Rady dla poczatkujacych...od weteranów |
Autor |
Wiadomość |
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Nie 03 Sty, 2016 16:59
|
|
|
Sprężyna napisał/a: | zrezygnować z alkoholu to jedno |
Kasiu,masz rację
tyle ze ani alkohol,ani przyjaciele,nie mają nic wspólnego z chorobą zwaną "uzależnienie od alkoholu" |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
ankao30
Trajkotka
Pomogła: 24 razy Wiek: 47 Dołączyła: 03 Sty 2015 Posty: 1554
|
Wysłany: Nie 03 Sty, 2016 17:01
|
|
|
Sprężyna napisał/a: | Boje się tych trapi, one ryją beret jak jakaś sekta hahahaha oczywiście wiem że to jest jedyne "lekarstwo" na alkoholizm innego wyjścia nie ma................kurde wszystko prawda |
No tak ryją beret, a sekta to nie terapia tylko mityng |
_________________ Twój los zależy od Twoich nawyków. Brian Tracy
|
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
Pomogła: 22 razy Wiek: 35 Dołączyła: 11 Lip 2013 Posty: 2075
|
Wysłany: Nie 03 Sty, 2016 18:35
|
|
|
1% ... też miałam nadzieję, że nim jestem.
A silną wolę i silne wszystko to sobie można w kieszeń wsadzić.
Ja uważam, (i tu będzie rzeczowo - krótko) że: nie da się przestać samemu i wytrwać, trzymanie dziesięciu srok za ogon tj - przyjaciół i otoczki alkoholu - może sprawić, że te sroki jedynie Cię obsrają.
Ale to moje skromne zdanie.
Uwierz sprężyna.. że to co mówisz przechodziłam w środku siebie.. i podejrzewam, że nie tylko ja.
Swoją drogą Ty mi jakoś dziwnie truflę przypominasz ale może się mylę. |
_________________ Być może jest tak, że każda istota musi podlegać jakiemuś uzależnieniu. Że człowiek zupełnie wyzbyty uzależnień jest niekompletny. Że to naturalne jak oddychanie.
Jakub Żulczyk, Ślepnąc od świateł |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Nie 03 Sty, 2016 19:22
|
|
|
Trufla zdaje sie trafila na terapię.
A ja sie ciesze jak przychodzą tu tacy mlodzi gniewni z wiarą w swoją silną wole i piszą swoje "kocoboły"
Też tak kiedyś myślałem: co ja nie dam rady, sam?
pewnie że dam, i zmarnowalem pare lat na szamotaniu sie |
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
|
Wysłany: Nie 03 Sty, 2016 19:37
|
|
|
yuraa napisał/a: | z wiarą w swoją silną wole | oby tylko na tym nie poprzestali.. i uwierzyli, że jak ktoś mówi, że gorące, to nie trzeba się parzyć |
_________________ Być może jest tak, że każda istota musi podlegać jakiemuś uzależnieniu. Że człowiek zupełnie wyzbyty uzależnień jest niekompletny. Że to naturalne jak oddychanie.
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Nie 03 Sty, 2016 21:30
|
|
|
Sprężyna napisał/a: | Boje się tych trapi, one ryją beret jak jakaś sekta hahahaha |
Młoda damo kto Ci naopowiadał takich " mundrych wniosków " by nie powiedziec dosadniej .Czy byłas kiedys na takiej "sesji sekciarskiej " .
O mamo za każdym razem to samo
-Nie byłam/em a wiem .
prsk
A tak nas " starych marydów " możez nie słuchać ale Anki30 i Ann posłuchaj one jeszcze sa w pieluchach ale juz cos tam wiedza - jak tu weszły rok temu tez podobnie opowiadały ale dały sie przekonac i troche posłuchały i co ? I ie pija i pieknieja . |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
Ostatnio zmieniony przez rufio Nie 03 Sty, 2016 21:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
rybenka1
Uzależniony od netu
Pomogła: 92 razy Dołączyła: 19 Wrz 2010 Posty: 3751
|
Wysłany: Nie 03 Sty, 2016 22:07
|
|
|
Przyznam się szczerze ,że mnie też terapia zryła beret tak zryła tak zryła Bo do dzisiaj nie pije .18 miesięcy mnie orali Do dzisiaj jestem wdzięczna lekarzowi rodzinnemu ,że podał mi namiary na terapię. |
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
|
Wysłany: Nie 03 Sty, 2016 22:26
|
|
|
rufio napisał/a: | i pieknieja . |
no i ja tu trocha wincyj niż rok |
|
|
|
|
yash
Małomówny
|
Wysłany: Wto 05 Sty, 2016 12:24
|
|
|
Sprężyna napisał/a: | Giaur, masz rację ja teraz będę unikać tego typu "zabaw" ale nie wiem jak długo dam radę prędzej czy później wyjedziemy na wspólne wakacje i co dalej??? Mam nadzieję że dam radę a po fazie miesiąca miodowego będę się mega pilnować!Musze dać radę muszę! |
Nie zastanawiaj się co będzie !
Jest TU I TERAZ |
|
|
|
|
yash
Małomówny
|
Wysłany: Wto 05 Sty, 2016 12:27
|
|
|
Sprężyna napisał/a: | Boje się tych trapi, one ryją beret jak jakaś sekta hahahaha | Jeśli poddasz się terapii - z naciskiem na poddasz dokładnie zobaczysz kim jesteś, poznasz narzędzia do pracy nad swoim samopoczuciem, proste, zwykłe banalne, a reszta to grupy samopomocowe i dalsze wybory... program albo jego brak, to już dalsze rzeczy, jest TU I TERAZ i wybory na najbliższe godziny
Z autopsji powiem, ze powiedzieć jestem alkoholikiem nie jest trudno, ale uwierzyć w to .. to już inna bajka |
|
|
|
|
|