Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Wiedźma
Czw 06 Kwi, 2017 20:08
PUB czyli Przemilna Ubojnia Bajkopisarzy.
Autor Wiadomość
Jurek
Gość
Wysłany: Czw 30 Mar, 2017 14:15   PUB czyli Przemilna Ubojnia Bajkopisarzy.

Uroczyście otwieram PUB dla chętnych mających ochotę na kufel luzu od wszystkiego co mądre i poprawne,. bo faktycznie nic nie ma znaczenia,. istnieje tttylkoo radość !!! :radocha: [/b]

Jurek
Gość
Wysłany: Czw 30 Mar, 2017 17:34   

mam mały dylemat, jak nazwać kogoś takiego jak ja ,.mam doświadczenie w alkoholizmie lecz nie jestem czynnym alkoholikiem i jednocześnie mam w domu czynnego alkoholika ,. bo współuzależniony nijak mi tu nie pasuje ??? :mysli: :bezradny: :bezradny:

vox
Gość
Wysłany: Czw 30 Mar, 2017 17:35   

Cytat:
współuzależniony nijak mi tu nie pasuje ??? :mysli:

A współodpowiedzialny?

Jurek
Gość
Wysłany: Czw 30 Mar, 2017 17:38   

vox napisał/a:
Cytat:
współuzależniony nijak mi tu nie pasuje ??? :mysli:

A współodpowiedzialny?

eee to już totalny błąd,.za co współodpowiedzialny ?? za alkoholizm syna ,. to chyba jakieś żarty,.albo ja nie kumam ??/ 8|

Jurek
Gość
Wysłany: Czw 30 Mar, 2017 18:14   

odniosę sie jeszcze do tej współodpowiedzialności ,. uważam to coś za fałszywy pogląd,. który należy w ubojni utłuc od razu na śmierć !!!
Na początek zadać sobie chyba nalezy pytanie a skąd sie wzięli ci wspaniali ludzie,. córki i synowie rodziców patologicznych,. wychowujące sie w szambie egzystencji ludzkiej, skąd biznesmeni profesorowie ludzie sukcesu zasługujący na miano szanowanych obywateli tej planety,. a których ojcowie lub matki byli skrajnymi zboczeńcami i bandytami , jak oni tego dokonali ,. bo wedle zasady współodpowiedzialności to powinni też zostać tym dnem społecznym,.. a jednak nie są ??? :mysli:

vox
Gość
Wysłany: Czw 30 Mar, 2017 18:24   

Jurek napisał/a:
.za co współodpowiedzialny ?? za alkoholizm syna ,.

Nie, za wychowanie go.

Jurek
Gość
Wysłany: Czw 30 Mar, 2017 18:24   

a teraz z drugiej strony, a dlaczego to z rodzin nazwijmy to tej arystokracji i vipów wszelakiego typu i rodzaju potomstwo często gęsto ląduje w rynsztoku zaćpane i zachlane kompletnie zdegenerowane ,..przecież to przeczy współodpowiedzialności :mysli:

Jurek
Gość
Wysłany: Czw 30 Mar, 2017 18:35   

vox napisał/a:
Nie, za wychowanie go.
i z tym sie zgodzę po części,. ale o tem potem,. bo mam obiadokolacje :mniam:

vox
Gość
Wysłany: Czw 30 Mar, 2017 19:06   

Jurek napisał/a:
dlaczego to z rodzin nazwijmy to tej arystokracji i vipów wszelakiego typu i rodzaju potomstwo często gęsto ląduje w rynsztoku zaćpane i zachlane kompletnie zdegenerowane ,..przecież to przeczy współodpowiedzialności

Pieprzysz Waść i tyle. Jak rodzice nieodpowiedzialni to i współodpowiedzialni :p

Jurek
Gość
Wysłany: Czw 30 Mar, 2017 19:35   

vox napisał/a:
Pieprzysz Waść i tyle. Jak rodzice nieodpowiedzialni to i współodpowiedzialni
to że pieprze niczego nie wnosi bo to zwyczajny frazes jest ,.. ale nich i tak będzie ,..

Jurek
Gość
Wysłany: Czw 30 Mar, 2017 19:43   

czyli tak,. skoro ja zabiłem to i jak syn zabije to on nie jest odpowiedzialny za to co zrobił tylko wychodzi że i ja,. i na spółkę pewnie nas sąd do puchy wsadzi i po pół wyroku dla każdego,.. po 10 lat na łeb :radocha:

vox
Gość
Wysłany: Czw 30 Mar, 2017 19:47   

Cytat:

czyli tak,. skoro ja zabiłem to i jak syn zabije to on nie jest odpowiedzialny za to co zrobił tylko wychodzi że i ja,. i na spółkę pewnie nas sąd do puchy wsadzi i po pół wyroku dla każdego,.. po 10 lat na łeb

Cudna manipulacja kolego..... Godna alkoholika :okok:

Jurek
Gość
Wysłany: Czw 30 Mar, 2017 19:47   

zaraz zaraz a żona też do puchy i nauczyciele i wychowawcy z przedszkola i dziadek i babcia tyżżżż :radocha:

vox
Gość
Wysłany: Czw 30 Mar, 2017 19:48   

Jurek napisał/a:
to że pieprze niczego nie wnosi

Ale za to podnosi smak potrawy :mgreen:

Jurek
Gość
Wysłany: Czw 30 Mar, 2017 19:50   

drogi kolego czy koleżanko vox bo nie wiem kim jesteś,. może mi z łaski swojej wyjaśnisz skoro już jesteśmy w temacie co też Ty uważasz za tą odpowiedzialność ?/ bo może ja faktycznie błądzę a wolałbym tego uniknąć ??? :mysli:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi