czas na zmiany |
Autor |
Wiadomość |
Nadzieja
Gość
|
Wysłany: Pon 24 Paź, 2016 07:46 czas na zmiany
|
|
|
Witam wszystkich. Wasze forum czytam od ok 1,5 roku. Bardzo mi pomogło. Jestem wspłóuzaleznioną, na terapii od 6 lat, obecnie oczekuję na termin sprawy rozwodowej z orzekaniem winy. Przeraża mnie budowanie wszystkiego od nowa po 25 latach małżeństwa... |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
Pomogła: 77 razy Dołączyła: 01 Wrz 2011 Posty: 4353 Skąd: Hagen
|
Wysłany: Pon 24 Paź, 2016 07:48
|
|
|
Witaj Nadziejo
Rujnowanie jest przerażające - budowanie niesie nadzieję |
Ostatnio zmieniony przez olga Pon 24 Paź, 2016 07:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Nadzieja
Gość
|
Wysłany: Pon 24 Paź, 2016 07:56
|
|
|
Tak, mam tego świadomość, ale gdy emocje już opadły to czasami mam strasznego doła |
|
|
|
|
Nadzieja
Gość
|
Wysłany: Pon 24 Paź, 2016 07:58
|
|
|
To czekanie to takie życie w zawieszeniu, bez planów, tylko tu i teraz. |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pon 24 Paź, 2016 08:07
|
|
|
Nadzieja napisał/a: | Tak, mam tego świadomość, ale gdy emocje już opadły to czasami mam strasznego doła |
Uslyszalam kiedyś od pewnej osoby: "Jak już bedzie po wszystkim to będziesz jak kapec"
Zmęczenie życiem w nieustającym stresie to jedno, dwa: organizm jest przyzwyczajony do wysokiego poziomu hormonu stresu a teraz mu tego brakuje (musi sie powoli przestawic)...a trzy....poczucie przegranego życia? |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Pon 24 Paź, 2016 08:10
|
|
|
Witaj Nadziejo
Nie masz ochoty na to, żeby się zarejestrować na naszym forum? |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Nadzieja
Gość
|
Wysłany: Pon 24 Paź, 2016 08:16
|
|
|
Witaj Klaro! Tak często czytałam Wasze posty, że czuję się tak jak byśmy się już znały Z Olgą również Wieczorkiem spróbuję się zarejestrować. |
|
|
|
|
Nadzieja
Gość
|
Wysłany: Pon 24 Paź, 2016 08:23
|
|
|
Wasze wsparcie jest bezcenne. Wiem, że zrobiłam olbrzymi krok do przodu, ale ten strach....Teraz, gdy klamka zapadła, decyzja podjęta mam wrażenie , że z oczu spadła mi jakaś olbrzymia kurtyna. Patrząc na męża, który ze mną nie rozmawia i traktuje jak powietrze od wielu tygodni widzę obcego człowieka, egoistę pozbawionego uczuć, przepełnionego chorą zawziętością. |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pon 24 Paź, 2016 08:26
|
|
|
Cytat: | ale ten strach....T |
Czego sie boisz? |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Pon 24 Paź, 2016 08:29
|
|
|
Nadzieja napisał/a: | czuję się tak jak byśmy się już znały Z Olgą również |
Tak, tak
Domyślam się, kim jesteś.... |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Nadzieja
Gość
|
Wysłany: Pon 24 Paź, 2016 08:30
|
|
|
Zdecydowałam o orzekaniu winy, ale nie wiem czy dam radę. Adwokatka twierdzi, że jest szansa. Zeznawać będą dorosłe córki... |
|
|
|
|
Kami
Trajkotka Jak wyczerpać temat, zanim nas wyczerpie K.C.B.
Pomogła: 38 razy Wiek: 57 Dołączyła: 03 Sty 2014 Posty: 1039
|
Wysłany: Pią 28 Paź, 2016 09:48
|
|
|
Nadzieja napisał/a: | Patrząc na męża, który ze mną nie rozmawia i traktuje jak powietrze od wielu tygodni widzę obcego człowieka, egoistę pozbawionego uczuć, przepełnionego chorą zawziętością. |
Od dłuższego czasu taki był... chce się rzec, że od lat ...nie chciałaś tego widzieć bo liczyłaś byc może na cud ......
Nadzieja napisał/a: | .Teraz, gdy klamka zapadła, decyzja podjęta mam wrażenie , że z oczu spadła mi jakaś olbrzymia kurtyna. |
no właśnie i to jest odpowiedź .......
Dasz radę. Decyzja podjęta, córki wspierają ..... |
_________________ To nie droga prowadzi do celu, ale cel wskazuje Ci drogę...K.C.Buszman |
|
|
|
|
Nadzieja
Gość
|
Wysłany: Pon 26 Gru, 2016 11:05
|
|
|
Witam ponownie |
|
|
|
|
Nadzieja
Gość
|
Wysłany: Pon 26 Gru, 2016 11:07
|
|
|
Na krótko przed rozprawą manipulacje mojego męża sięgają zenitu.... |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pon 26 Gru, 2016 11:13
|
|
|
witaj
nie daj sie wciagac w zadne gierki, on ma nadzieje, ze cos ugra, szkoda mu komfortu tracic |
|
|
|
|
|