Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
moge wrocic
Autor Wiadomość
plusio
Gość
Wysłany: Nie 12 Lut, 2017 16:01   moge wrocic

siema. mam prosbe do administacji, czy moge wrocic na forum? wiem, ze dawalisciem mi 100 szans i nie wykorzystalem, ale jestem juz grzeczny. Mam dosc walki z czymkolwiek i z kimkolwiek. Pilem caly styczen i skonczylem w psyhiatryku na oddziale zamknietym :(

stary cap
Gość
Wysłany: Nie 12 Lut, 2017 17:11   

a co? ze strefy też juz Cię wywalili???? chyba nie ma juz miejsc w necie w których nie miałbyś bana bez możliwości powrotu......

plusio
Gość
Wysłany: Nie 12 Lut, 2017 17:47   

no fakt

nie ważne kto
Gość
Wysłany: Nie 12 Lut, 2017 18:10   

Co to jest "strefa"?

Wiedźma 
Administrator

Pomogła: 193 razy
Wysłany: Nie 12 Lut, 2017 18:10   

plusio napisał/a:
mam prosbe do administacji, czy moge wrocic na forum?

Nie.

nie ważne kto
Gość
Wysłany: Nie 12 Lut, 2017 18:31   

Wiedźma napisał/a:
plusio napisał/a:
mam prosbe do administacji, czy moge wrocic na forum?

Nie.

O kurna.

Matinka
Gość
Wysłany: Nie 12 Lut, 2017 20:37   Re: moge wrocic

plusio napisał/a:
siema. mam prosbe do administacji, czy moge wrocic na forum? wiem, ze dawalisciem mi 100 szans i nie wykorzystalem, ale jestem juz grzeczny. Mam dosc walki z czymkolwiek i z kimkolwiek. Pilem caly styczen i skonczylem w psyhiatryku na oddziale zamknietym :(

Kuba, może najpierw skorzystaj z tego, że możesz pisać w tym dostępnym dziale.
Jak będzie Ci zależało i będziesz chciał to też z tego coś wyniesiesz.
A może z czasem...

plusio
Gość
Wysłany: Nie 12 Lut, 2017 20:51   

no przeciez pisze

Matinka
Gość
Wysłany: Nie 12 Lut, 2017 23:36   

plusio napisał/a:
no przeciez pisze

No, fajnie, witaj :)
Miło Cię słyszeć, zastanawiałam się, jak się mają zmiany w Twoim życiu, o których opowiadałeś, a właściwie jak Ty się masz z owymi zmianami ;)
Tak, jak napisałeś w tytule "mogę wrócić" to wróciłeś, jesteś na forum, właśnie Ci odpisuję.
I co dalej?

plusio
Gość
Wysłany: Pon 13 Lut, 2017 01:29   

Tzn u mnie nic sie zmienia. Kompletnie. Nie mam w ogole kontroli nad moim zyciem, dostaje w pysk od zycia kazdego dnia. Nie mam piniedzy, w sumie juz nie robie. Po tym psyhuiatryku to juz w ogole nie mam na nic ochoty. Tam bylo bezpiecznie. A tak to sie boje wszystkiego. Non stop czarne mysl. Aha, nie spie juz 5 noc z rzedu.:) Tzn spie moze po 2 godziny, odsypiam w dzien. w nocy placze. Ale dalej muzykuje, poszedlbym na studia. 5 tys za semestr :) Posluchaj, ten utwor powstal doslownie dzisiaj, ale jest duzo jeszcze roboty

https://www.youtube.com/watch?v=Nltw1g6wQ64

nie ważne kto
Gość
Wysłany: Pon 13 Lut, 2017 07:18   

plusio napisał/a:
poszedlbym na studia. 5 tys za semestr :)

Skup się na tym czego chcesz i zmierzaj w tym kierunku, choćby minimalnymi kroczkami ale do celu. Ja wiem, łatwiej jest usiąść i powiedzieć "nie potrafię" a właściwie "nie da się". Znam to aż nadto dobrze. Ale dopóki nie zrozumiesz, i nie zaakceptujesz faktu, ze to TY jesteś odpowiedzialny za swoje życie, to nic nie zmienisz. Nie choroba, dzieciństwo, czy co tam jeszcze MY sami odpowiadamy za to co robimy ze swoim życiem. Oczywiscie można to też tak przyjąć, tzn. jestem zerem i np.piję albo kisze się w swoim sosie niemożności pretensji do świata "ze nie dał". Można, ale nie ma ściemy, to MÓJ wybór. MÓJ. I MOJA odpowiedzialność. Bez ocen, po prostu taki fakt.
"Nikt nie przyjdzie aby zmienić moje życie" NIKT.

Matinka
Gość
Wysłany: Pon 13 Lut, 2017 12:06   

plusio napisał/a:
Tzn u mnie nic sie zmienia. Kompletnie

Coś się zmienia, jest dobrze jest źle, jesteś Kubą Wszystkowiedzącym i jesteś Kubusiem Dzidziusiem ;) .
plusio napisał/a:
Nie mam w ogole kontroli nad moim zyciem
Nie masz całkowitej, to prawda, ale wiele zależy od Ciebie. Ty decydujesz kiedy wstajesz, kiedy się kładziesz, co jesz, co robisz po śniadaniu...
plusio napisał/a:
Nie mam piniedzy, w sumie juz nie robie
Twoja decyzja czy pracujesz, czy zarabiasz, na co przeznaczasz pieniądze...
nie ważne kto napisał/a:
to TY jesteś odpowiedzialny za swoje życie
plusio napisał/a:
dostaje w pysk od zycia kazdego dnia

To są Twoje wybory i Ty sam tak postrzegasz skutki tych wyborów.
Na co dzień nie da się być jednocześnie dorosłym i dzieckiem, stale wymagającym opieki. Taka opieka to tylko szpital. Tak widzisz swoje życie?
Jakaś część dziecka w nas jest, ale gdy zaczyna dominować, to następuje zagubienie i bezradność, strach.
Jeśli chcesz mieć kontrolę nad swoim życiem, zacznij od tych najprostszych życiowych spraw, skup się na nich, wykonaj w pełni, najlepiej jak potrafisz, w nich znajdziesz spokój. Potem popatrzysz dalej.
plusio napisał/a:
Posluchaj, ten utwor powstal doslownie dzisiaj, ale jest duzo jeszcze roboty

Posłuchałam :) skoro jest robota to ją wykonaj, dokończ.

plusio
Gość
Wysłany: Pon 13 Lut, 2017 15:12   

wiem, ze jestem juz nie mlody, ale chetnie bym poszedl na studia muzyczne. Muzyka to moja pasja, chcialbym byc realizatorem, inzynierem. Ale nie ma kasy :( Musialbym zarabiac conajmniej z 5 kola na miesiac na takie studia (semstr kosztuje ponad 5 tysiecy) Ja wiem, ze kazdy jest odpowiedzialny, przeciesz to proste i logiczne, ale nie kazdy ma we lbie to co ja mam, nie kazdy doswiadcza tylko porazek.

Nie potrafie sie ogarnac, nie mam na to sil. Nawet pracy nie szukam

plusio
Gość
Wysłany: Pon 13 Lut, 2017 15:25   

https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be

kiedys tam zagram :)

nie ważne kto
Gość
Wysłany: Pon 13 Lut, 2017 15:47   

Nie szukasz to nie szukasz. Co Ty myślisz, że jesteś w tym dziadostwie swoim jakiś wyjątkowy? Muszę Cię zmartwić, jesteś taki sam jak setki tysięcy wiecznie narzekających na zły los. Niebożęta. Czekaj dalej i utwierdzaj się w tym, że Ty nie jesteś za to odpowiedzialny, tylko .... tu sobie wstaw co lub kogo chcesz.

Odpowiedz do tematu