Gdzie jest moje miejsce |
Autor |
Wiadomość |
endriu
(banita)
Pomógł: 18 razy Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Nie 07 Lut, 2016 21:08
|
|
|
podrywam Cię |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
|
|
|
|
niepokorna
Towarzyski alkoholiczka
|
Wysłany: Nie 07 Lut, 2016 21:11
|
|
|
Twoj wpis wywołał u mnie to Ci się udało dzięki |
_________________ Nie staraj się przewidzieć, co ludzie chcą zobaczyć. |
|
|
|
|
margo
Trajkotka
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 12 Sie 2013 Posty: 1881
|
Wysłany: Nie 07 Lut, 2016 21:16
|
|
|
endriu napisał/a: | ale swoje pomyśleli |
no tak, bo terapeuci są od tego, żeby pomyśleć, ale nie powiedzieć
zmyślasz |
|
|
|
|
niepokorna
Towarzyski alkoholiczka
|
Wysłany: Sob 11 Mar, 2017 07:13
|
|
|
Witam .....minął rok jak ostatnio tu pisałam o sobie . Zakończyłam samotnością w chorobie mojego syna . Teraz już nie ma mojego syna .Zmarł 1 listopada . Powtarzałam że życie moje zgaśnie wraz ze śmiercią syna, Moim planem było zapić się na śmierć . Nie zrobiłam tego nawet nie pomyślałam o tym żeby tak postąpić , dlaczego ? dlatego że mój Maciuś był ze mnie dumny że przestałam spożywać alkohol. Jestem na takim etapie że pilnuje żeby nie pojawił się alkohol w moich ustach przez przypadek w cukierku albo w jakim cieście. I nie jestem gotowa żeby pójść na jakąkolwiek uroczystość gdzie będzie alkohol. Rozpoczęłam pracę 28 listopada niecały miesiąc po śmierci Macieja w biurze. Jak się utarło to na pierwszą zarobioną pensje trzeba się wkupić , i zbliżał się sylwester .Bez żadnego oporu powiedziałam że jestem alkoholiczką , nie pije od 2,5 roku , i że nie będę uczestniczyć w firmowych uroczystościach. Dla mnie kupili szampana bezalkoholowego ,podziękowałam że nie takiego też nie pije. Zdziwieni ....opowiedziałam mechanizm nawrotu. Teraz często ktoś pyta jak to jest bo w rodzinie...wśród znajomych sa osoby które piją ...jak to działa jak z tego wyjść. Udało mi się porozmawiać jednym z moich współpracowników lat 57 (rozwód w trakcie, praca po upomieniach gdyż urlopy na żadanie) żeby poszedł do lekarza. W poniedziałek idzie na terapie .Co z niej wyniknie ........ważne że coś postanowił ....tylko ciagle powtarzam nie trzezwiejesz dla innych tylko dla siebie .Pozdrawiam grupe i trzymam kciuki |
_________________ Nie staraj się przewidzieć, co ludzie chcą zobaczyć. |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Sob 11 Mar, 2017 07:23
|
|
|
tak trzymaj...... |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Sob 11 Mar, 2017 07:38
|
|
|
Bardzo mi przykro z powodu śmierci Twojego syna [*]
Jesteś dzielną kobietą - Maciek na pewno widzi to z góry i jest z Ciebie dumny. |
|
|
|
|
niepokorna
Towarzyski alkoholiczka
|
Wysłany: Sob 11 Mar, 2017 07:40
|
|
|
Dziękuje |