|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Samowykluczenie |
Autor |
Wiadomość |
Tosia
Trajkotka
Pomogła: 21 razy Wiek: 53 Dołączyła: 06 Lip 2011 Posty: 1559
|
Wysłany: Wto 08 Wrz, 2015 11:15
|
|
|
wojcio56żeglarz,
super!! ta ostatnia fotka zarąbista |
_________________ Milosc zaczyna sie od. .....usmiechu :-) |
|
|
|
|
Mała
Trajkotka
Pomogła: 34 razy Wiek: 49 Dołączyła: 18 Cze 2013 Posty: 1017 Skąd: Moja Wiocha :D
|
Wysłany: Wto 08 Wrz, 2015 13:19
|
|
|
Wojcio brawa dla marynarza z aparatem - niezła równowaga!
A dla Ciebie - za 2 pierwsze zdjęcia...Prawdziwa dusza marynarza - ciągnie za tym - co daleko za widnokręgiem... Kobieta dla ciebie? - Myślę, że ta będzie najlepsza:
Gosia - współuzależniona
ps. Czekam na następne fotki! |
_________________ "Nigdy się nie nie bój" - Krudowie <3 |
|
|
|
|
wojcio56żeglarz
Milczek wojcio56żeglarz
|
Wysłany: Wto 08 Wrz, 2015 14:53
|
|
|
to lepsze jest od picia i trzeźwienia, ale też są trudności z utrzymaniem równowagi, a wymioty to zdrowy odruch, tak więc daleko od mojego alkoholizmu nie odszedłem, bo to choroba nie uleczalna, cóż zdobyłem kolejne doświadczenie w drodze do pożegnania się z konsekwencjami % czyli to już 13 rok życia bez domu, dzięki środowisku A.A. pozbywam się bezdomności i bezrobocia, mało jednak jest mi przyjaznych ludzi, i śmieszy mnie to, bo ja wychodzę z tej mej "lekkomyślności" bezdomności, ale z głupoty dowartościowywania się kosztem osób w kryzysie i radzenia sobie, bez tych niezbędnych do życia elementów, buduje we mnie poczucie wartości, niezależności i samorealizacji, wiedzą albo dowiadują się na bieżąco o mocy trzeźwości, nad ich zdobyczami nauki, dyplomami i tytułami, bo z inteligencją miałem ostatnio przyjemność żeglować, zazdrościli mi pogody ducha, otwartości i zaradności a swe często pijane myślenie usprawiedliwiali: ćpaniem w życiu studenckim, tęsknotą do używek, i.t.p. dziś wspominam jak nazywano odwyk na kolskiej: "Sorbona" i wiem że to słowo coś znaczy chociaż ja miałem terapie otwartą-dochodzącą w przychodni uzależnienia i w spół-uzależnień, to już przestaje się smucić w temacie: kto sprawuje władzę w kraju? ja wiem i to pozwala mi cieszyć się sobą, mieć szacunek, a opinia jaką otrzymałem z rejsu mnie zaskoczyła, i nie omieszkam ją przedyskutować z autorytetami żeglarstwa bo jest za dobra, granicząca z doskonałością a to mnie nie pokoi bo i stary się robię i na etapie szkoleniowym jestem, na stopień kapitan-jachtowy, przyznam szczerze że boję się odpowiedzialności, jaki spoczywa na kierowaniu jednostką i załogą, przecież wiem i pamiętam że: "nie ja kieruję swoim życiem" w dalszym ciągu powierzam swe życie i zdrowie tak zwanym "normalnym" jednak polegam na Bogu, kogo stawi na mojej drodze, |
_________________ to nic |
Ostatnio zmieniony przez wojcio56żeglarz Wto 08 Wrz, 2015 15:07, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
dziadziunio
Uzależniony od netu dziadziunio
Pomógł: 7 razy Wiek: 64 Dołączył: 21 Paź 2012 Posty: 3139 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: Wto 08 Wrz, 2015 17:15
|
|
|
wojcio56żeglarz napisał/a: | mało jednak jest mi przyjaznych ludzi |
Nie przesadzaj, jakby ich w około Ciebie nie było, już dawno nie byłoby Ciebie.
Cieszę się, widząc Twoje wpisy i zdjęcia. Pozdrawiam serdecznie.
Krzysztof |
_________________ Mój blog: Partnerka alkoholika |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
Pomogła: 100 razy Wiek: 52 Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 4059
|
Wysłany: Wto 08 Wrz, 2015 17:17
|
|
|
|
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
rybenka1
Uzależniony od netu
Pomogła: 92 razy Dołączyła: 19 Wrz 2010 Posty: 3751
|
Wysłany: Wto 08 Wrz, 2015 20:24
|
|
|
Super |
|
|
|
|
wojcio56żeglarz
Milczek wojcio56żeglarz
|
Wysłany: Wto 08 Wrz, 2015 22:04
|
|
|
Dzięki za komplementy i dziadziuniowi też przyznam rację bo, tak naprawdę to oprócz tego że dobrze życzę, normalnie pijącym to chyba podświadomie chcę by nie pili, więc dzięki że to zauważasz, są przyjaźni tylko inaczej. |
Ostatnio zmieniony przez wojcio56żeglarz Wto 08 Wrz, 2015 22:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
wojcio56żeglarz
Milczek wojcio56żeglarz
|
Wysłany: Czw 17 Wrz, 2015 14:50
|
|
|
dziś |
Ostatnio zmieniony przez wojcio56żeglarz Czw 17 Wrz, 2015 14:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
endriu
(banita)
Pomógł: 18 razy Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Pią 13 Maj, 2016 20:52
|
|
|
hej, co tam u Wojcia żeglarza? |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|