Pomogła: 32 razy Dołączyła: 12 Sie 2013 Posty: 1881
Wysłany: Wto 03 Mar, 2015 19:40
pietruszka napisał/a:
flanela?
możliwe - do polerek samochodowych używa się albo filcu, albo naturalnej wełny (owczej ) albo gąbki takiej specjalnej... myślę, że to kwestia delikatności - żeby nie porysało
Jacek napisał/a:
pastę do zębów
a o tym też kiedyś słyszałam... ale nie wiem czy działa
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 12 Sie 2013 Posty: 1881
Wysłany: Śro 04 Mar, 2015 00:32
Wypłoszku, ale mi się cieplej na sercu zrobiło po obejrzeniu tego filmiku. Aż zatęskniłam za szlifowaniem i polerowaniem a ten pan to źle wyszlifował, bo widać było tak zwaną "skórkę cytryny", powino byc gładkie odbicie światła. Nie postarał się... no i papier 3000 to przesada... jeśli się nie przeskakuje za bardzo to zaczynając od 400 a kończąc na 1200 można ładnie wypolerować oczywiście zależy co polerujemy. No bo jak metal pomalowany to ma podkład. Jak podkład źle wyszlifowany to już du... blada. Bo lakier będzie nałożony na krzywy podkład. No i na lakier kolor nakłada się bezbarwny który się szlifuje. Dobrze się to robi na mokro a później polerka. Ten pan tu chyba takiej gąbki używa, ja wolę owcze futerko serio hahahah
Lakiernicy mnie uczyli
Ostatnio zmieniony przez margo Śro 04 Mar, 2015 00:34, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum