korkociąg... |
Autor |
Wiadomość |
stanisław
Gaduła stan
Pomógł: 7 razy Wiek: 62 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 698 Skąd: Stalowa wola
|
Wysłany: Pią 11 Mar, 2016 17:24
|
|
|
Cytat: |
Kelpi do Stalowej trzeba najpierw zadzwonić , umówić sie na osobiste spotkanie tzw. rekrutacyjne. Przesiewają w kogo warto inwestować a kim szkoda sobie du** zawracać . Mają dość duże obwarowania. | Tak trzeba być osobiście i ustalić termin . Nikogo nie przesiewają Jeszcze piszesz o przemianach u osób ktore tu były. Myśle ż chcę zmienić swoje życie to wszystko
. A tak to ta terapia jest oparta na programie AA owskim tu zaczyna sie praca nad sobą. |
|
|
|
|
kelpi
Towarzyski Adiccted... i know that
Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 05 Lut 2012 Posty: 239 Skąd: Galicja
|
Wysłany: Pią 11 Mar, 2016 23:00
|
|
|
Klara napisał/a: | Szybko zaczynasz kombinować.... |
Janioł napisał/a: | a ja mam wrażenie że kombinujesz |
Macie oboje Klaro i Janiole prawo tak to widzieć, ja sam chciałbym od kombinowania trzymać się jak najdalej... przyjmuje z pokorą i temat zostawiam otwarty, chcę jeszcze porozmawiać z terapeutką u której zaczynałem. Zresztą niewykluczone że nie będe miał wyboru i dostane nakaz...
szymon napisał/a: | NIE ZNA CIĘ !!!
ani ona, ani nikt z tego forum, ani nawet sam siebie nie znasz, tylko myślisz, że tak jest, albo taką masz nadzieje |
Szymonie, nadzieje mi zostaw... |
Ostatnio zmieniony przez kelpi Pią 11 Mar, 2016 23:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kelpi
|
Wysłany: Pią 11 Mar, 2016 23:03
|
|
|
zołza,
Ładne, ale nie rozumiem... |
Ostatnio zmieniony przez kelpi Pią 11 Mar, 2016 23:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kelpi
|
Wysłany: Pią 11 Mar, 2016 23:10
|
|
|
ankao30 napisał/a: | Może Ci pomóc. Tylko trzymaj się tego, zaufaj, wyłącz myślenie i działaj |
Program daje mi nadzieję i zamierzam się jej trzymać
Byłem na mitingu i dzisiejsza refleksja dla mnie w samo sedno... samowola doprowadziła mnie do miejsca w którym jestem ale widocznie tak miało być |
|
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Sob 12 Mar, 2016 08:38
|
|
|
kelpi napisał/a: | samowola doprowadziła mnie do miejsca w którym jestem ale widocznie tak miało być |
I to właśnie jest dobre wytłumaczenie obrazka , który wkleiłam. Nie chciałam być zbyt wredna więc ograniczyłam się do wklejki ( szukałam samolotu wpadającego w korkociąg ale niestety wszystkie spłonęły przy próbach wyjścia z tej akrobacji )
Obrazek pokazuje w którym miejscu jesteś...Stoisz nad przepaścią i zamiast zdecydować się czy mieć to wszystko gdzieś i zwyczajnie skoczyć i niech się dzieje co chce , Ty stoisz oglądasz widoczki , czujesz porywy wiatru ale nie patrzysz w dół ( tak na wszelki wypadek bo zwyczajnie boisz się tego co tam byś mógł zobaczyć ) więc stoisz sobie i czekasz na cud ...Albo powiew wiatru zrzuci się z tego cypla albo ktoś - ( lub coś - alkohol ) tak Ci dowali ,że spadniesz ...Oczywiście jest jeszcze jedna opcja - odwrócisz się i choćby na kolanach wrócisz w w bezpieczne miejsce . Może i widoki już nie będą takie niesamowite i pociągające, adrenaliny też mniej ale kiedyś zwyczajnie nawet klif się znudzi ...bo stanie w jednym miejscu jest bez sensu |
|
|
|
|
kelpi
|
Wysłany: Sob 12 Mar, 2016 12:38
|
|
|
zołza, |
|
|
|
|
kelpi
|
Wysłany: Śro 16 Mar, 2016 09:43
|
|
|
Jest dobrze
Codziennie wykonuje sugestie do programu i czytam Wielką Księgę. Nabieram przekonania że to właśnie w 3 Kroku tkwi źródło mojego problemu...
Z terapeutką umówiłem się na 30, po świętach, wcześniej nie miała czasu
Trochę boję się tego okresu świątecznego i normalnie nie chce mi się o tym nawet myśleć,
najważniejsze żebym zachował spokój, reszta mnie nie interesuje |
|
|
|
|
ankao30
Trajkotka
Pomogła: 24 razy Wiek: 47 Dołączyła: 03 Sty 2015 Posty: 1554
|
Wysłany: Śro 16 Mar, 2016 20:22
|
|
|
kelpi,
Sponsorka zapytała mnie czy jestem wstanie uwierzyć, odpowiedziałam tak.
Ale po czasie zrozumiałam że wierzyć, a zaufać to dwie różne rzeczy.
Dziś ufam.
Rok temu jak były święta miałam ponad trzy miesiące trzeźwości, też się bałam.
Ale kolana i do przodu. |
_________________ Twój los zależy od Twoich nawyków. Brian Tracy
|
|
|
|
|
ankao30
Trajkotka
|
Wysłany: Pią 18 Mar, 2016 07:51
|
|
|
kelpi,
Ja czasem dostaje odpowiedzi w najmniej oczekiwanym momencie i przeważnie po jakimś czasie. Dziś to refleksja, które dziennie czytam:
Refleksja na dziś:
"Zaczynam od gotowości zaufania Bogu, a On sprawia, że gotowość ta wzrasta. Im więcej mam w sobie gotowości, tym bardziej ufam - a im bardziej ufam, tym więcej mam gotowości w sobie. Moje poleganie na Bogu wzrasta wprost proporcjonalnie do mojego zaufania."
I tak jest u mnie.
Miłego piątku |
|
|
|
|
|
kelpi
|
Wysłany: Pią 18 Mar, 2016 11:25
|
|
|
Dziękuję Aniu
Widzę po swoim nastawieniu że sugestie działają, jestem spokojniejszy, dużo spraw odpuszczam bo nie załatwię wszystkich spraw w jeden dzień i dobrze mi z takim nastawieniem, powoli ale do przodu
Dzisiaj odświeżam przedpokój, będzie świeżo i czyściutko a jutro... jazda do sponsora, 3,5 h trasy w jedną stronę, co też mnie podkusiło szukać taki kawał drogi
Dobrego dnia |
|
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Pią 18 Mar, 2016 11:56
|
|
|
kelpi napisał/a: | a jutro... jazda do sponsora, 3,5 h trasy w jedną stronę, co też mnie podkusiło szukać taki kawał drogi |
|
|
|
|
|
ankao30
Trajkotka
|
Wysłany: Pią 18 Mar, 2016 13:24
|
|
|
kelpi,
Znam osoby co o wiele dalej mały. dały radę
Sama trochę jeździłam, no około 2h dwoma autobusami, w jedną stronę.
|
|
|
|
|
|
kelpi
|
Wysłany: Sob 19 Mar, 2016 07:31
|
|
|
Refleksja na dziś:
"Zaczynam od gotowości zaufania Bogu, a On sprawia, że gotowość ta wzrasta. Im więcej mam w sobie gotowości, tym bardziej ufam - a im bardziej ufam, tym więcej mam gotowości w sobie. Moje poleganie na Bogu wzrasta wprost proporcjonalnie do mojego zaufania."
Aniu ja mam tak dzisiaj |
|
|
|
|
kelpi
|
Wysłany: Śro 23 Mar, 2016 09:52
|
|
|
Miesiączek miodowy trwa u mnie w najlepsze
Zastanawiam się tylko czy to wynika z mechanizmu choroby czy to jest efekt pracy na sugestiach? Pewnie i jedno i drugie Mniejsza z tym, czuje się świetnie i niech ten stan trwa jak najdłużej |
Ostatnio zmieniony przez kelpi Śro 23 Mar, 2016 09:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ankao30
Trajkotka
|
Wysłany: Śro 23 Mar, 2016 10:08
|
|
|
kelpi, matko jakbym siebie czytała rok temu.
Wiesz myślałam wtedy, że jest ze mną coś nie tak, ale dziś wiem, że tak miało być i tak zostało. |
|
|
|
|
|
|