Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Petycje
Autor Wiadomość
szika 
Trajkotka
Uzależniona i DDA

Wysłany: Sob 05 Gru, 2015 08:52   

bardzo proszę zanim odrzucicie - przeczytajcie na spokojnie.. spróbujcie choć na chwile odrzucić negację..
tu jest prośba o podpisanie petycji do prezydenta, głosowanie potrwa tylko chwilkę..
ja petycję podpisałam..

http://zmienmy.to/petycja.../?glos=popieram

kilka cytatów:

Poprzedni rząd korzystając z wakacji, przeforsował przepisy, które pozwolą na nieograniczone finansowanie i rozszerzanie listy szczepień obowiązkowych. Finansowanie przejmie znany z niegospodarności i ograniczania prawa do leczenia – NFZ.
Polska będzie jedynym na świecie krajem, gdzie obowiązkowa ma być kontrowersyjna szczepionka przeciw HPV. Kto za to zapłaci? Pacjenci. A jest to jednocześnie najdroższa ze wszystkich szczepionek, droższa niż wszystkie dotąd stosowane razem wzięte. Jej skuteczność będzie można ocenić dopiero za 30 lat

dla przypomnienia - szczepionka HPV spowodowała bezpłodność u tysięcy dziewczynek - kobiet na świecie..

NFZ przejmie 86 mln zł, które dotąd Minister Zdrowia przeznaczał na finansowanie wszystkich szczepień refundowanych. Z tego chce finansować stosowane dotąd szczepienia, szczepienia przeciw HPV oraz dwie inne szczepionki. Komu więc zabierze pieniądze na leczenie? Dzieciom chorym na raka? Niepełnosprawnym?

dodam, że jedna szczepionka HPV kosztuje 1500 złotych, te pieniądze będa musiały być odebrane innym chorym.. jakie to sa pieniądze łatwo policzyć.. tysiące dziewczynek rocznie pomnożone przez 1500zł!!!
ilu z Was płaci za wizyty u specjalistów? za dodatkowe badania? lub płaci 100%owe recepty?

Zaangażowano całą prasę, TV, radio, Internet, a nawet polityków w stworzenie wizerunku jednostronnego dobrodziejstwa szczepionek, ukrywając jednocześnie ich drugą, ciemną stronę, powikłania poszczepienne, kalectwo, śmierć. Osoby domagające się bezpieczeństwa szczepień, również lekarzy i naukowców, okrzyknięto antyszczepionkowcami, ciemnogrodem, zbudowano wokół nich atmosferę agresji i wyszydzania.

Jeszcze 50 lat temu, dokładnie tych samych metod używano, reklamując papierosy. Reklamy zachęcające do palenia były wszechobecne, wypowiedzi „niezależnych ekspertów” , zachęcające do kupowania papierosów i palenia pojawiały się we wszystkich mediach. Oficjalnie zaprzeczano ciemniej stronie palenia i możliwej szkodliwości. Palenie na szczęście nie było obowiązkowe.

Firmy farmaceutyczne od lat wypłacają miliardy odszkodowań za powikłania poszczepienne. Ale nie w Polsce. W Polsce mają gwarancję zbytu zabezpieczoną obowiązkowością szczepień, a jednocześnie nie muszą wypłacać żadnych odszkodowań.

Ilu z nas już teraz płaci z własnej kieszeni za leczenie w razie choroby? Ile dzieci już teraz słyszy wyrok – nie ma możliwości leczenia z powodu braku funduszy? Jak grzyby po deszczu powstają stowarzyszenia i fundacje, które ratują skazanych na śmierć przez NFZ. Jak wielu z podatników dołożyło się do takich chwytających za serce akcji ratowania życia, zastępując w ten sposób urząd, który powinien realizować te zadania?

Leczenie raka w POlsce jest makabrycznie niedofinansowane, stosuje się przestarzałe, nieskuteczne preparaty. NFZ nie finansuje nowoczesnego leczenia, które jest dostępne na zachodzie. Z oferowanych tam około 30 leków, w POlsce dostępne są 2 – bo NFZ nie ma funduszy. Ale na finansowanie drogiej szczepionki przeciw HPV, która niesłusznie jest reklamowana jako szczepionka przeciw rakowi szyjki macicy, bo nie ma gwarancji jej skuteczności – NFZ znajdzie pieniądze.

Przeczytajcie proszę cały artykuł i treść petycji. Oddajcie swój głos.

Jo-asia 
Upierdliwiec
miłośniczka

Wysłany: Sob 05 Gru, 2015 09:10   

poszło :)

smokooka 
Uzależniony od netu

Wysłany: Sob 05 Gru, 2015 18:42   

Z tymi nowoczesnymi terapiami onkologicznymi to święta prawda, brałam niejako udział w tworzeniu raportu Fundacji Alivia, skąd pochodzą te dane. W Polsce dostępne bez zastrzeżeń i refundowane są tylko dwa nowoczesne leki onkologiczne, reszta albo z własnej kieszeni, albo w bardzo bardzo ograniczonych przypadkach (np lek dostępny w raku nerki dla pacjenta w wieku od 60 lat, ale nie dostępny w raku nerki dla pacjenta 6 lat) Takich bzdur jest mnóstwo.

szika 
Trajkotka
Uzależniona i DDA

Wysłany: Nie 06 Gru, 2015 20:00   

dziękuję Joasiu, że poparłaś petycję :buzki:
Smoczku Tobie dzięki, że chociaż przeczytałaś :buzki:

Jo-asia 
Upierdliwiec
miłośniczka

Wysłany: Nie 06 Gru, 2015 20:49   

szika napisał/a:
dziękuję Joasiu, że poparłaś petycję :buzki:

ruszyłam też bliskich ;)
tym razem czuję, że to ważne
dziękuję za info :buzki:

yuraa 
Moderator

Wysłany: Nie 06 Gru, 2015 23:10   

przeczytałem , podpisałem

She 
Gaduła

Wysłany: Nie 06 Gru, 2015 23:18   

Podpisane :)

szika 
Trajkotka
Uzależniona i DDA

Wysłany: Pon 07 Gru, 2015 07:59   

yuraa, She, dzięki :buzki:

jesli ktoś by chciał poszukać informacji to mozna wpisac w wyszukiwarkę nazwę szczepionki Gardasil/Silgard (do adminów: mam nadzieję, że tu podanie nazwy zostanie usprawiedliwione)
gdy wpiszemy na Youtubie hasło Gardasil pojawia się 23500 wyników - to są filmy o osobach poszkodowanych

od 2017 roku mają być szczepione wszystkie dziewczynki do 19 roku zycia :( taki jest projekt..

prosze o zainteresowanie chociaz osoby, które maja w rodzinie córki, wnuczki, siostry...

Wiedźma 
Administrator

Wysłany: Pon 07 Gru, 2015 09:24   

Oczywiście podpisałam.

szika 
Trajkotka
Uzależniona i DDA

Wysłany: Pon 07 Gru, 2015 12:09   

:> :buziak:

Wiedźma 
Administrator

Wysłany: Czw 10 Gru, 2015 12:45   

Kochani, ja też chcę Wam zaproponować podpisanie petycji do pani premier.
Jest to projekt nowelizacji ustawy o zawodzie lekarza, a chodzi w nim konkretnie
i najprościej rzecz ujmując o połączenie sił medycyny konwencjonalnej z naturalną.
Uważam sprawę za bardzo ważną, bo dotyczących zdrowia naszego i przyszłych pokoleń.
Zachęcam do zapoznania się z treścią i oddanie głosu poparcia: O zmianie metod leczenia Polaków

She 
Gaduła

Wysłany: Czw 10 Gru, 2015 13:27   

:okok: Podpisane i poparte :)

Wiedźma 
Administrator

Wysłany: Czw 10 Gru, 2015 13:40   

Dzięki! :sztama:

szika 
Trajkotka
Uzależniona i DDA

Wysłany: Czw 10 Gru, 2015 14:22   

Ewciu ja te petycje juz dawno podpisałam :)
Tu film dla leniwców, którzy nie lubią czytać :)

Wiedźma 
Administrator

Wysłany: Czw 10 Gru, 2015 15:24   

szika napisał/a:
Ewciu ja te petycje juz dawno podpisałam :)

Tak też myślałam :aha:

Odpowiedz do tematu