befadka
Małomówny
|
Wysłany: Wto 01 Gru, 2009 08:48
|
|
|
kahape napisał/a: | a znasz lepsze miejsce gdzie można mówić o najtrudniejszych sprawach? |
Mówić o uzależnieniu w poradni, w której się leczymy to tak jakby trochę podpisać na siebie wyrok przy niepełnosprawnym dziecku.Policję dzięki niemu znam bardzo dobrze a sądy jeszcze lepiej.Czasami z doświadczenia wiem, że lepiej jest zastanowić się dwa razy zanim się coś powie.Ludzie są okropni i jak tylko nadarzy się okazja wykorzystają wszystko
kahape napisał/a: | myślę, że sie poprostu oszukujesz. Zupełnie jak alkoholik. Wmawiasz sobie, że nie masz z tym problemu.... a jednocześnie wiesz, że coś nie jest w porządku.
To jest taki "smród", który przykryłaś dokładnie ślicznym dywanikiem. Ale to nie pomogło. Trzeba go odkryć, wysprzątać, |
Jakby Tobie ktoś przez pół roku wmawiał jedno zdanie, pewnego dnia też zaczął byś się zastanawiać czy coś w tym jest.Chciałabym nauczyć się bronić przed jego słowami
kahape napisał/a: | Oszukujesz siebie, rodzinę, jak masz być szczęśliwa? |
Chyba zbyt pochopnie postawiłeś diagnozę .Nie jesteś mną i nie wiesz jak żyję i czy kogoś oszukuję czy nie.Każdy ma prawo do własnego zdania ale to zdanie mi się nie spodobało ze względu na to, że dotyczy mojej sfery emocjonalnej i prywatnej.Nikt poza mną nie wie jak jest naprawdę
kahape napisał/a: | To jak zadra w sercu. Nie daje spokoju. |
Zdradę przerobiłam wielokrotnie i doskonale wiem jakie towarzyszą temu uczucia,tej sytuacji nie porównuję wcale |
|