyła: 03 Sty 2015 Posty: 1554
|
Wysłany: Nie 01 Mar, 2015 21:52
|
|
|
Od weekendu do weekendu
Oj miałam to samo. |
_________________ Twój los zależy od Twoich nawyków. Brian Tracy
|
|
|
|
|
ankao30
Trajkotka
Pomogła: 24 razy Wiek: 47 Dołączyła: 03 Sty 2015 Posty: 1554
|
Wysłany: Czw 05 Mar, 2015 11:03
|
|
|
Adaś,
Hej jak tam już weekend niedługo.
Jak nastawienie. |
_________________ Twój los zależy od Twoich nawyków. Brian Tracy
|
|
|
|
|
Prawy
Małomówny
|
Wysłany: Śro 18 Mar, 2015 13:44
|
|
|
Adaś zaglądasz tu jeszcze? |
_________________ Alkohol nie jest rozwiązaniem problemu , on jest problemem. |
|
|
|
|
Mała
Trajkotka
Pomogła: 34 razy Wiek: 49 Dołączyła: 18 Cze 2013 Posty: 1017 Skąd: Moja Wiocha :D
|
Wysłany: Śro 18 Mar, 2015 21:41
|
|
|
Adaś najważniejsze jest najbliższe 24 godziny...Żeby nie wypić.
Mnie już życie nauczyło - jeśli zrobię porządek z samą sobą, ze swoją przeszłością, reszta się sama ułoży Dziś już pogodnie spoglądam na swoje życie i siebie. A przyszłość jawi mi się w jasniejszych barwach
Witaj - Gosia współuzależniona |
_________________ "Nigdy się nie nie bój" - Krudowie <3 |
|
|
|
|
|