Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Tłumacz elektroniczny
Autor Wiadomość
OSSA 
Upierdliwiec

Pomogła: 29 razy
Wysłany: Nie 05 Kwi, 2015 22:09   Tłumacz elektroniczny

Mam pytanie, ściągnęłam na telefon aplikacje tłumacz google. Czy za korzystanie z aplikacji pobierane są jakieś opłaty? Czy można z niego korzystać za granica jeśli nie ma dostępu do internetu?
Ostatnio zmieniony przez Linka Pon 06 Kwi, 2015 11:38, w całości zmieniany 1 raz  

Samsara 
Małomówny
Sam

Wysłany: Pon 06 Kwi, 2015 01:11   

OSSA napisał/a:
Czy za korzystanie z aplikacji pobierane są jakieś opłaty

Witaj OSSA, jam mam tłumacz już kilka lat i ani razu nie miałem w rachunku wyszczególnionych większych opłat, ale ja zapisałem sobie stronę z tłumaczem na stronie początkowej terefonu i z niej korzystam, jak w komputerze.
Pozdrawiam :)

szika 
Trajkotka
Uzależniona i DDA

Pomogła: 39 razy
Wysłany: Pon 06 Kwi, 2015 07:28   

Google Play działa offline..jest bezpłatny :)
https://play.google.com/store/apps/details?id=djstrong.dictionary&hl=pl
taki ściagnęłaś?

Wiedźma 
Administrator

Pomogła: 193 razy
Wysłany: Pon 06 Kwi, 2015 08:05   

szika napisał/a:

Ale za granicą może drogo łączyć z internetem. Każda aplikacja, translator czy cokolwiek innego.
Ja raz weszłam z komórki na forum dosłownie na kilka sekund (bo się szybko zreflektowałam i uciekłam)
i na rachunku było z tego tytułu doliczone 5 zł. W Polsce mam internet w komórce w abonamencie,
który za granicą nie działa :bezradny: więc jeśli chcę się połączyć - szukam wi-fi.

OSSA 
Upierdliwiec

Wysłany: Pon 06 Kwi, 2015 09:18   

szika napisał/a:
https://play.google.com/store/apps/details?id=djstrong.dictionary&hl=pl
taki ściagnęłaś?

Ściągnęłam tą aplikację, działa w trybie offline, ale należy wcześniej pobrać na komórkę język wybranego kraju. Można wówczas tłumaczyć słowa, zwroty, sms, a nawet wybrany fragment tekstu, natomiast funkcja mowy jest dostępna tylko jeśli jest się w zasięgu neta :bezradny: Zagranicą może to być droga przyjemność, nie wszędzie jest bezpłatne wi fi, warto sprawdzić ceny pakietów internetowych w roamingu u operatora i inne usługi obniżające koszty.

Cytat:
Zaktualizowana aplikacja Google Translate pojawiła się już w Google Play. Aby skorzystać z nowej funkcji trzeba wejść w opcję "Języki offline" i pobrać odpowiednie paczki językowe, najlepiej przez Wi-Fi gdyż pliki nie należą do najmniejszych.Aplikacja już od jakiegoś umożliwiała wygodne tłumaczenie zdań. Tekst można wprowadzić ręcznie, sfotografować go (OCR) lub powiedzieć do mikrofonu. Aplikacja automatycznie go rozpozna i przetłumaczy na wybrany język. Może go wyświetlić na ekranie, a gdy nie mamy pojęcia jak to wymówić – może to również przekazać w formie audio.

Zobacz więcej: http://www.chip.pl/news/o...e#ixzz3WW1XWRro

.
Ostatnio zmieniony przez OSSA Pon 06 Kwi, 2015 09:28, w całości zmieniany 1 raz  

esaneta 
Moderator

Pomogła: 94 razy
Wysłany: Pon 06 Kwi, 2015 09:25   

Jak wyjeżdżam za granicę zawsze dostaję smsy o kosztach połączeń podczas pobytu w danym kraju. Dodatkowo mój Operator przesyła mi informację, że za jakąś kwotę mogę sobie dokupić jakiś volument internetu na czas mojego tam pobytu. Taki pakiet wychodzi zdecydowanie taniej, niż standardowe korzystanie z roamingu. Spytaj swojego operatora o Taki pakiet. Może to jest jakieś rozwiązanie.

OSSA 
Upierdliwiec

Wysłany: Pon 06 Kwi, 2015 09:40   

esaneta napisał/a:
Jak wyjeżdżam za granicę zawsze dostaję smsy o kosztach połączeń podczas pobytu w danym kraju.

Teraz właściwie operatorzy informują nas, że przekroczyliśmy granice jakiegoś kraju w Unii.

OSSA 
Upierdliwiec

Wysłany: Pon 06 Kwi, 2015 09:53   

Szika bardzo dziękuję za informację o tej aplikacji, myślałam, że muszę kupić specjalne urządzenie (miałam kiedyś takiego tłumacza, ale dzieci mi go gdzieś zgubiły) a tu wystarczy telefon, mogę nawet tłumaczyć chińskie teksty :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Bardzo przydatne narzędzie dla podróżujących i uczących się języków obcych, może zapiszę się na kurs :mysli:

szika 
Trajkotka
Uzależniona i DDA

Pomogła: 39 razy
Wysłany: Pon 06 Kwi, 2015 11:02   

OSSA, to ja Tobie dziekuje bo zwróciłas mi uwage na wazną rzecz jak te wymagania dostępu do neta za granicą jesli chcemy tłumaczyć teksty.. ja tego google play'a tez sobie wgram :)

OSSA 
Upierdliwiec

Wysłany: Pon 06 Kwi, 2015 11:30   

szika napisał/a:
ja tego google play'a tez sobie wgram

Tam jest taka funkcja umożliwiająca wgranie wybranego języka i później można korzystać ze słownika w trybie offline, lepiej to zrobić w kraju jak jesteś w zasięgu bezpłatnego wi -fi, słowik (hiszpański) zajmuje około 150 mega, angielski już jest zainstalowany. Sprawdzałam działa, za wyjątkiem tłumaczenia mowy, ale jak się nie ma co się lubi :bezradny:
Ostatnio zmieniony przez OSSA Pon 06 Kwi, 2015 11:30, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu