Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
a co będzie gdy....
Autor Wiadomość
sabatka 
Trajkotka
I`m going.... współuzależniona

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Pią 13 Mar, 2015 23:37   

tyfus zapisał się na terapię zamkniętą na 15 kwietnia ma jechac do Milikowic? albo Milicza? nie pamiętam i w nosie to mam
niech mu kochanka siedzi z dziecmi.
może ona mu ich popilnuje te 6 tygodni.

ja przed Bogiem już nie jestem jego żoną od 1 marca, a na pewno i wcześniej mu się zdarzały sexiki na boku

OSSA 
Upierdliwiec

Pomogła: 29 razy
Wysłany: Sob 14 Mar, 2015 10:00   

Sobatko :pocieszacz: :pocieszacz: czas wyjść z tego kręgu iluzji i zaprzeczeń, uregulować sprawy formalnie, jesteś jeszcze bardzo młoda całe życie przed tobą, szkoda czasu na taką szarpaninę.

OSSA 
Upierdliwiec

Wysłany: Sob 14 Mar, 2015 21:47   

JaKaJA napisał/a:
Ossa oooooo :shock: co Ty mówisz??? formalnie powiadasz ,uregulować, hmmmmmmm i to wszystko załatwi????? :mysli: :mgreen:

Nie wszystko od razu, na emocje uczucia nie ma paragrafu, natomiast rozwód i osobne mieszkanie pozwala nabrać dystansu i spokoju.Od kilku miesięcy nie mieszkam z byłym, nie mam z nim kontaktu, nie ma kluczy do mojego mieszkania (teraz już tylko mojego) i jest mi dobrze. Póki to było nasze mieszkanie zawsze miał prawo wejść, wyjść , wrócić nawalony i nic nie mogłam zrobić. Gdyby chciał mógł sprowadzić babę i zamieszkać w pokoju obok (na szczęście on tego nigdy nie zrobił). Dla mnie rozwód nie jest końcem, a początkiem nowego lepszego życia.

JaKaJA 
Trajkotka
Niespodzianka!-ja czuję!! ;)

Pomogła: 53 razy
Wysłany: Sob 14 Mar, 2015 22:10   

OSSA napisał/a:
Dla mnie rozwód nie jest końcem, a początkiem nowego lepszego życia.
czekaj no,a Ty kiedy się rozwiodłaś Oska bo jakoś mi umknęło :mysli: Twój zostawił Cię chyba jakieś kilka miesięcy temu dopiero o ile dobrze pamiętam ? :mysli: ale mogę się mylić,taka jestem nieuważna ostatnio. :beba:
Dobra,zapaliłam,pomyślałam i pod tą złośliwością było ukryte- na takie stany to jest terapia potrzebna to po pierwsze,po drugie zacznij od siebie.
Ostatnio zmieniony przez JaKaJA Sob 14 Mar, 2015 22:17, w całości zmieniany 1 raz  

OSSA 
Upierdliwiec

Wysłany: Sob 14 Mar, 2015 22:44   

JaKaJA napisał/a:
zekaj no,a Ty kiedy się rozwiodłaś Oska bo jakoś mi umknęło

Formalnie wiele lat temu, ale niestety wówczas nie było mnie stać by postawić kropkę nad " I ", nie miałam dokąd pójść z dwójką uczących się synów, nie miałam możliwości go spłacić by zamieszkać sama z synami. Mimo formalnego rozwodu mieszkaliśmy pod jednym dachem, aż on stwierdził po pięciu wizytach na izbie w ciągu jednego tygodnia, że taniej będzie jak sobie wynajmie mieszkanie, bo powiedziałam mu, że pijany do domu nie wejdzie, a on nie chciał pić dalej.

Pomieszkał sam dwa miesiące , chlał dzień w dzień, po czym sam załatwił sobie "turnus" w ośrodku zamkniętym, teraz nadal mieszka u siebie, czasem rozmawiamy o dzieciach, wnuczce, ale już bez emocji.
To rozstanie ostatecznie wszystkim wyszło na zdrowie, on od powrotu z ośrodka jest trzeźwy, pracuje, co miesiąc przelewa alimenty na młodego :luzik: .

JaKaJA napisał/a:
po drugie zacznij od siebie.

Jak widzisz zaczęłam od siebie, uporządkowałam wszystko, żyję sama i jestem szczęśliwa.
Ostatnio zmieniony przez OSSA Sob 14 Mar, 2015 22:59, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu