Dostac w du** na własna prośbę. |
Autor |
Wiadomość |
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Śro 09 Gru, 2009 12:42
|
|
|
baca napisał/a: | Kica-- to nie było nikogo kto by ci czerwona lampkę zapalił??
A o czym rozmawiałas z rodzicami gdy zyli? Nie uczyli jak w życiu omijac g***o?? |
Nie było takiej potrzeby.Niestety wychowywałam się w środowisku gdzie nie było takiego problemu(w domu tylko swojskie winko,po 1lub 2 lampki od święta)mama wcale.Moje towarzystwo też tyle co nic -sportowcy,poza tym takie,wewnętrzne ogólne dotrzymanie przyrzeczenia -do 18 nic.Jak zaczęłam pracować to unikałam takiego towarzystwa.A ja nauczona byłam wszystkim naokoło pomagać,więc jak trafiłam na tą moją sierotę -to chciałam pomóc (wyrwać go z takiej rodzinki i pokazać,że można inaczej żyć).Dostałam w d***,on też i już 15 lat mam niepijącego.Córcie wyszkoliłam,zadbałam o wiedzę w tym temacie-teraz ona zajmuje się osobami,które przeważnie ucierpiały,psychicznie i fizycznie na sutek pijaństwa rodziców(z wadami wrodzonymi.) |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
|
|
|
|
KICAJKA
|
Wysłany: Śro 09 Gru, 2009 12:47
|
|
|
stiff napisał/a: | Ale dzis masz szanse to naprawić.. |
Co mam jeszcze naprawiać? Siebie dawno na nogi postawiłam,bo stwierdziłam,że nie podoba mi się takie życie-może właśnie dzięki wychowaniu przez moich rodziców prędko zdałam sobie z tego sprawę.Córcię odchowałam,jakoś wykształciłam-specjalnych problemów nie mam.Z ojcem tylko często się gryzą. |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
|
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Śro 09 Gru, 2009 13:04
|
|
|
KICAJKA napisał/a: | Co mam jeszcze naprawiać? |
Jak Ci sie nudzi, to skup sie na naprawianiu świata...
A tak poważnie, to fajnie masz... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
KICAJKA
|
Wysłany: Śro 09 Gru, 2009 13:07
|
|
|
stiff napisał/a: | Jak Ci sie nudzi, to skup sie na naprawianiu świata... |
Często pomagam-taka jestem-a ogólnie nie wiem co to nuda |
|
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Śro 09 Gru, 2009 13:09
|
|
|
KICAJKA napisał/a: | Co mam jeszcze naprawiać? |
1.Cieknące krany
2. Nieszczelne okna
3.Skrzypiące drzwi
4.Polityke zagraniczna
5. Finanse panstwa
6. Reszte co Ci przyjdzie do głowy . |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
KICAJKA
|
Wysłany: Śro 09 Gru, 2009 18:37
|
|
|
rufio napisał/a: | 1.Cieknące krany
2. Nieszczelne okna
3.Skrzypiące drzwi |
To norma u mnie -ha,ha |
|
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Śro 09 Gru, 2009 19:05
|
|
|
baca napisał/a: | A co ci, Kica , starzy mówili jageś w szambo lazła?? |
Moja mama, jak to troskliwa matka, jak tylko zorientowała się, że ten chłopak to jakoś za długo już u nas w domu gości to przeprowadziła wywiad na temat rodzinki. No i nasłuchałam się ! Ojciec pije, bracia piją a ponoć i kochaś za kołnierz nie wylewa. Ja oczywiście widziałam mena nieraz podpitego ale to wtedy jakieś takie zabawne było. Miłość wyznawał w kawiarni tak że wszyscy goście słyszeli, no i z tej miłości kwiatów dużo było i takie tam niby romantyczne d***. Na trzeźwo strasznie się jąkał i nie było już takiej gadki przez kwiatki ale grzecznie no i ja litościwa taka se myślałam, ależ on biedny z tym swoim jąkaniem. Tuż przed naszym ślubem setę sobie strzelił żeby się nie jąkać w czasie przysięgi i ja o dziwo rozumiałam go
Mamie zaklinałam się, że on nie pije a że kocha to na pewno nie pójdzie w ślady rodzinki. Chroniłam go pod swoimi skrzydełkami jeszcze przed ślubem taka głupia byłam
o mnie można powiedzieć : to jest ta co dostała w du.. na własną prośbę |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
|
|
|
|
baca
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 09 Gru, 2009 19:37
|
|
|
Evita--klasyka ! Ile takich zamulonych pip ziemia nosi?? [nie gniewaj sie! ]
Popełniła książkowy błąd w czystej postaci!
Ale to po to właśnie Matka NAtura wymyśliła "Różowe okulary".
Evita-- a co zrobisz jeżeli twoja córa nałoga przyprowadzi do domu?? Masz dzieci??
I to jest argument za tym aby wydawac zezwolenia na zawieranie związków z prawem prokreacji na podstawie badań psychiatrycznych. Wtedy by takie jąkały sita nie przeszły i nie było by problemu.
Oczywiście pitole jak pogięty, do tego nie dopuszczą księżai demokraci, bo jest równość i każdy sobie płodzic może , troche lepiej lub troche gorzej.
Hej! |
_________________ mamy tylko wakacje! |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Śro 09 Gru, 2009 19:42
|
|
|
Cytat: | Evita--klasyka ! Ile takich zamulonych pip ziemia nosi?? |
coraz częściej wydaje mi się, że więcej jest takich jak ja niźli tych co można by uznać za dobry materiał na żonę, matkę czy kochankę . Odkąd zdiagnozowałam tutaj swój problem gdzie się nie obrócę to właśnie tego typu kobitki łzy wylewają baca napisał/a: | Evita-- a co zrobisz jeżeli twoja córa nałoga przyprowadzi do domu?? |
jedna już przyprowadziła "nienałoga" osobiście sprawdziłam jak moja matka kiedyś ale kto wie co będzie za parę latek ?
Za to druga córa przeraża mnie swoim przebieraniem w gostkach jak w ulęgałkach każdy jej się wydaje, że może być jak tata , a może ma rację ? |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
|
|
|
|
KICAJKA
|
Wysłany: Śro 09 Gru, 2009 19:54
|
|
|
evita napisał/a: | Za to druga córa przeraża mnie swoim przebieraniem w gostkach jak w ulęgałkach każdy jej się wydaje, że może być jak tata , a może ma rację ? |
I dobrze,po co się spieszyć -w takiej sytuacji lepiej się 10 razy zastanowić,przemyśleć a nie na huurraa- a potem płacz. Moja myśli i kombinuje bo już się poparzyła |
|
|
|
|
|
baca
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 09 Gru, 2009 20:01
|
|
|
Alkoholizm to jak bomba niewybuch--może d*** w każdej chwili. Temat śliski. Często faceci niepijki po latach odnajduja powołanie, ale to inna bajka.
Chłop niepijący to tez problem. Bo powinien pić!
Chłop musi byc mądry!!!! To i takiemu gorzała nie zaszkodzi!
No ale ilu takich jest na świecie?? Ja, Buryś, i kilku jeszcze leciwych palantów. Bryndza!
Hej! |
_________________ mamy tylko wakacje! |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Śro 09 Gru, 2009 20:02
|
|
|
Moja wybrała jak trzeba.
Gdy była w pierwszej klasie licealnej wyłuskała go sobie spośród innych i mimo protestów przyszłej teściowej, wychowała po swojemu.
Nie jest on źródłem cnót wszelkich, ale "nienałóg".
Teściowa też już kocha synową, choć do jej sukcesów nie dołożyła się w żaden sposób. |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
Ostatnio zmieniony przez Klara Śro 09 Gru, 2009 20:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Śro 09 Gru, 2009 20:15
|
|
|
Mój świeżo upieczony zięć nie nadużywa, córka z resztą też nie...
I niechaj im tak zostanie na wieki wieków amen!
...oboje teoretycznie są DDA, ale syndromu u nich nie widzę
No może dobrze sobie pościelą |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
|
Wysłany: Śro 09 Gru, 2009 21:31
|
|
|
a mój zięciuniu nietrunkowy, trzy lata są po slubie i raz się uchlał przy jakiejś okazji.
córka opowiadała, w nocy wstał łazienke zapaskudził i do wyra wrócil. córka rano idzie a tam zarzygane, bez skrupułow go zerwała z wyra i sprzątac pogoniła.
i tu mieszane mam uczucia bo córka słusznie postąpiła ale zanika męskość w młodym pokoleniu.
co to za chłop co raz na trzy lata przegiął z piciem i jeszcze posprzątał po sobie. |
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
|
Wysłany: Śro 09 Gru, 2009 21:35
|
|
|
a mojej teściowej zięć,też już nie nadużywa |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
|