Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Znajomości
Autor Wiadomość
ankao30 
Trajkotka

Pomogła: 24 razy
Wysłany: Śro 03 Cze, 2015 11:27   

yash,

yash napisał/a:
Jeśli chcesz zajść daleko weź kogoś ze sobą”.

Dobrze trafiłeś iść daleko to z kimś, ale... internet to namiastka, mała namiastka.

yash napisał/a:
Ludzie 'normalni' pozostawili mnie dawno
yash napisał/a:
Oczywiście są ludzie ze wspólnoty

Wiesz dla mnie ludzie ze wspólnoty to ludzie normalni.

Powiem Ci jak u mnie było. Weszłam na forum, sama nie wiem czy chciałam kontaktów, czy chciałam się poużalać, czy... Po prostu czułam, że mam już wszystkiego dość, a najbardziej alkoholu i samej siebie. Tu mnie ludzie pokierowali, uświadomili i zmotywowali do działania. Szybko trafiłam do AA i na mityng, gdzie moje wyobrażenia, strach, wstyd były olbrzymie. Siebie jakoś nie widziałam w AA, ani na terapii czy innej pomocy. Ale posłuchałam i nie żałuję. Tu zaczęłam, lecz znajomych z którymi się spotykam to mam w realu. Poznałam świat trzeźwiejących alkoholików, większości wspaniałych normalnych ludzi. Nauczyłam się rozmawiać nie tylko o chorobie. Ale w tym pomógł mi program, pomogła praca nad sobą pod okiem innego alkoholika, a dokładnie alkoholiczki.
Internet, mityngi, to wsparcie, lecz praca nad sobą to u mnie działa. Teraz nie narzekam na brak znajomości, wręcz przeciwnie, mam tyle kontaktów, że nie ogarniam imion. Dziennie z kimś rozmawiam. A najlepsze to, iż są to ludzie z całej Polski i nie tylko. Już mnie parę osób zaprosiło, mam gdzie jeździć. :wysmiewacz:

Wspaniałe to jest, nie jestem sama, nie jestem już zamknięta w sobie ze swoimi myślami, wyobrażeniami i nakręcaniem się. Teraz czuję się wolna od obsesji i szczęśliwa.
Jak pisałam wszystko rozpoczęło się tu, lecz nie tu tylko trwa.

Miłego dnia :kwiatek:

krystian12345 
Towarzyski

Wysłany: Sob 06 Cze, 2015 12:36   

Ja generalnien ludzi dziele na 3 kategoria. To jest taka moja osobista systematyka i wg niej świat dzieli się na ludzi obojętnych, wysysających energię i dających energię, tą pozytywną. Jak zaczołem swoją drogę bez alk to starałem się otoczyć ludźmi którzy dodawali mi energii. Okazało się że jest ich b niewiele, ale co tam. Człowiekowi za dużo do szczęścia nie potrzeba, reszta jest na pokaz.

Odpowiedz do tematu