Alkoholik, kto to taki ? |
Autor |
Wiadomość |
Halibut
Gaduła
Pomógł: 10 razy Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 982 Skąd: Ocean Spokojny
|
Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 07:26
|
|
|
Tosia napisał/a: | alkohol to gra umysłu |
Raczej gra emocji.
Tosia napisał/a: | Gdy rozum poddaje sie jestes jak pionek.. |
Rozum poddał się na samym poczatku.
Tosia napisał/a: | ..pijesz bo chcesz, bo musisz , bo potrzebujesz |
Ale ciagle broni poczucia integralności i sensu naszych dzałań dlatego czasem stoi po stronie alkoholu. Niestety częściej uzywamy rozumu do tłumaczenia naszych błednych decycji niż do ich zmiany. Bo siła sprawcza naszych przypadłości leży gdzieindziej poza racjonalnością. |
Ostatnio zmieniony przez Halibut Pon 01 Sie, 2011 07:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 17:29
|
|
|
Mario napisał/a: | o jeszcze muszę zrobić, żeby to o czym piszę, do kogoś dotarło ? | Mario nie pytaj co możesz zrobic by dotarło do innych ,Ty się lepiej zastanów jak dotrzeć do siebie |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Sob 06 Sie, 2011 12:52 Re: Alkoholik, kto to taki ?
|
|
|
jorgus777 napisał/a: | Im dłużej jestem trzeźwy tym bardziej zastanawia mnie kim jestem tak na prawdę ? |
Ja Andrzej alkoholik pijąc byłem egoistycznym, apodyktycznym, nie tolerancyjnym, zadufanym w sobie, zimnym, bezwzględnym gnojem, którego jedynym celem było CHLAĆ...
Dwa lata temu Siła Wyższa dała mi szansę zastanowić się nad bezsensem takiego postępowania....
Teraz ja Andrzej Alkoholik staram się nie krzywdzić, słuchać, współpracować, pomagać...No i oczywiście nie pić:)
Pozdrawiam |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
kiwi
Trajkotka
Pomogła: 28 razy Dołączyła: 23 Sty 2010 Posty: 1492
|
|
|
|
|