|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Radzenie sobie z krytyką |
Autor |
Wiadomość |
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5443
|
Wysłany: Wto 12 Sty, 2016 17:10
|
|
|
margo napisał/a: |
To mojemu staram się nie pytać "jak się czujesz?", bo choćbym widziała, że czuje się świetnie to po tym pytaniu nagle milknie, nagle coś jest nie tak. Nagle sobie uświadamia, że może jest źle, zaczyna o tym myśleć... no i w zasadzie to lepiej się go nie pytać. Ani nawet nie sugerować, że dobrze go widzieć w dobrym nastroju, bo od razu wymyśla powód, żeby udowodnić, że tak nie jest |
nie martw się, to znaczy, że jednak słucha |
|
|
|
|
Jo-asia
Upierdliwiec miłośniczka
Pomogła: 59 razy Wiek: 53 Dołączyła: 10 Sie 2012 Posty: 2955 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Wto 12 Sty, 2016 18:43
|
|
|
olga napisał/a: | Poza tym Ci wstrętni Niemcy sa szczodrzy w pochwałach, okazywaniu zadowolenia, a także zwykłego ludzkiego szacunku |
to prawda, kiedyś usłyszałam, że lubią zatrudniać ludzi szczęśliwych.. z nami Polakami nie zawsze to sie udaje
Po za tym, krytyka czy pochwała, przestaje mieć dla mnie znaczenie gdy sama jestem ze sobą szczęśliwa. Krytyka to tylko inny punkt widzenia (by rufio) a pochwała, potwierdza to, co i tak, sama wiem
Manipulacja na nas wpływa, póki sami manipulujemy (tak samo sobą, jak i innymi).
Przestajemy ją stosować to i krytyka znika. Pozostaje stwierdzenie, uwaga czy tam, wyrażenie zadowolenia.
Mnie, dzięki Wam, udało sie przeskoczyć kolejny element mojej układanki. Czasem potrzeba, podzielić włosa na czworo |
_________________ ...Jak tak płaczę, to mi lepiej i przestaje mnie dobijać nieuchronność przemijania.. |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
Pomogła: 77 razy Dołączyła: 01 Wrz 2011 Posty: 4353 Skąd: Hagen
|
Wysłany: Wto 12 Sty, 2016 18:54
|
|
|
Jo-asia napisał/a: | Manipulacja na nas wpływa, póki sami manipulujemy (tak samo sobą, jak i innymi).
Przestajemy ją stosować to i krytyka znika. Pozostaje stwierdzenie, uwaga czy tam, wyrażenie zadowolenia. |
Ojjjjj kochana, żeby to tak było jak piszesz to w krótkim czasie mielibyśmy na ziemi samych szczęśliwych ludzi......a to niestety tak nie działa czemu? bo to ci nieszczęśliwi zatruwają życie sobie i innym......wynika to pewnie z ich nieświadomości, że mogą coś w swoim życiu zmienić a czasami nawet z nieświadomości, że jest im źle. |
|
|
|
|
Jo-asia
Upierdliwiec miłośniczka
|
Wysłany: Wto 12 Sty, 2016 19:02
|
|
|
olga napisał/a: | Jo-asia napisał/a: | Manipulacja na nas wpływa, póki sami manipulujemy (tak samo sobą, jak i innymi).
Przestajemy ją stosować to i krytyka znika. Pozostaje stwierdzenie, uwaga czy tam, wyrażenie zadowolenia. |
Ojjjjj kochana, żeby to tak było jak piszesz to w krótkim czasie mielibyśmy na ziemi samych szczęśliwych ludzi......a to niestety tak nie działa czemu? bo to ci nieszczęśliwi zatruwają życie sobie i innym......wynika to pewnie z ich nieświadomości, że mogą coś w swoim życiu zmienić a czasami nawet z nieświadomości, że jest im źle. |
więcej wiary siostro
skoro ja mogę.. to i innych na to stać |
_________________ ...Jak tak płaczę, to mi lepiej i przestaje mnie dobijać nieuchronność przemijania.. |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
Pomogła: 77 razy Dołączyła: 01 Wrz 2011 Posty: 4353 Skąd: Hagen
|
Wysłany: Wto 12 Sty, 2016 19:06
|
|
|
Jo-asia napisał/a: | więcej wiary siostro
chodzi Ci o niemanipulowanie innymi? |
|
|
|
|
Jo-asia
Upierdliwiec miłośniczka
|
Wysłany: Wto 12 Sty, 2016 20:34
|
|
|
olga napisał/a: | Jo-asia napisał/a: | więcej wiary siostro
chodzi Ci o niemanipulowanie innymi? |
też
głównie o szczęście |
|
|
|
|
fairy
Towarzyski
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 04 Kwi 2014 Posty: 336 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|