Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dzień Matki
Autor Wiadomość
zołza 
Upierdliwiec
Zołza

Wysłany: Wto 26 Maj, 2015 15:41   Dzień Matki

Z okazji Dnia Matki wszystkim Matkom życzę zdrowych i pięknych relacji z dziećmi :) Sobie również a nawet przede wszystkim :) )

http://www.charaktery.eu/...a-kocha-siebie/

OSSA 
Upierdliwiec

Wysłany: Wto 26 Maj, 2015 16:50   

https://www.youtube.com/watch?v=jrE_tQzzY1g

Tosia 
Trajkotka

Wysłany: Wto 26 Maj, 2015 17:04   

:kwiatek: OSSA, aż się popłakałam ,dawno Jej nie słyszałam..uff
dziękuję :kwiatek:
Ostatnio zmieniony przez Tosia Wto 26 Maj, 2015 17:04, w całości zmieniany 1 raz  

Ann 
Upierdliwiec

Wysłany: Wto 26 Maj, 2015 21:17   

:roll:

Jakub Żulczyk, Ślepnąc od świateł

Kami 
Trajkotka
Jak wyczerpać temat, zanim nas wyczerpie K.C.B.

Wysłany: Wto 26 Maj, 2015 22:26   

Sobie życzę przede wszystkim .... najbardziej cierpliwości w matkowaniu bo miłością pałam zawsze :mgreen: ........ mojej Mamci już nie ma :(

https://www.youtube.com/watch?v=wJ-WM94YP1s ;) ;) :mgreen:
Ostatnio zmieniony przez Kami Wto 26 Maj, 2015 22:30, w całości zmieniany 2 razy  

zołza 
Upierdliwiec
Zołza

Wysłany: Nie 31 Maj, 2015 18:57   List do matki - alkoholiczki

http://wyborcza.pl/1,9589...Gazeta_Wyborcza

Jo-asia 
Upierdliwiec
miłośniczka

Wysłany: Nie 31 Maj, 2015 19:16   

:)

dtstgseete 
(banita)

Wysłany: Czw 04 Cze, 2015 16:44   

Pogodzic sie ze rodzicow sie ma takich jak sie ma i juz. Ale po co utrzymywac relacje? Gowna na podeszwie nie pielegnuję tylko zapałeczka je myk myk wydlubie. Resztki zostana, pare dni jeszcze smród czuc. Ale po tygodniu juz sladu nie bedzie.
Oczywiscie gdyby wszyscy tak postapili, to czym zajmowaliby sie terapełci?? Wiec bebnia farmazony, ze relacje z rodzicami trzeba pielegnowac za wszelka cene. I dla kasy dalej męcza pokrzywdzonych w dziecinstwie ludzi. A forsa za kazda "sesje" wplywa na konto. Parodia.
Ja tam zalu juz o przeszlosc nie mam, ale wiem, ze 10 minut jakichkolwiek relacji z pania czy panem, u ktorych sie chowalem jako dziecko i tytulowali sie moimi rodzicami - nie bedzie niczym przyjemnym a pozniej kazde nastepne 10 minut bedzie coraz gorsze.
Gdyby to bylo przyjemna relacja, to kto wie, moglbym zaryzykowac... Czego sie nie robi dla zysku hehe Ale mam rodzenstwo i mam wglad w to co przezywaja w relacjach z tym panstwem.
Probowalem z matka pojsc do psychologa juz w czasie gdy nie pilem. To sie dowiedzialem jak trudnym bylem dzieckiem i jak ja skrzywdzilem... :shock:
Moje dziecko wyzywa mnie i pisze mi "pi***ol sie" albo "jestes zerem" ale nigdy nie wpadlem na te mysl, ze mnie tym krzyywdzi. Raczej ze cierpi samo i ma jakis nieprzyjemny swiat wewnetrzny.

drggb
Ostatnio zmieniony przez dtstgseete Czw 04 Cze, 2015 16:46, w całości zmieniany 1 raz  

dtstgseete 
(banita)

Wysłany: Czw 04 Cze, 2015 16:53   

A w ogole to bylem cholernie trudnym dzieckiem. I dalej jestem. Dobrze mowie? zołza? Hehe :cwaniak:

drggb

zołza 
Upierdliwiec
Zołza

Wysłany: Czw 04 Cze, 2015 18:34   

dtstgseete napisał/a:
A w ogole to bylem cholernie trudnym dzieckiem. I dalej jestem. Dobrze mowie? zołza? Hehe

Chcesz mojej opinii ? Nie ma sprawy :luzik: Jesteś tak zafiksowany na sobie i poczuciu krzywdy , której doświadczyłaś/doswiaczyłes oraz tak przewrażliwiony na własnym punkcie ,że aż żal. :zalamka: Negujesz wszystkich i wszystko , prowokujesz a potem zachowujesz się jak malutkie , bezbronne dziecko , które robi psikusy nie zdając sobie sprawy ,że coś w ogóle się stało :bezradny: Mały ksiażę w wielkim i podłym świecie ;) Kąśliwy jak komar a upierdliwy jak mucha 8|
Ostatnio zmieniony przez zołza Czw 04 Cze, 2015 18:41, w całości zmieniany 1 raz  

dtstgseete 
(banita)

Wysłany: Czw 04 Cze, 2015 19:37   

W sumie wstyd mi jakos, ze mam matke, ktora tak patrzyla na mnie. Jak na narzedzie do realizacji wlasnych ambicji czy próznosci raczej? Nie moge chyba byc normalny po tylu latach bycia pod wplywem takich relacji... Uwazajcie matki, jak patrzycie na swoje dzieci. :nunu:
Ja tu czytam i miedzy wierszami wyczytuje rozne wasze rzeczy, jak to wiecie co wasz syn corka mysli czuje, co jest dla niego najlepsze chelpienie sie osiagnieciami dzieci jakby to byly psy tresowane na wystawe albo kwiatki ozdobne. itp.. I nagle bang! zdziwienie, bo to przeciez jest ODDZIELNY CZLOWIEK !
Ale to nie moj temat a sprawa delikatna i moze draznic (a wyczulony jestem na zawlaszczanie zycia dzieci na wlasny uzytek bo wnerwialo mnie to u moich rodzicow, popisywanie sie Jacusiem) wiec nie wypowiadalem sie. A tu okazja sie zdarzyla w temacie przemyslen i poczytan przy dniu matki...
Z drugiej strony co dziwnego zlego w dumie rodzicow z dzieci... Sam juz nie wiem :mysli:

drggb
Ostatnio zmieniony przez dtstgseete Czw 04 Cze, 2015 19:42, w całości zmieniany 2 razy  

zołza 
Upierdliwiec
Zołza

Wysłany: Czw 04 Cze, 2015 19:49   

Widzisz dtstgseete, nigdy moim dzieciom nie stawiałam zbyt wysokiej poprzeczki, raczej to one same dążyły i dążą do czegoś , może dlatego wlaśnie ,że nigdy u mnie nie było zbyt wiele forsy i widziały /widzą ile trudu kosztuje mnie każda złotówka którą w nie inwestuję baa nawet jakbyś poczytał w moim temacie niewiele mam do powiedzenia w tym co wybierają. :bezradny: Czy kiedyś ocenią mnie źle czy dobrze - nie wiem. Mam tylko nadzieję ,że nigdy nie napiszą na jakimś forum :
dtstgseete napisał/a:
beznadzieja i zgnebienie moich rodzicow tym, ze maja syna alkoholika bezdomnego bezrobotnego :okok: bezcenne.
Ostatnio zmieniony przez zołza Czw 04 Cze, 2015 19:51, w całości zmieniany 1 raz  

dtstgseete 
(banita)

Wysłany: Czw 04 Cze, 2015 20:00   

A ja mam chora satysfakcje, ze ich nadzieje zwiazane ze mna upadly. To nie nadziej, to dyktat byly, to jakas tyrania. Dlatego moj los byl przesądzony od dziecinstwa. I los moich relacji z nimi.
Sam jestem ojcem i denerwowalem sie nieraz na corke jak mnie cos nie podobalo sie jak mnie kiwala. Pamietam, jak zagrozila mi, ze zska sie w majtki, gdy nie chcialem spelnic jej żądania jakiegos. Nie spelnilem. Przystanela, i ... zsikala sie w gacie. +(a to byly czasy gdy juz normalnie zalatwiala te sprawy do bnocnika). Ale nie mam zadnych ambicji z nia zwiazanych. Mnie obojetne czy bedzie bogata czy biedna czy bedzie cpac czy pic. Obojetne w sensie nie zamiwrzam nic robic by jej stawac na drodze do tego. Jakos najbardziej obawiam sie i buntuje, gdyby cos jej sie stalo zlego, a niezasluzonego. Niezasluzone cierpienie. To byloby trudne dla mnie. Ale jesli ktos lezie w paszcze lwa, to widovznie lubi dreszczyk emocji... Ja w kazdym razie ziemniaka na obiad dla niej mam... :tak: i jak przyjdzie do mnie po pomoc kiedys, to... wymierzymy dzialke 300 metrow kwadratowych zakupimy szpadel i grabki i pozwolimy jej sie wykazac... Co? Zołza? Dobrze mowię? :mgreen: Póki co jestem "zerem" jak to mnie nazywa. 23r a ja i tak sie ciwesze ze cos napisala, bo poł roku cicho siedziala...

drggb
Ostatnio zmieniony przez dtstgseete Czw 04 Cze, 2015 20:08, w całości zmieniany 2 razy  

zołza 
Upierdliwiec
Zołza

Wysłany: Czw 04 Cze, 2015 20:07   

dtstgseete napisał/a:
A jak przyjdzie do mnie po pomoc kiedys,

dtstgseete napisał/a:
Co? Zołza?

Myk jest taki , że najprawdopodobnie nie przyjdzie- bo tak jak Ty swoich rodziców tak ona Ciebie oskarży za wszystkie swoje błędy życiowe spieprzonym dzieciństwem ;)

dtstgseete 
(banita)

Wysłany: Czw 04 Cze, 2015 20:12   

zołza napisał/a:
dtstgseete napisał/a:
A jak przyjdzie do mnie po pomoc kiedys,

dtstgseete napisał/a:
Co? Zołza?

Myk jest taki , że najprawdopodobnie nie przyjdzie- bo tak jak Ty swoich rodziców tak ona Ciebie oskarży za wszystkie swoje błędy życiowe spieprzonym dzieciństwem ;)

Wiem o czym piszesz. Tylko sprawa ze mna jest taka, ze ja juz nie oskarzam moich rodzicow. Ja sie ich juz tylko BOJĘ. Mnie przeraza, ze moglbym spedzic z ktoryms z nich sekunde. Wiem jak sie zachowuja.
A moja corka czego mialaby sie bac. Przeciez ja taki grzeczny i kochany jestem :p
Jerzy siwe mniwe nie boi. Ty sie mnie nie boisz... :mysli: :shock: :panika:
Boisz sie... :( boisz sie mojego szyderstwa... To dlatego mam zablokowana piwnicwe, ze jestem straszny uuuuuuu... :wampir:

drggb
Ostatnio zmieniony przez dtstgseete Czw 04 Cze, 2015 20:17, w całości zmieniany 4 razy  

Odpowiedz do tematu