W matni |
Autor |
Wiadomość |
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 19:27
|
|
|
Ggallin napisał/a: | A z tego co czytałem to nowi są przyjmowani raz w miesiącu | What !? Gdzieś to chłopie przeczytał ? |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 19:27
|
|
|
Ggallin napisał/a: | Nienawidzę określenia "klasyka". Uważam że każdy jest inny. | ale alkoholizm ten sam |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 19:29
|
|
|
Cytat: | Niemczyk choć dziś zmarł na raka to pierwszego zabił whisky i tytoniem. | kogo zabił ? ,...siebie i tylko siebie |
|
|
|
|
Ggallin
Małomówny Ggallin
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 19:30
|
|
|
Janiol przecież na detoksie ci dają przez parę dni opioidy żebyś w miarę się uspokoił i w ostrych przypadkach nie umarł. Skąd ja nam wziąć opioidy czy benzo? Przed każdą moja próba odstawienia stopniowo zmniejszalem dawkę alko i to działało nie piłem. Tylko nie radziłem sobie z nawrotami. Dziś wiem ze tu się musze uczyć. I mam nadzieje ze AA mi pomoże 😊 |
|
|
|
|
Ggallin
Małomówny Ggallin
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 19:34
|
|
|
Niemczyka zabił rak. Alkoholizm ten sam ale ludzie inni i sposoby wychodzenia inne! |
|
|
|
|
Ggallin
Małomówny Ggallin
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 19:36
|
|
|
Znam ludzi którzy pili mnóstwo i z dnia na dzień przestali i dziś nic nie jest w stanie ich przekonać do picia. |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 19:37
|
|
|
Ggallin napisał/a: | Przed każdą moja próba odstawienia stopniowo zmniejszalem dawkę alko i to działało nie piłem. | jak działało jak pijesz Ggallin napisał/a: | Alkoholizm ten sam ale ludzie inni i sposoby wychodzenia inne! | /innego poza zaprzestaniem picia I leczeniem w terapii i (lub) AA nie znam , owszem słysząlem o innych tylko skutki marne tak jak i w Twoim przypadku |
Ostatnio zmieniony przez Janioł Czw 02 Cze, 2016 19:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ggallin
Małomówny Ggallin
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 19:50
|
|
|
Janiol nie kumasz przecież pisałem że działało na zaprzestanie picia tylko z nawrotami sobie nie radziłem 😊 |
|
|
|
|
Ggallin
Małomówny Ggallin
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 19:52
|
|
|
Samo zaprzestanie to nic. Przecież obaj to wiemy. Uważasz ze po długim ciągu należy z dnia na dzień odstawić? Kto to wytrzyma? |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 19:52
|
|
|
Ggallin napisał/a: | Janiol nie kumasz przecież pisałem że działało na zaprzestanie picia tylko z nawrotami sobie nie radziłem 😊 | kumam, i to bardzo kumam , ty nie przestawałeś pić tylko miałeś przerwy w ciągach i tyleżeby mieć nawroty to trzeba zacząć trzeżwieć a nie tylko przestać pić |
|
|
|
|
Ggallin
Małomówny Ggallin
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 19:57
|
|
|
Janiol ale czuje w tobie ta niebezpieczna (dla ciebie) wyższość tego co nie pije nad tym co pije. To co odczułem na grupie. Dziś uczę się tym nie przejmować i nie porównywać się do innych. I przepraszam bo dziś mi się to nie udało - nie oceniać innych. |
|
|
|
|
margo
Trajkotka
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 12 Sie 2013 Posty: 1881
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 20:02
|
|
|
Cześć Ggallin!
Powiedz, przyszedłeś do nas tutaj na forum z jakim zamiarem? Z jakim celem? Czego oczekujesz? Bo może tak będzie łatwiej rozmawiać. |
|
|
|
|
Ggallin
Małomówny Ggallin
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 20:08
|
|
|
Czesc margo.
Przeczytaj mój pierwszy post.
... ale pomału zaczynam rozumieć... w końcu to forum wolnych od alkoholu... 😕 |
|
|
|
|
staszek
Gaduła staszek
Pomógł: 12 razy Wiek: 64 Dołączył: 13 Paź 2013 Posty: 509 Skąd: dolny slask
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 20:11
|
|
|
Ggallin, żeby trzeżwieć to nie wystarczy tylko nie pić. |
_________________ Nigdy nie jest za późno, by odmienić swoje życie i stać się lepszym człowiekiem. |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 20:21
|
|
|
Ggallin napisał/a: | Janiol ale czuje w tobie ta niebezpieczna (dla ciebie) wyższość tego co nie pije nad tym co pije | bo to jest oczywiste choc nie mówił bym tu o wyższości tylko o jasności w postrzeganiu rzeczywiśtości, Tobą rządzi nadal alkohol i mechanizmy związane z chorobą ...mnie zostały już tylko te nie rozbrojone Ggallin napisał/a: | przepraszam bo dziś mi się to nie udało - nie oceniać innych. | i nie oceniam Ciebie a Twoje zachowania objawiające się w tym co piszesz |
|
|
|
|
|