|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Otwarty przez: pietruszka Nie 15 Cze, 2014 21:29 |
niby wszystko było na dobrej drodze :( |
Autor |
Wiadomość |
Tosia
Trajkotka
Pomogła: 21 razy Wiek: 53 Dołączyła: 06 Lip 2011 Posty: 1559
|
Wysłany: Czw 04 Cze, 2015 09:39
|
|
|
pietruszka napisał/a: | jeśli coś dzieje się kosztem siebie - to zwykle nie jest Twoje marzenie.
Mnie z takich kryzysów nieraz wyciągnęło... poświęcenie sobie dość czasu, by przyjrzeć się, dokąd JA chcę iść. Kiedyś zbyt często ulegałam innym, realizując... cudze marzenia, choć próbowałam siebie wmówić, że są również moje.
|
Pietruszko ,czy mówiłam Ci jak bardzo uwielbiam Cie czytać ? jesli nie, to teraz to głośno mówię
dziękuję |
_________________ Milosc zaczyna sie od. .....usmiechu :-) |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5442
|
Wysłany: Czw 04 Cze, 2015 12:11
|
|
|
Tosia napisał/a: | Pietruszko ,czy mówiłam Ci jak bardzo uwielbiam Cie czytać ? jesli nie, to teraz to głośno mówię |
Dziękuję Tosiu, to po prostu moje własne doświadczenia i praca nad sobą - terapia i samorozwój. To się dzielę. Od czasu jak przestałam uciekać przed samą sobą i własnym życiem -( w nałogi, w toksyczne związki, zajmowanie się innymi ludźmi, itd.) miałam kilka takich kryzysów. Zwykle wpierw była wielka dziura, w której nie było widać nawet cienia nadziei, potem się z niej gramoliłam na górę w różnym tempie, a potem zwykle nie wiem, w którą stronę iść, bo dawne plany albo stały się nieaktualne , niemożliwe d zrealizowania albo z innych przyczyn mniej ważne dla mnie w takim momencie. Wtedy właśnie po prostu siadam i sobie piszę na kartce, co mogę, co chcę zrobić. Od maleńkich marzeń nawet typu książka, którą chcę mieć do wielkich, potem wyznaczam sobie cele, sprawdzam, które są realistyczne, moje, jasne, możliwe do zrealizowania, duże dzielę na malutkie i już mam Plan na życie, swoje życie. To taki mój sposób na wychodzenie z kryzysów. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|