|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Ogarnij się |
Autor |
Wiadomość |
Kafir
Gość
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 2016 11:06
|
|
|
OSSA napisał/a: |
Witaj trollu , ktoś kto nie ma problemów z alkoholem nie wchodzi na tego typu fora, albo robisz sobie z nas jaja , albo masz problem , który próbujesz wyśmiać. |
Przestraszył się, wszedł, poczytał, uspokoił sumienie. Do zobaczenie kolego, jeszcze się spotkamy.
Aha, na końcu piłem tylko i wyłącznie piwo. To swoją drogą. |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
Pomogła: 77 razy Dołączyła: 01 Wrz 2011 Posty: 4353 Skąd: Hagen
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 2016 11:13
|
|
|
amator piwa napisał/a: | Nie rozumiem oburzenia i frustracji |
A gdzie Ty tu widzisz jakie oburzenie i frustracje? Chciałam Ci tylko przekazać, że sylwester tak na prawdę na nikim nie wymusza lampki szampana, ani na nieuzależnionych ani na alkoholikach.
Jeśli Ty widzisz problem w tym, że nie mozna się napić nawet w sylwestra to to jest rzeczywiście problem......dla Ciebie i może powinienes się nad tym zastanowić? |
|
|
|
|
amator piwa
Gość
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 2016 11:49
|
|
|
olga napisał/a: | amator piwa napisał/a: | Nie rozumiem oburzenia i frustracji |
A gdzie Ty tu widzisz jakie oburzenie i frustracje? Chciałam Ci tylko przekazać, że sylwester tak na prawdę na nikim nie wymusza lampki szampana, ani na nieuzależnionych ani na alkoholikach.
Jeśli Ty widzisz problem w tym, że nie mozna się napić nawet w sylwestra to to jest rzeczywiście problem......dla Ciebie i może powinienes się nad tym zastanowić? |
Zastanowiłem się a Ty dalej się oburzasz, wyluzuj
Post wcześniej już wyjaśniłem i powtarzam.
Pytałem tylko czy może a nie czy trzeba, musieć, chcieć, wolno, wypada, i.t.p. |
|
|
|
|
amator chmielu
Gość
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 2016 11:56
|
|
|
Kafir napisał/a: | OSSA napisał/a: |
Witaj trollu , ktoś kto nie ma problemów z alkoholem nie wchodzi na tego typu fora, albo robisz sobie z nas jaja , albo masz problem , który próbujesz wyśmiać. |
Przestraszył się, wszedł, poczytał, uspokoił sumienie. Do zobaczenie kolego, jeszcze się spotkamy.
Aha, na końcu piłem tylko i wyłącznie piwo. To swoją drogą. |
Nie rozumiem Was
Grzecznie napisałem kilka postów o swoim postanowieniu, zdrowszym trybie życia a Wy zrobiliście ze mnie alkoholika, trolla, szydercę i e.t.c.
Wkładacie mi słowa w usta, swoje kompleksy przerzucacie na mnie, jesteście niegrzeczni
Kafir napisał/a: | ...
jeszcze się spotkamy. |
Tak sobie tu życzycie?
Typowy rodak, jak jemu coś niemiłego się przytrafi, to musi każdemu |
|
|
|
|
Kafir
Gość
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 2016 12:15
|
|
|
amator chmielu napisał/a: |
Nie rozumiem Was
Grzecznie napisałem kilka postów o swoim postanowieniu, zdrowszym trybie życia a Wy zrobiliście ze mnie alkoholika, trolla, szydercę i e.t.c.
Wkładacie mi słowa w usta, swoje kompleksy przerzucacie na mnie, jesteście niegrzeczni
|
Myślę że pytanie alkoholików czy nie piją nawet szampana, to robienie sobie jaj. Nikomu nie odmawiam zdrowego trybu życia, sportu itd. Z jakiegoś powodu Ty takie postanowienia publikujesz na forum alkoholowym. Sam się zastanów o czym to świadczy. Kompleksów nie mam, niczego w Twoje usta nie wkładam, cytuję dosłownie, słowo w słowo.
jeszcze się spotkamy. |
Tak sobie tu życzycie?
Typowy rodak, jak jemu coś niemiłego się przytrafi, to musi każdemu cf23f[/quote]
Wpisz przypomnienie w telefon, napisz za rok jak Ci idzie dieta, basen i (nie)picie. Nikt Cię tutaj nie namierzy, walnij szczerze ogólnikami po których nikt Cię nie zidentyfikuje.
Powodzenia. |
|
|
|
|
ankao30
Trajkotka
Pomogła: 24 razy Wiek: 47 Dołączyła: 03 Sty 2015 Posty: 1554
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 2016 12:23
|
|
|
Człowiek bez wody może przeżyć 3 dni,
bez jedzenia - 2 tygodnie,
a bez sensu - całe życie.
Miłego dnia |
_________________ Twój los zależy od Twoich nawyków. Brian Tracy
|
|
|
|
|
amator chmielu
Gość
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 2016 12:40
|
|
|
Teraz chyba jednak do mnie dotarło że na złym forum napisałem te posty.
Przepraszam wszystkich których uraziłem
Po prostu chcę zdrowiej żyć, postanowiłem i chciałem się tym pochwalić ale widocznie złe miejsce wybrałem.
Może będzie lepiej jak poproszę moderatora o skasowanie tego tematu.
A Wam wszystkim życzę zdrowia i sukcesów.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
|
|
|
|
Kafir
Gość
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 2016 14:01
|
|
|
Amatorze, mnie wydaje że coś Ci zadzwoniło, nawet wiesz w którym kościele, dlatego pewne deklaracje złożyłeś na takim forum a nie innym. Internet jest pełen grup dyskusyjnych nt zdrowego żywienia, pływania, fitnessu, zegarków itd. Z jakiegoś powodu wybrałeś akurat nasze. Z jakiegoś powodu bardzo Ci również zależy żeby komuś udowodnić że problemu nie ma.
Ja nikomu picia nie żałuję, są tacy co mogą i sobie piją, są tacy co też mogą, ale sobie nie piją (z różnych powodów). Ja nie mogę i sobie nie piję.
Napisz za rok jak Ci idzie.
Pozdrawiam, wszystkiego dobrego! |
|
|
|
|
amator
Gość
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 2016 15:18
|
|
|
Nikomu nic nie zamierzam udowadniać bo po co?
Mogę być dla Was alkoholikiem, jak chcecie
Napisałem że piję za dużo piwa i to właśnie postanowiłem zmienić dla zdrowia.
Wybrałem to forum bo chciałem się podzielić z Wami że można wcześniej samemu zahamować i coś sobie postanowić, założyć, tak jak z paleniem u mnie było.
Kocham smak piwa ale wiem że alkohol szkodzi i dlatego postanowiłem to ograniczyć.
Później zrozumiałem swój błąd że tu napisałem bo aby tu zajrzeć i pisać to trzeba się stoczyć ...
... zegarków itd.
|
... z mojej pasji się nie śmiej i nie puszczaj oka jakby to była jakaś ściema z mojej strony (jak pisałem wcześniej o tym forum) bo to mnie zabolało |
|
|
|
|
Kafir
Gość
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 2016 15:45
|
|
|
Postanowiłeś pić mniej piwa, czego się spodziewałeś? Gratulacji? Porad?
Pisałeś że nie chcesz tu zostać, spoko, odezwij się za rok i napisz jak Ci poszło. Jak forma na basenie itd. Bo na razie to ani nie byłeś na basenie, ani nie kupiłeś zegarka, ani nie ograniczyłeś picia. Wszystko od poniedziałku. Ograniczyć picie zawsze warto, być może podjąłeś decyzję w samą porę, pochwal się jak zrealizujesz cokolwiek ze swoich planów. Porad też tu nie uświadczysz, bo kontrolowane picie to tu niebardzo komukolwiek wychodzi.
Nie gratuluję bo nie ma czego, nie radzę bo nie mam wiedzy, ale życzę powodzenia.
Pisałem ja, "stoczony", zażygany, zaszczany żul na ławce. EOT. |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
Pomogła: 100 razy Wiek: 52 Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 4059
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 2016 15:55
|
|
|
Amatorze piwa, pij sobie mniej na zdrowie i nie zawracaj głowy tym, którzy nie piją wcale, bo zrozumienia nie znajdziesz, a jeszcze rozsierdzisz niektórych. Jeśli jesteś rozumnym gościem to zrozumiesz, że niektórych uruchomienie wyobrani i obrazów jak sobie popijasz piwo po pracy, albo w łikendzik, może doprowadzić do głodu alkoholowego, nawrotu czy innych komplikacji, a to forum jest oazą dla WOLNYCH OD ALKOHOLU i tu powinni czuć się bezpiecznie, nie narażani na wizje od popijających dla przyjemnosci i zdrowia. Z Bogiem. |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
Ostatnio zmieniony przez smokooka Sob 23 Sty, 2016 15:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
amator złotego trunku
Gość
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 2016 16:03
|
|
|
Coś słabo czytasz bo pisałem że od poniedziałku już zacząłem się ograniczać a nie od przyszłego pn. że będę
amator piwa napisał/a: |
Klara, postanowienie zaczęło się od poniedziałku
|
Zegarek już sobie kliknąłem
No na basenie jeszcze w tym roku nie byłem ale wybieram się jutro.
Spoko, napiszę za rok czy dałem radę czy szczam i rzygam na ławce |
|
|
|
|
amator
Gość
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 2016 16:07
|
|
|
smokooka, przepraszam.
Proszę moda o skasowanie tematu.
Obiecuję że już nic nie napiszę, może za rok
Jeszcze raz proszę o skasowanie tematu aby nie jątrzyć bo ja głupi jestem
Dział Otwarty jest częścią Forum, na której absolutnie każdy ma prawo pisać i nie ma obowiązku czytani tego co tu piszą userzy niezalogowani. Kasowania tematów nie przewidujemy.
Wpadnij jeszcze kiedyś ... |
Ostatnio zmieniony przez pterodaktyll Sob 23 Sty, 2016 16:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
Pomogła: 100 razy Wiek: 52 Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 4059
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 2016 16:28
|
|
|
Amatorze, mnie nie przepraszaj, nic mi nie uczyniłeś przykrego. Luzuj majty i żyj jak chcesz |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|