Prezent. |
Autor |
Wiadomość |
siwy56
Towarzyski siwy56
|
Wysłany: Pią 24 Lip, 2015 10:04
|
|
|
A zapomniałem dodać,że na odchodne z wdzięczności pewnie za staropolską gościnność dostałem prezent w postaci glinianej dwu litrowej karafki z miodem pitnym dwójniakiem 18%.Pewnie po rysach gęby mojej wywnioskowali iż będzie to najtrafniejszy podarek- stąd wyciągam wniosek że żaden z tych rycerzy nie czyta Dekadencji
ps.
Karafka stoi w barku i czeka by być prezentem przy najbliższej okazji. |
_________________ okularnik |
|
|
|
|
siwy56
Towarzyski siwy56
|
Wysłany: Śro 05 Sie, 2015 22:58
|
|
|
Dziś sąsiad mój wezwał geodetę podejrzewając mnie o jakieś chachenszaraden.Geodeta jak to geodeta ,wytyczył granicę,
skasował i odjechał i nagle działka moja poszerzyła mi się o jakieś 3m na długości ok 250m .Mnie tam
pasuje tym bardziej że w pasie tym rośnie przepiękny myślę że ok.60-letni dąb który od dziś jest moją własnością
i dostał już imię "Jędruś"
Ps.Zaczynam lubić swego sąsiada,tylko boję się o jego zdrowie,bo ponoć najbardziej bolą upadki przez te dziury co
się je samemu wykopie. |
|
|
|
|
Matinka
Trajkotka
|
Wysłany: Pią 07 Sie, 2015 21:52
|
|
|
Cześć Siwy, fajne te Twoje prezenty, no może karafki bym się obawiała, ale i ona miała swoją historię. Chciałbym dostać drzewo w prezencie... |
|
|
|
|
siwy56
Towarzyski siwy56
|
Wysłany: Pią 14 Sie, 2015 14:45
|
|
|
[quote="Matinka"]Chciałbym dostać drzewo w prezencie..[/quote
Może coś bardziej konwencjonalnego?Jakiś brylancik lub diamencik ,ponoć takie błyskotki nigdy nie wychodzą z mody,chyba że coś przegapiłem |
|
|
|
|
Matinka
Trajkotka
|
Wysłany: Pią 14 Sie, 2015 20:12
|
|
|
Zapewne są ponadczasowe, ale to nie dla mnie. Miałam kiedyś pierścionek z maleńkim diamentem, wybrałam go lecąc samolotem a dostałam na lotnisku. Nosiłam go kilkanaście lat po czym zgubiłam na łące zrywając kwiaty. Drzewa przynajmniej bym nie zgubiła
Poza tym to żywy byt, niezwykle ciekawy, pożyteczny, inspirujący itd. Można się pod nim schować przed deszczem, albo słońcem; można obserwować jak się zmienia z porami roku.
Przyciąga inne istoty, jest cierpliwe, małomówne a wszystko wysłucha i jak szczęście dopisze to długo, długo żyje. A jeszcze pachnie, szeleści... |
|
|
|
|
siwy56
Towarzyski siwy56
|
Wysłany: Pon 17 Sie, 2015 15:06
|
|
|
Gdyby romantyzm był w cenie,byłabyś jedną z najbogatszych kobiet na tym świecie. |
|
|
|
|
Matinka
Trajkotka
|
Wysłany: Pon 17 Sie, 2015 20:57
|
|
|