Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Wiedźma
Czw 06 Kwi, 2017 20:08
PUB czyli Przemilna Ubojnia Bajkopisarzy.
Autor Wiadomość
Jurek
Gość
Wysłany: Pon 03 Kwi, 2017 21:14   

tak że Bracie Witku atrakcje wieczorne jeszcze przede mną jakby co :mgreen:

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Pon 03 Kwi, 2017 21:16   

No to miłego wieczoru Bracie Jerzy (cokolwiek miałoby to znaczyć w tej sytuacji) ;)

Jurek
Gość
Wysłany: Wto 04 Kwi, 2017 08:13   

Noc minęła spokojnie synio nie wrócił na noc co mnie bardzo cieszy,. może wreszcie sie usadowi u tej swojej konkubiny bo ina to ma na niego bata i motywacje łokrutne czyli w razie co to izba wytrzeźwień i halt na cztery litery do odwołania, co w ostatnim przypadku trwało aż do dziś,. tak myślę,.. gdyż najprawdopodobniej zdjęła mu embargo na te jakże skuteczne i motywacyjne część swego ciała :wysmiewacz: :rotfl: :radocha:

Jurek
Gość
Wysłany: Wto 04 Kwi, 2017 08:43   

i oto mamy kolejną metodę terapeutyczną czyli sex ,.można i tak,.. jeśli skutkuje oczywiście,. bo to wszystko zależy który skarb jest dla nas bardziej wartościowym,.. z reguły zwycięża alkohol,. ma niespotykane siłę uwodzenia,. ale może być że jednak dla co poniektórych sex jest ważniejszy i bardziej cieniony od odlotu umysłowego za pomocą trucizny alkoholowej,.. tak że jak to powiadają co poniektórzy alko każda droga jest dobra aby nie chlać,. z czym ja sie nie bardzo zgadzam,. ale to ja tak mam,. a nie koniecznie inni :luzik:

Jurek
Gość
Wysłany: Wto 04 Kwi, 2017 20:22   

no dobra nie chcecie nawijać to nie :figielek:
D O B R A N O C

vox populi
Gość
Wysłany: Śro 05 Kwi, 2017 06:26   

Źle trafiłeś kolego. Mają "nową" i pomagają ile wlezie, nie czas teraz na "luźne gatki"

Jurek
Gość
Wysłany: Śro 05 Kwi, 2017 08:58   

vox populi napisał/a:
Źle trafiłeś kolego. Mają "nową" i pomagają ile wlezie, nie czas teraz na "luźne gatki"
quote="vox populi"]Źle trafiłeś kolego. Mają "nową" i pomagają ile wlezie, nie czas teraz na "luźne gatki"[/quote] zły moment uważasz ,.cholera jasna że też nie zauważyłem że głoszą i uzdrawiają ,. no ale wiszzz jak jest,. dobre uczynki i te sprawy.. niosą posłanie i jednocześnie Bogu sie przypodobają,.. jakby na to nie patrzeć , a i aureole nowym blaskiem zaświecą,. same dobre rzeczy a nie jakieś takie pierdum chlastum co tu siem wypisuje,.. tu to dla wtajemniczonych w czarne magie raczej tak ten tego tamto :wysmiewacz:

Jurek
Gość
Wysłany: Śro 05 Kwi, 2017 09:34   

vox populi,.. nie wiem jak długo jesteś na tym forum ale ja trochę już tu byłem swego czasu tak że mam pewien obraz,. no i muszę ci kolego powiedzieć że zaszły radykalne zmiany i te negatywne i te pozytywne. Do negatywnych zaliczyć należy spadek liczby uczestników tego forum i to dość znaczny,.. a wręcz katastrofalny w porównaniu z tym co ja pamiętam, choć powiem ci też uczciwie że taka sytuacja była do przewidzenia. Tutaj czyli na forum alko przychodzą ludzie ,. różni ludzie,. i wszystkich należy szanować jednakowo(moim zdaniem oczywiście) bez względu na poziom zrozumienia życia inaczej na poziom świadomości i bez względu na poglądy wierzenia doświadczenie itd itp ,.a nie wybiórczo tworząc koalicje na wzajemnego lizania pośladków . Ponadto w trzeźwieniu nie ma nic znaczenia ani pochodzenie ani status ani długość abstynencji ani wykształcenie ani zasobność finansowa,. no nic po prostu nic nie ma znaczenia, występuje jedynie aspekt trzeźwości czyli jak ją osiągnąć i jak z nią żyć. Tu nie ma takich że ktoś coś wie lepiej lub ktoś jest głupszy lub madrzejszy lepszy lub gorszy,. ponieważ jeżeli w uzależnieniu wprowadzamy podziały to i mozna sie pożegnać z trzeźwością,. tak ja uważam i nikt z tym zgadzać sie nie musi,. ale fakty jednak to potwierdzają zarówno wew wspólnotach AA jak i na forach alko więc każdy sam musi sobie odpowiedzieć na to pytanie gdzie jest ta prawdziwa rzeczywistość .

szymon 
Uzależniony od netu

Wysłany: Śro 05 Kwi, 2017 11:00   

Jurek napisał/a:
no i muszę ci kolego powiedzieć że zaszły radykalne zmiany i te negatywne i te pozytywne

skoncentrowałeś się Bracie Jerzy tylko na negatywnych :mysli:
a zapomniałeś o POZYTYWNYCH

nie ma dymu tyle, a pali się tak jak powinno, dawniej się kopciło, teraz ładnie się pali :mgreen:
może znasz jakieś inne pozytywne, bazując na swoim doświadczeniu?

papa Smerf
Gość
Wysłany: Śro 05 Kwi, 2017 12:07   

Jesusiczku tu zajs tam menda sie przywlekła?? Nie rozumi ze jak kajsik go ludziska nie chcom to nima po co sie wtryniać?? No nie rozumi borok...Biydny ci łon biydny.. Pewnikiym zajs go wywalyli z jakigos foruma i już boroczek nimi kaj szklyfac tych swoich *p**** ze sam przyloz..ktos sam już dobrze porownoł do pryszcza.. A mie by to bardzin pasowało jakby do wrzoda porównać.. Żodyń takico czegoś nie chce ale zodyn.nie wiy.kiedy.mu taki wrzód sie pojawi, jak długo bydzie różnym i bolał az pęknie i potem sie go wypala...do następnego razu ktory nie widaomo kiedy mastapi...ale coz. Jak sie pobawił to trza swoje odczekać, czasem tylko czornom masciom wrzoda pokazać a jak pęknie to zdezyfekowac zeby smród poszedł i zaj bydzie elegancko....
A teraz personalnie:
Ty,wielce łoswiycony,jedynie slusznom drogom idoncy wysoko.ponad nami miernotami pomóż mi prosa cie bardzo kiere to te forumy upadku po tym jak cie wywalyli bo co na jaki wleza to tam az furcy łod postow i ludziow a zodnego umrzytego trupa nie idzie znolysc. No a we Internecie.ponoć nic nie nie ginie to ślady po takim umrzytym forum musiały by być...nojwiyncyj trupa.przipomino te kiere moderujesz niestety. Tele ze lone od zawsze ciynko przyndlo bo Iława malo i słabo je pozycjonowane w necie...

papa Smerf
Gość
Wysłany: Śro 05 Kwi, 2017 12:10   

Eee a czamu robot cwiazdkuje normalne słowo? Potoczne określenie oznaczające wypuszczę gszow nie jest ani wulgarne ani obrazliwe..

Jurek
Gość
Wysłany: Śro 05 Kwi, 2017 13:41   

papa Smerf,.. nie wiem czy ty baba czy ty chłop i mniejsza o to,. bo i tak bździsz w niezrozumiałym narzeczu nie wiedzieć ani o czym,.. ani po co ,. tłumacza se zatrudnij bo prawdziwi Słowianie cie nie rozumieją,... i tu pojawia sie cała gama epitetów które sam/a sobie dopisz a które odzwierciedlają umysłowe szambo w jakim jesteś :wysmiewacz: nie Ty pierwszy/a i nie ostatni/a , a najlepiej zapytaj tych co w rynsztoku wylądowali w ostatnich czasach, a tu bżdzili takie same mundrości na twoje podobieństwo jak bezmózgie zombi. :mgreen:

Jurek
Gość
Wysłany: Śro 05 Kwi, 2017 14:06   

szymon napisał/a:
Jurek napisał/a:
no i muszę ci kolego powiedzieć że zaszły radykalne zmiany i te negatywne i te pozytywne

skoncentrowałeś się Bracie Jerzy tylko na negatywnych :mysli:
a zapomniałeś o POZYTYWNYCH

nie ma dymu tyle, a pali się tak jak powinno, dawniej się kopciło, teraz ładnie się pali :mgreen:
może znasz jakieś inne pozytywne, bazując na swoim doświadczeniu?

a i owszem są i pozytywy jak chociażby odrobina pokory sie pojawia u co poniektórych a zwłaszcza u koleżanki administratorki, która jakby nie patrzeć ale zaczęła normalnie schodzić do ludzi na pogawędkę ze szczytu chwały wiekuistej i mądrości wszelakiej co zaliczyłbym do szczytów osiągnięć na tym forum w pozytywnym tego słowa znaczeniu, może wreszcie zmieniła aureole na bardziej ludzke nakrycie głowy :okok: szkoda tylko że reszta z sił porządkowych nie wykazuje tej tendendencji ku normalności jaką wykazuje ich nadzorca :zalamka: ( z małymi wyjątkami) :mgreen:

Jurek
Gość
Wysłany: Śro 05 Kwi, 2017 14:54   

Jenak szymonie największym osiągnięciem tego forum jest stworzenie tego właśnie działu otwartego ,. TU CI NAWET TE ELITARNE JEDNOSTKI,.. TUTAJ MOGĄ WRESZCIE POZBYĆ SIĘ MASEK Z RYJÓW nakładając kolejne etykietki, czyli kolejne nicki, kolejne machy,. ale to pozwala im na bycie sobą,.. tu mogą wywalić z siebie ten psychiczny gnój w jakim siedzą po same pachy, tę nienawiść do siebie i innych ale zwłaszcza do siebie i do tego świata uwarunkowań jaki sobie sami stworzyli,. tu mogą bezkarnie wreszcie poswawolić i zaatakować każdego osiągając ten błogi komfort i delektować sie zapachem własnej zgnilizny jaki roztaczają wokół siebie grając w rzeczywistym świecie kogoś kim nigdy nie będą . Siedzą w więzieniach własnej produkcji z korkiem w odbycie aby tu odkorkować wreszcie ten odbyt i wydalić te fekalia wydostające sie z ich chorych umysłów opanowanych przez bydlęce znienawidzone ego. :bezradny: :blee:

szymon 
Uzależniony od netu

Wysłany: Śro 05 Kwi, 2017 16:09   

Jurek napisał/a:
TU CI NAWET TE ELITARNE JEDNOSTKI

a możesz podać przykłady nicków, bo wydaje mi się, że zaczynasz obrażać innych, mało to smaczne
jesteś sobą

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi