Piwo dziennie, minimum dwa |
Autor |
Wiadomość |
ankao30
Trajkotka
Pomogła: 24 razy Wiek: 47 Dołączyła: 03 Sty 2015 Posty: 1554
|
Wysłany: Sob 05 Mar, 2016 14:20
|
|
|
Jak nosi to wykorzystaj to i idź, nie czekaj idź dziś. |
_________________ Twój los zależy od Twoich nawyków. Brian Tracy
|
|
|
|
|
Matinka
Trajkotka
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 20 Cze 2013 Posty: 1002
|
|
|
|
|
Matinka
Trajkotka
|
Wysłany: Sob 05 Mar, 2016 15:13
|
|
|
Grecja napisał/a: | z jednej strony jestem z tego dumna, a z drugiej "nosi" mnie. |
Po przerwaniu ciągu występuje zespół abstynencyjny (objawy po 24 -36 h od odstawienia) to są nieprzyjemne objawy ze strony ciała, ale też ogólnie gorsze samopoczucie. Są też przyzwyczajenia, które wyrobiliśmy sobie przez systematyczne picie. Rozmawiałyśmy o tym, jak piwo towarzyszyło nam w codziennych popołudniowych czynnościach. Te skojarzenia na początku są dość silne, potem można je wygasić. Popijaj wodę.
Tu jest dział, gdzie jest wiele przydatnych informacji: http://komudzwonia.pl/viewtopic.php?t=1271
Grecja napisał/a: | chyba będę musiała czegoś poszukać, bo nie ufam sobie za bardzo, że sama sobie dam radę |
Z mojej strony poradzę Ci, żebyś nie była sama.
Nie mam bezpośrednich doświadczeń jako uczestnik terapii czy mitingów AA, ale z grubsza jestem zorientowana, o co w tym chodzi. Wiem też, czego mi brakowało, co musiałam sama zrobić. Wiem też czego nie da się samemu zrobić
W każdym razie obie te formy dają Ci tak potrzebne wsparcie innych, opiekę i pomoc. Myślę, że optymalnym rozwiązaniem jest skorzystanie z obu. |
|
|
|
|
Grecja
Milczek
|
Wysłany: Sob 05 Mar, 2016 16:28
|
|
|
Matinka,
dzięki za listę mitingów, już sobie nawet opatrzyłam 2 miejsca najbliżej siebie. Trochę się głupio czuję, że mogę spotkać tam kogoś znajomego, z drugiej strony w końcu jestem cholerną pijaczką, to czego się spodziewam? Ze wezmą mnie tam za akwizytora?
Jak wyglądają takie spotkania? Będę musiała coś mówić? Bo szczerze powiem nie jestem z tych, którzy szybko się odnajdują w nowym towarzystwie. Tutaj anonimowo jest lepiej, chociaż i tak z 3 razy skasuję niektóre zdania, zanim w końcu je zostawię. |
|
|
|
|
ankao30
Trajkotka
|
Wysłany: Sob 05 Mar, 2016 16:43
|
|
|
Nic nie musisz mówić, jak chcesz. Też się bałam, bałam się sąsiada czy spotkam itp. Ale w moim przypadku była niespodzianka miła niespodzianka. Poczułam że nie jestem sama. Zostałam i jestem do dziś |
|
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Sob 05 Mar, 2016 16:50
|
|
|
Grecja napisał/a: | Trochę się głupio czuję, że mogę spotkać tam kogoś znajomego |
ankao30 napisał/a: | Też się bałam, bałam się sąsiada czy spotkam itp. |
Ciekawe, po co ktoś znajomy, czy nawet sąsiad przyszedłby na mityng? |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
ankao30
Trajkotka
|
Wysłany: Sob 05 Mar, 2016 17:08
|
|
|
Klara, Po to by się też ratować |
|
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Sob 05 Mar, 2016 17:11
|
|
|
ankao30 napisał/a: | Po to by się też ratować |
Tak więc chyba Grecja nie ma się czego obawiać, no nie? |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Matinka
Trajkotka
|
Wysłany: Sob 05 Mar, 2016 19:07
|
|
|
Grecja napisał/a: | Trochę się głupio czuję, że mogę spotkać tam kogoś znajomego |
To będzie ktoś z tym samym problemem.
I oto właśnie chodzi, żeby znaleźć się w gronie osób, które mają podobne doświadczenia ankao30 napisał/a: | Poczułam że nie jestem sama. |
Jeśli chcesz iść a czujesz wstyd, strach to nie pozwól długo trwać tym uczuciom, sprawdź jak jest.
Anka30 po pierwszym mitingu napisała, że strach ma wielkie oczy i czuje się szczęśliwa. Grecja napisał/a: | Tutaj anonimowo jest lepiej, chociaż i tak z 3 razy skasuję niektóre zdania, zanim w końcu je zostawię. |
Ja też nie jestem wylewna, ani gadułą wbrew temu, co mam przy awatarze
Ale czasem mam potrzebę napisania i wiele też czerpię z odpowiedzi. |
|
|
|
|
|