Terapia zajęciowa |
Autor |
Wiadomość |
zołza
Upierdliwiec Zołza
Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Pon 25 Maj, 2015 17:44
|
|
|
Cytat: | Podziwiam Cie za te pomysły.
|
A ja Mała za to Twoje chciejstwo |
|
|
|
|
Mała
Trajkotka
Pomogła: 34 razy Wiek: 49 Dołączyła: 18 Cze 2013 Posty: 1017 Skąd: Moja Wiocha :D
|
Wysłany: Pon 25 Maj, 2015 18:41
|
|
|
Myślę, że to jest po trosze tak, że moja artystyczna dusza była tak długo tłumiona, że kiedy wreszcie znalazła wyjście z klatki i rozwinęła skrzydła, szaleje z radości i wyżywa się w taki sposób
...Koleżanki z pracy zawsze śmiały się ze mnie: " Ty, McGyver, dać Ci spinacz? To nam helikopter zrobisz!"...
Znalazłam sobie dzisiaj fajny pomysł na kolejną robótkę: Pudełko-truskawka z wikliny papierowej.
Potrzebne są tylko stare gazety (tniemy je na paski, a potem zwijamy na patyczku w cienkie ruloniki), farba, klej i...CHĘCI |
_________________ "Nigdy się nie nie bój" - Krudowie <3 |
|
|
|
|
BARBARA
Gaduła Nieśmiała
Pomogła: 4 razy Wiek: 53 Dołączyła: 10 Lut 2013 Posty: 683 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: Pon 25 Maj, 2015 19:04
|
|
|
w takim pudełeczku trzymam swoje kolczyki, pierścionki, sa w nim dwie tacki sporo miejsca na takie drobiazgi i nic nie trzeba zmieniac w wyglądzie |
_________________ Każdego dnia zaczynaj życie od nowa.
Życie znowu wstępuje w ciebie,gdy się dziwisz,że każdego poranka pojawia się światło. Jesteś szczęśliwy,ponieważ twoje oczy widzą,twoje dłonie czują a twoje serce bije. |
|
|
|
|
adania
Towarzyski adania
Pomogła: 2 razy Wiek: 53 Dołączyła: 07 Lut 2015 Posty: 276 Skąd: lubelskie
|
Wysłany: Wto 26 Maj, 2015 08:03
|
|
|
Mała napisał/a: |
Potrzebne są tylko stare gazety (tniemy je na paski, a potem zwijamy na patyczku w cienkie ruloniki), farba, klej i...CHĘCI |
Wiem jak to się robi, wymaga cierpliwości jednak Chęci brak. |
|
|
|
|
Mała
Trajkotka
Pomogła: 34 razy Wiek: 49 Dołączyła: 18 Cze 2013 Posty: 1017 Skąd: Moja Wiocha :D
|
Wysłany: Wto 26 Maj, 2015 18:00
|
|
|
Basiu - śliczne! Ja też miałam takie, troszkę inne - z którym wiązały się piękne wspomnienia Niestety - zbyt szybko dopadły je moje dzieci...
adania - ostatnio kiedy to robiłam, zwijałam te ruloniki na okiennym parapecie - bo jedynie tam mały nie sięgał...do czasu!
Ale w takim razie wiesz - jak to proste, prawda?
Chętnych z przyjemnością nauczę, albo pomogę znaleźć proste samouczki
|
|
|
|
|
Mała
Trajkotka
|
Wysłany: Pią 28 Sie, 2015 06:38
|
|
|
Kolejny fantastyczny pomysł - co zrobić z końcówek starej włóczki. Pomponiki, które przywiązujemy do podstawy - wydaje mi się, że jest to rzadka siatka do wyszywania. Podejrzewam, że moze być ro także plastikowa siateczka. Wszystko zależy od naszej fantazji!...Pomysł prosty i jak najbardziej do wykorzystania!
|
|
|
|
|
BARBARA
Gaduła Nieśmiała
Pomogła: 4 razy Wiek: 53 Dołączyła: 10 Lut 2013 Posty: 683 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: Pią 28 Sie, 2015 06:52
|
|
|
Zamiast tej sztywnej siatki zrobiłabym taką szydełkową i byłoby fajne nakrycie na łóżko |
_________________ Każdego dnia zaczynaj życie od nowa.
Życie znowu wstępuje w ciebie,gdy się dziwisz,że każdego poranka pojawia się światło. Jesteś szczęśliwy,ponieważ twoje oczy widzą,twoje dłonie czują a twoje serce bije. |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
Pomogła: 77 razy Dołączyła: 01 Wrz 2011 Posty: 4353 Skąd: Hagen
|
Wysłany: Pią 28 Sie, 2015 06:53
|
|
|
Ostatnie wydarzenia w moim życiu mocno potrząsnęły moją psychiką tak więc też oddaje się terapii zajęciowej - namiętnie rysuję |
|
|
|
|
Mała
Trajkotka
|
Wysłany: Pią 28 Sie, 2015 07:39
|
|
|
Olga i tak trzymaj |
|
|
|
|
anna panna
Towarzyski niesmiala
|
Wysłany: Śro 06 Kwi, 2016 18:35
|
|
|
przepiekne cuda robisz |
|
|
|
|
margo
Trajkotka
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 12 Sie 2013 Posty: 1881
|
Wysłany: Czw 07 Kwi, 2016 08:51
|
|
|
Ło! Teraz dopiero zauważyłam ten pomponikowy dywanik super jest! Zrobie sobie taki, kupie w lompie za tanioche jakieś swetry, spruję i będę miała pomponikowy dywanik |
|
|
|
|
Mała
Trajkotka
|
Wysłany: Nie 16 Paź, 2016 07:11
|
|
|
Znów się pochorowałam...na to!
Nie dość, że śliczny kolorek - to jeszcze prosty wzorek!
Zabieram się za robotę! Anka30 - to twoja sprawka! |
|
|
|
|
ankao30
Trajkotka
Pomogła: 24 razy Wiek: 47 Dołączyła: 03 Sty 2015 Posty: 1554
|
Wysłany: Nie 16 Paź, 2016 07:54
|
|
|
Cudeńka
No, no takie rękodzieła. Ja idę na prościznę, ale idę
Jak utrzymam tempo to taką jakość może wyrobie do emerytury
Czasem mi się nie chce wierzyć, jakie piękne rzeczy mogą ludzkie ręce stworzyć i to do tego bez nauki w tym kierunku.
Mała będę to powtarzać jesteś WIELKA.
|
_________________ Twój los zależy od Twoich nawyków. Brian Tracy
|
|
|
|
|
Mała
Trajkotka
|
Wysłany: Nie 16 Paź, 2016 08:17
|
|
|
ankao30 napisał/a: | Czasem mi się nie chce wierzyć, jakie piękne rzeczy mogą ludzkie ręce stworzyć i to do tego bez nauki w tym kierunku. |
Mam tak samo! Ale podobno mamy to w genach - przekazywanych od pokoleń
Gdzieś tam w naszym mózgu, musi być, jeszcze nieodkryty, odpowiedzialny za pamięć ośrodek pamięci dziedzicznej - tzn, ja tak kombinuję, że nosimy w sobie wspomnienia naszych przodków i ich nabytych umiejętności. wystarczy tylko je sobie "znów przypomnieć" |
|
|
|
|
Mała
Trajkotka
|
Wysłany: Czw 01 Mar, 2018 07:58
|
|
|
Z ogromną przyjemnością wracam do tego tematu i pamiętam, kto mi go założył
Wróciłam tez do swoich pasji - w tej chwili na tapecie znów sa pudełeczka w kształcie serduszek. Zdjęcia wrzucę - jak tylko zostaną skończone |
|
|
|
|
|