Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Start
Autor Wiadomość
Prawy 
Małomówny

Wysłany: Sob 21 Mar, 2015 21:59   

Czy mogę pisać tutaj o swoich spostrzeżeniach na temat ludzi znanych , prezydentów , polityków , piosenkarzy i ich stosunku do alkoholu ?

ankao30 
Trajkotka

Pomogła: 24 razy
Wysłany: Sob 21 Mar, 2015 22:16   

Prawy,

Zastanawiam się w jakim celu ma Ci to pomóc.

Plotkowanie nie jest ładne. Ale nie wiem mnie bardziej interesują fakty ludzi co jak robią lub czują nie postrzegania na podstawie pudelka czy innych portali.

Ale to znów tylko ja :bezradny:

esaneta 
Moderator

Pomogła: 94 razy
Wysłany: Sob 21 Mar, 2015 22:28   

Prawy napisał/a:
Czy mogę pisać tutaj o swoich spostrzeżeniach na temat ludzi znanych , prezydentów , polityków , piosenkarzy i ich stosunku do alkoholu ?

To Twój wątek, więc masz prawo pisać o czym chcesz. Pod warunkiem, że nie łamiesz Regulaminu :)

:esa:

Prawy 
Małomówny

Wysłany: Sob 21 Mar, 2015 23:06   

Napiszę jakie mam wrażenia co do stosunku alkoholu wśród wielkich ludzi. Jak coś będzie wbrew zasadom forum , wykasujcie tego posta.

Chciałbym powiedzieć o przykładzie dwóch prezydentów Rosji , jeden Borys Jelcyn a drugi Władimir Putin . Jak podaje wikipedia Borys Jelcyn był znany z nadużywania alkoholu jak wiadomo pod koniec kadencji podupadał na zdrowiu , za to Putin promuje zdrowy styl życia chociażby mając 6 dan w Judo a jak wiadomo sport uczy pokory i tak jak w sporcie w życiu nic nie przychodzi łatwo. Putin podobno stroni od alkoholu , kiedyś widziałem film w , którym mówił wypijemy zdrowie gospodarza ale zrobimy to później - widać ,że nie przesadza z alkoholem. Wyprowadził Rosję z długów, obniżył podatki. Myśli kilka lat do przodu.

Chciałem przez to powiedzieć ,że życie człowieka stroniącego od alkoholu jest często o wiele bogatsze w sukcesy.

ankao30 
Trajkotka

Wysłany: Nie 22 Mar, 2015 07:25   

Prawy,

No fakt
Chciałem przez to powiedzieć ,że życie człowieka stroniącego od alkoholu jest często o wiele bogatsze w sukcesy.

Ja może nie mam takich sukcesów ale po choć trakim krótkim czasie niepicia już dostrzegam wiele korzyści w sobie i swoim życiu. :kwiatek:

Prawy 
Małomówny

Wysłany: Nie 22 Mar, 2015 09:34   

Spałem 6 godzin mimo, że wczoraj ćwiczyłem ale też śmiałem się do łez. Nie wiem czy to organizm się tak zregenerował ,że coraz krócej śpię czy to z innego powodu. Po wstaniu czuję głód - chce mi się jeść a kiedyś tego nie było. Nie wiem czy to jest spowodowane tym ,że ćwiczę sumiennie i organizm domaga się budulca do mięśni czy z jakiegoś innego powodu.

siwy56 napisał/a:
Ruskie ,to tylko pierogi.

Oby nie Ruskie czołgi na naszym terenie.
Ja bym chciał podatki tak wysokie jak w Rosji w Polsce. Putin wie ,że jak za bardzo się opodatkuje ludzi przestają płacić. To nawet Adolf Hitler nakładał niższe podatki na polaków niż te , które dzisiaj mamy.

ankao30 
Trajkotka

Wysłany: Czw 26 Mar, 2015 10:19   

Prawy napisał/a:
chce mi się jeść a kiedyś tego nie było.

Oj mam to na okrągło w tygodniu praktycznie nie jadłam śniadań ani obiadów teraz już po śniadaniu myślę co na obiad. Ale chudnę i to najlepsze. :radocha:

ankao30 
Trajkotka

Wysłany: Śro 15 Kwi, 2015 18:32   

Puk, puk.
Jak tam samopoczucie. :kwiatek:

Jras4 
Docent

Wysłany: Śro 15 Kwi, 2015 18:50   

Prawy napisał/a:
Po wstaniu czuję głód
to oznacza tylko jedno będziesz zył ..jak za żarciem sie kręcisz bedzież zył A co do cwiczen jesli bedziesz cwiczył coraz wiecej musisz wiecej zreć ... ale uwazaj by kadłub nie stał sie za wielki bo nogi siądą ,pekna jak patyki i runiesz w duł a potem polecisz w przepaśc a tam wpadniesz w rozpacz

Jras4 
Docent

Wysłany: Śro 15 Kwi, 2015 18:58   

Cytat:
możesz owszem a czy mozesz pisac też o lesnych zwierzetach ? albo o sasiadach ?
a i jak bys na to wpadł to mozesz tez napisac coś o sobie ale nie musisz ..

Prawy 
Małomówny

Wysłany: Wto 21 Kwi, 2015 08:27   

ankao30 napisał/a:
Puk, puk.
Jak tam samopoczucie.

Jest fajnie , ost miałem tydzień przerwy do ćwiczeń , poszedłem do parku na maszyny do ćwiczeń i nawet jakieś laski mnie z kolegą podrywały więc źle nie jest :)

Jras4 napisał/a:
możesz owszem a czy mozesz pisac też o lesnych zwierzetach ? albo o sasiadach ?
a i jak bys na to wpadł to mozesz tez napisac coś o sobie ale nie musisz ..

Wedle życzenia :]
Jakbyś trafił w sedno :) A więc tak miałem sąsiada alkoholika i wykończył go alkohol więc wiem ,że to nast powód by nie pić. A zmarł w wieku ok 50 lat. Chodzę dużo na spacery z moim psem a jest to rodzaj aktywnego psa ale nie groźnego i zazwyczaj jak widzi sarenki to je goni ale nic im nie robi , nie ugryzł nigdy człowieka ani psa ani żadnego innego zwierzęcia :)

A u mnie dobrze , nie liczę tych trzeźwych dni , po prostu żyję tak jakbym nigdy nie był alkoholikiem nie myślę o tym , tak kiedyś właśnie przetrwałem rok bez alkoholu bez mitingów bez terapii. Czasem jak idę i widzę kogoś nawalonego to mi się przypomni temat alkoholu a z kolegami z którymi piłem się nie spotykam ostatnio bo zawsze mam coś innego do zrobienia. Czasem pogadamy jak się spotkamy z innymi poćwiczę .Czy to dobrze nie wiem na mnie działa ale ja zawsze byłem taki ,że jak stawiałem sobie coś za cel to ze wszystkich sił chciałem realizować a ten cel mnie nie męczy. Żyje normalnie.

Odpowiedz do tematu