Terapia alkoholowa a "papiery" |
Autor |
Wiadomość |
zołza
Upierdliwiec Zołza
Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Pon 20 Kwi, 2015 10:19
|
|
|
Cytat: | Czy objawy abstynencyjne (głód) może utrzymywać się tak długo czyli 1.5 miecha ?
|
Nawet i dłużej zanim organizm zdąży sie zregenerować potrzeba dość długiego okresu czasu. W pewnym momencie i po długim okresie picia organizm po prost staje się niewydolny i przestaje usuwać uboczne skutki metabolizmu alkoholu.
Jeszcze ta na marginesie - słyszałeś o przewlekłym zespole abstynencyjnym ? Poczytaj
http://komudzwonia.pl/vie...p=165731#165731
Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki |
|
|
|
|
pawel77
Małomówny podniosę się a jakże:)
|
Wysłany: Pon 20 Kwi, 2015 10:21
|
|
|
Ok. w sumie to na brak zajęć nie narzekam. myślę o tym wszystkim też nie specjalnie a jednak jakieś dziwne objawy przychodzą. w każdym razie pożyjemy zobaczymy. dzieki |
|
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Pon 20 Kwi, 2015 10:42
|
|
|
pawel77 napisał/a: | Chciałbym Wam się poradzić bo rozważam pójście na terapię od 27.04, 10-cio tygodniową do
szpitala tylko mam wahania czy co do moich objawów abstynencyjnych. |
Jestem obiema rękami za jakby na to nie patrzył będziesz pod opieką fachowców a kolejny plus tej terapii jest taki ,że będzie się odbywać w szpitalu. Nie gdybaj tylko idź za ciosem , będziesz tam bezpieczny i spokojnie zajmiesz się swoim uzależnieniem a Twoim stanem fizycznym zajmą się inni |
|
|
|
|
Conradus78
Towarzyski Conradus78
Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 31 Lip 2010 Posty: 180 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: Pon 20 Kwi, 2015 13:29
|
|
|
Objawy abstynencyjne to coś nieco innego niż głód alkoholowy. Objawy abstynencyjne są bardziej fizyczne i mogą występować stosunkowo krótko, ale stosunkowo to znaczy też w zależności od indywidualnych predyspozycji. Półtora miesiąca natomiast, to jakby nieco krótko, żeby ustąpiły całkowicie. Trzeba się liczyć z tym, że mogą występować tak na oko nawet przez około trzy miesiące. Głód natomiast to doznanie nieco innego rodzaju i może występować z różną częstotliwością, ale bez wątpienia nieco dłużej. Tak nawet do roku, a i po tym okresie też może się pojawiać. Terapia natomiast może pomóc w ogólnym wyciszeniu się, a w ten sposób niejako przyczynić się do ustąpienia dolegliwości fizycznych, o których piszesz. Ale też konsultacja medyczna też może okazać się potrzebna. Pożyjesz zobaczysz, ale terapia na pewno Ci nie zaszkodzi. |
_________________ Ja, tu i teraz |
|
|
|
|
pawel77
Małomówny podniosę się a jakże:)
|
Wysłany: Pon 20 Kwi, 2015 13:37
|
|
|
Zolza i Conradus - wielkie dzięki. No to nie pozostaje nic innego jak śmigać na terapi, hmm.. |
|
|
|
|
|