Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
nadzieja
Autor Wiadomość
szymon 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pią 19 Cze, 2015 09:48   

moonyain napisał/a:
Sczerze to już za bardzo zmęczony jestem na dyskusje na takie tematy.

to nie narzekaj, że masz pod górkę, skoro zmierzasz na szczyt

moonyain 
Towarzyski
Outsider

Wysłany: Sob 27 Cze, 2015 21:26   

Nie za wiele się udzielam, ale to nie znaczy, że nie czytam. I nie pamiętam żeby była wcześniej taka sytuacja żeby przez 24 godziny(pewnie nawet minęło już ich 25) nikt w tym dziale nie dodał wpisu. To dodam ja. Zrobie to, w czym jestem dobry- poużalam się trochę i powyzywam. Ale to właśnie ludzie chcą czytać- nikogo nie interesuje cudze powodzenie i szczęście, a raczej tragedie i ból.
Sobota wieczór, obejrzałem film- nawet niezły. Wcześniej oczywiście zaliczyłem trening na siłce, zjadłem ogromne ilości jedzenia i posprzątałem mieszkanie.
Ktoś ostatnio powiedział do mnie- 'Zachowuj się jak normalny człowiek'. Nie trudno się domyślić, że to jeszcze bardziej mnie rozdrażniło. No bo ku*** jak ja mam się zachowywać jak normalny człowiek skoro nie żyję jak normalny człowiek ? Normalni ludzie jeżdżą na urlopy, chodzą na imprezy, w moim wieku to i często mają swoje rodziny, a jeśli nie to chociaż plany na przyszłość i osoby, które z nimi wiążą... Dla jasności dodam, że to wszystko mnie nie dotyczy. Już pominę to, że normalni ludzie nie zmieniają pracy 3 razy w... miesiącu.
Pominę również to(chociaż w sobotni wieczór) czego ostatnio dowiedziałem się O SOBIE na terapiach. Tym bardziej, że przecież to publiczne forum, każdy może zajrzeć.
Pomijając wszystko inne, smuci mnie, że od niedawna odczuwam jakąś cholerną odrazę i wstręt do tego, na czym jeszcze do niedawna tak bardzo mi zależało. I w zasadzie tylko to poprzednie zdanie mógłbym wkleić- ono w dobry sposób określa mój stan.

Jo-asia 
Upierdliwiec
miłośniczka

Pomogła: 59 razy
Wysłany: Sob 27 Cze, 2015 21:42   

moonyain napisał/a:
od niedawna odczuwam jakąś cholerną odrazę i wstręt do tego, na czym jeszcze do niedawna tak bardzo mi zależało

znaczy... dotykasz przeciwnej strony :lol:
no to teraz... zostanie Ci środek.. Twój własny
:okok:

moonyain 
Towarzyski
Outsider

Wysłany: Sob 27 Cze, 2015 22:17   

Jo-asia napisał/a:
znaczy... dotykasz przeciwnej strony :lol:
no to teraz... zostanie Ci środek.. Twój własny
:okok:

Właśnie za to doceniam to forum- że tak łatwo tutaj o zupełnie inny punkt widzenia.

moonyain 
Towarzyski
Outsider

Wysłany: Nie 28 Cze, 2015 14:25   

Świat zrobił kolejny krok ku zakładzie. Nie chodzi mi o dziurę ozonową, ocieplenie klimatu czy islamistów. Nie kosmici. Zapomniałbym dodać, że również nie z powodu takich furiatów jak ja ;] Chodzi mi o Amerykanów. Zatwierdzili śluby pedałów i lesbijek. Nie interesuje się tego typu nowinkami, może więc dlatego info na ten temat tak mnie zdziwiło. Nie oglądam też wiadomości(no, chyba że sportowe). Amerykanie, którzy jeszcze do niedawna wyznawali Terminatora Schwarzeneggera i Rambo Stallona... Wcześniej miałem do tego podejście w stylu, że to mnie nie dotyczy, bo przecież żaden z nich się do mnie nie przystawia hehe, nie mam z nimi do czynienia, ale teraz coś się zmieniło, wchodzę na fb, a tam kolesie(zapewne radośni, że nadeszła chwila, w której mogą się ujawnić) wstawiają zdjęcia w kolorach tęczy...

Zastanawiam się czy można BIERNIE uczestniczyć w imprezie. Skoro można biernie palić czy pić na sucho. Impreza u sąsiadów piętro niżej, nad ranem wracająca z imprezy współlokatorka. Już pomine, że nie wiem jak to się dzieje, że przebudzam się na moment przed tym jak wychodzi z windy i wciska klucz do zamka. Czasami czuję się osaczony, choć przypomniało mi się coś, dzięki czemu w oddali tego ch** tunelu zwanego życiem wciąż tli się światło. O ile zwykle nie przywiązuję wagi do przysłów i różnych ludowych mądrości i porzekadeł, o tyle to wydaje mi się niezwykle prawdziwe. Przecież 'im ciemniejsza noc, tym bliżej do świtu'.
Ostatnio zmieniony przez moonyain Nie 28 Cze, 2015 14:33, w całości zmieniany 2 razy  

olga 
Uzależniony od netu

Pomogła: 77 razy
Wysłany: Nie 28 Cze, 2015 15:46   

moonyain napisał/a:
Chodzi mi o Amerykanów. Zatwierdzili śluby pedałów i lesbijek.

i co będziesz musiał się z którymś z nich ożenić? bo nie wiem w czym masz problem :roll:

Jonesy 
Upierdliwiec

Wysłany: Nie 28 Cze, 2015 17:41   

Postęp czy podstęp?
Świat poszedł do przodu, znowu... Czy my chcemy się załapać na tę podróż? Amerykanie zatwierdzili związki homoseksualne. To są śluby cywilne przecież, czyli tak zwane zalegalizowane związki - i dobrze, niech im będzie jak najlepiej.
Bo w Polsce wciąż jest problem w odróżnieniu, że co innego co państwo decyduje, a co innego co religia. I o to całe boje.
Niech sobie żyją w zalegalizowanych związkach, czemu nie? Łatwiej o kredyt, sprawy majątkowe i spadkowe.
Dzieci mieć nie będą, no bo nie ma możłiwości - tu natura stoi na straży. Chociaż są państwa, gdzie wychodzi się na przeciw tym... praktykom i zezwala na adopcję przez rodziny homoseksualne... Tego już nie skomentuję, tu mam ortodoksyjne przemyślenia. Dziecko, każde dziecko ma ojca i matkę. Nie ojca i ojca i nie matkę i matkę. Taka natura.
Ale jako ludzie wytworzyliśmy coś takiego jak więź biologiczna i więź psychiczna. I dzięki temu po rozwodzie partner lub partnerka może zaakceptować i pokochać nie swoje dzieci, lub adoptowane. Tacy jesteśmy, to jest piękne w ludziach. Ale też przerażające.
Ale roztrząsać takie sprawy i stresować się tym że w Ameryce ktoś coś? Ich sprawa. Ich prezydent to poparł. A żadne spośród moich znajomych nie zmieniło sobie awatara na FB na tęczowego.
Tyle tytułem głosu rozsądku, bo się lekko zbulwersowałem tym wpisem.
Pozdrawiam i życzę udanej niedzieli

Jo-asia 
Upierdliwiec
miłośniczka

Pomogła: 59 razy
Wysłany: Nie 28 Cze, 2015 18:11   

Jonesy napisał/a:
nie zmieniło sobie awatara na FB na tęczowego.

a ja zmieniłam
i w życiu mi do głowy nie przyszło... że ktoś inny, może mieć z tym problem
ale.. to znów ja :bezradny:

smokooka 
Uzależniony od netu

Pomogła: 100 razy
Wysłany: Nie 28 Cze, 2015 20:34   

Jonesy napisał/a:
nie zmieniło sobie awatara na FB na tęczowego.
ja zmieniłam, zawsze byłam za miłością.

moonyain 
Towarzyski
Outsider

Wysłany: Nie 28 Cze, 2015 20:51   

A ja z kolei nie wiem jaki Wy problem widzicie w tym, że ja mam z tym problem :wysmiewacz:

smokooka 
Uzależniony od netu

Pomogła: 100 razy
Wysłany: Nie 28 Cze, 2015 20:52   

ja nie mam problemu z tym że Ty masz z tym problem, mogę się najwyżej dziwić, ale ogólnie mało Ciebie rozumiem, więc biorę to na karb odmiennego DNA

szymon 
Uzależniony od netu

Wysłany: Nie 28 Cze, 2015 21:51   

Jo-asia napisał/a:
a ja zmieniłam
smokooka napisał/a:
ja zmieniłam

to taka sama moda jak z tym oblewaniem się i nominowaniem później kogoś?

Whiplash 
Admin Techniczny

Wysłany: Nie 28 Cze, 2015 22:03   

szymon napisał/a:
to taka sama moda jak z tym oblewaniem się i nominowaniem później kogoś?

Coś w ten deseń, tylko teraz trzeba oblewając się zrobić tęczę g45g21

Szczęście nie jest celem... Jest środkiem transportu.

Odpowiedz do tematu