Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
"Szara" nasza PRL-owska rzeczywistość?
Autor Wiadomość
Klara 
Uzależniony od Dekadencji

Wysłany: Pon 21 Gru, 2015 08:08   

biegnacazwilkami napisał/a:
Prosty elektryk z Bydgoszczy nie byl przygotowany na rządzenie

...i pomyśleć, że to dzisiejszy guru (trzy w jednym, który obecnie faktycznie rządzi naszym biednym krajem) wymyślił i doprowadził tego elektryka na fotel prezydenta. Już wtedy wiedział, że ten elektryk jakoby był TW, ale wcale mu to nie przeszkadzało...

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Pon 21 Gru, 2015 10:22   

Cytat:

Wszyscy się zaklinają,że nie pchają się do polityki, bo politycy klamią itp. Tylko że my z naszych pieniędzy utrzymujemy ten garb, coraz to droższy w utrzymaniu w dodatku.

Jak masz jakiś dobry pomysł jak się tego garba pozbyć to podziel się i bierzemy się do roboty.

pterodaktyll 
Moderator

Wysłany: Pon 21 Gru, 2015 10:46   

No comments.............. ;)

biegnacazwilkami 
Towarzyski

Wysłany: Pon 21 Gru, 2015 11:04   szara nasza PRL...

Przywódca Solidarności pochodzi z bydgoskiego , ur Popowo (dawniej Toruńskie), szkoła w Bydgoszczy, w Gdańsku to dopiero stocznia,kiedyś stocznie i kopalnie dawały mieszkania i zatrudnienie każdemu kto chciał. Spawacz podwodnego spawania na ten przykład mąż mojej pracownicy dziś zarabia majątek w Norwegii na platformie wiertniczej.Na marginesie: Norwegia, największy w świecie dochod narodowy, dwukrotnie wyższy niż w Stanach Zjednoczonych, Ustrój:monarchia,resztę można wyguglować.Mnie sie spodobało to: król wchodzi na sale obrad, parlament i rząd stoją.Król i parlament w czasie obrad siedą, Rząd...stoi.Ale kilimat...brrr,za zimno,jak na mnie.

pterodaktyll 
Moderator

Wysłany: Pon 21 Gru, 2015 11:11   

g45g21 g45g21 g45g21

szymon 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pon 21 Gru, 2015 11:29   Re: szara nasza PRL...

Na marginesie: Norwegia, największy w świecie dochod narodowy, dwukrotnie wyższy niż w Stanach Zjednoczonych

ale na głowę ;)
nie licząc malutkich krajów po kilkadziesiąt tyś mieszkańców

OSSA 
Upierdliwiec

Wysłany: Pon 21 Gru, 2015 11:53   Re: szara nasza PRL...

szymon napisał/a:
Na marginesie: Norwegia, największy w świecie dochod narodowy, dwukrotnie wyższy niż w Stanach Zjednoczonych

ale na głowę ;)
nie licząc malutkich krajów po kilkadziesiąt tyś mieszkańców
. Zarabiac norweska pensje i zyc w Polsce :chmurka: ale zarabiac tam mieszkać i normalnie żyć to już nie jest tak różowo. Poza tym Norwegów jest około 5,08 miliona, Norwegia jest najsłabiej zaludnionym po Islandii krajem europejskim. Dochody głównie z ropy naftowej , ot umieli wykorzystać koniunkture i dobrze zainwestować kasę.

OSSA 
Upierdliwiec

Wysłany: Pon 21 Gru, 2015 11:58   

biegnacazwilkami, ale tobie się się smerf maruda włączył, świta za kilka dni , możesz kupić co chce bez kolejek, w czym problem ? Tak tęsknisz za octem na półkach?

pterodaktyll 
Moderator

Wysłany: Pon 21 Gru, 2015 12:04   

OSSA napisał/a:
świta za kilka dni ,

No ciekawe,ciekawe. :mysli: Czy to może ta jutrzenka swobody ma zaświtać? :hura:

szymon 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pon 21 Gru, 2015 12:25   

OSSA napisał/a:
tobie się się smerf maruda włączył

to i tak lepiej niż smerf smerfetka... dopiero by miała :lol:

OSSA 
Upierdliwiec

Wysłany: Pon 21 Gru, 2015 12:45   

pterodaktyll napisał/a:
OSSA napisał/a:
świta za kilka dni ,

W
No ciekawe,ciekawe. :mysli: Czy to może ta jutrzenka swobody ma zaświtać? :hura:
. W tej Norwegii to nie wiadomo kiedy dzień , a kiedy noc, bylam w czerwcu cholera.cała dobę jasno , :bezradny: jeśli o mnie chodzi , bylam pierwszy raz i ostatni. Nie podoba mi się, podchodzę do przejścia dla pieszych by zrobić :fotka: a ci się zatrzymują i czekają aż przejdę na drugą stronę . Nikt nie trabi, nie wrzeszczy jak zyc , panie jak zyc. Ps. Oczywiscie chodzilo o święta, a nie świta :mgreen:
Ostatnio zmieniony przez OSSA Pon 21 Gru, 2015 12:46, w całości zmieniany 1 raz  

angela23 
(banita)

Wysłany: Śro 23 Gru, 2015 11:10   

No tak to jest a jeszcze lepiej w Finlandii i Estoni.

Janioł 
Uzależniony od netu
Uśmiech to pół pocałunku

Wysłany: Czw 24 Gru, 2015 03:19   

angela23 napisał/a:
No tak to jest a jeszcze lepiej w Finlandii i Estoni.
to tam nie ma świtów znaczy świąt ?

biegnacazwilkami 
Towarzyski

Wysłany: Czw 24 Gru, 2015 10:58   szara nasza PRL...

Pamiętamy..

kiwi 
Trajkotka

Wysłany: Czw 31 Gru, 2015 18:53   

Sylwestrowo przypomnialo mi..... sie ze w komunie panowie pachnieli woda meska "Prastara " Na pewno pamiętacie - ci starsi, a jak nie pamiętacie - młodsi, to zapamiętajcie! Woda kolońska "Prastara" w wiklinowym oplocie. Zapach... klasyka kolońskości: zioła, cytrusy, bergamota, rozmaryn, lawenda, chyba też muśnięcie róży, na dnie coś jakby słodka ambra i piżmo - czego chcieć więcej... :-)

Niestety, nie produkowana już od kilku lat. I uwaga, prawdopodobnie była to najstarsza na świecie woda kolońska, generalnie najstarszy produkt perfumeryjny, bo receptura łacińska datowana była na 1682 rok! Kto odnajdzie tę recepturę - rękopis, proszony jest uprzejmie o podzielenie się tym radosnym odkryciem :-)te lobuzy wykupily florine i zaprzestaly produkcji prastarej, cholera wie czemu. Mozna by ich zaspamowac mailami zeby wznowili, bo to przeciez chore likwidowac taki produkt. Gorzej niz by przestali robic old spice

A Panie pachnialy na Byc Moze .......
Woda kwiatowa produkowana przez Pollenę Urodę sprzedawana w malutkich 10ml buteleczkach. „Być może" to perfumy o intensywnym chyprowym zapachu, który w zamyśle twórców miał konkurować z najbardziej znanymi perfumami świata - Channel no5. „Oryginalna kompozycja chyprowa, podkreślona tonami świeżymi i zmysłowymi, pozostawia na ciele długotrwały i intensywny zapach. Perfumy powstały z myślą o eleganckich i wymagających kobietach." - tak o swoim wyrobie pisze producent. Był to towar deficytowy, mimo iż dla wielu zmysłowość tego zapachu była mocno wątpliwa.

Odpowiedz do tematu