|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Obowiązki rodziców chrzestnych |
Autor |
Wiadomość |
OSSA
Upierdliwiec
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 20 Wrz 2011 Posty: 2272 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Pią 20 Mar, 2015 19:09
|
|
|
Wiedźma, Powiem tak , to czy kupują ubranka czy nie to kwestia uzgodnienia za rodzicami dziecka, ważniejsze jest zaświadczenie z parafii, że rodzic chrzestny jest wierzącym i praktykującym katolikiem, dobrze by miał świadectwo bierzmowania i poszedł przed przed uroczystością do spowiedzi.
Mój młody miał problem, bo w rodzinie uparli się, że on ma być ojcem chrzestnym ,a wiadomo dziecku się nie odmawia. Z drugiej strony on nie chciał uprawiać hipokryzji , jak normalnie nie chodzi do kościoła, nawet w szkole nie chodził na religię. Ci dalej swoje, on i tylko on, ostatecznie był świadkiem chrztu, w uroczystości stał obok rodziców i matki chrzestnej, tylko w innym miejscu podpisywał się w dokumentach parafialnych. |
Ostatnio zmieniony przez OSSA Pią 20 Mar, 2015 19:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka
Pomogła: 67 razy Wiek: 55 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3866
|
Wysłany: Pią 20 Mar, 2015 19:13
|
|
|
[quote="OSSA"] wiadomo dziecku się nie odmawia./quote]
To nie dziecko wybiera chrzestnych tylko jego rodzice a tym juz się odmawia i często mają problem ze znalezieniem chrzestnych |
_________________ [*] [*] [*] |
Ostatnio zmieniony przez Maciejka Pią 20 Mar, 2015 19:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
OSSA
Upierdliwiec
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 20 Wrz 2011 Posty: 2272 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Pią 20 Mar, 2015 19:17
|
|
|
pterodaktyll, Niestety mnie nikt nie pytał, czy chce by moje dzieci chodziły na religię w przedszkolu, jak zrobiłam to było jeszcze gorzej wyprowadzali ich z sali i czuli się gorsi od pozostałych dzieci, byli szykanowani, czuli się jakby coś przeskrobali. Efekt odpuściłam, ale kiedy już umieli mówić i bronić swojego " ja" obaj przestali chodzić na religię w szkole. |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Pią 20 Mar, 2015 21:20
|
|
|
Bardzo Wam dziękuję za wszystkie wskazówki
Młoda właśnie wróciła ze spotkania z rodzicami dzidziusia i uzgodniła najwygodniejszą opcję -
z racji, że oboje chrzestni są przyjezdni i dotrą na miejsce tuż przed uroczystością -
dała kasę, a rodzice mają za nią kupić wszystko co potrzebne wg własnego uznania
|
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|