Moje powroty nawrotów |
Autor |
Wiadomość |
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Czw 14 Gru, 2017 05:41
|
|
|
Dbaj o siebie, Janiele. Przecież masz narzędzia i wiesz jak ich użyć podczas kryzysu. |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pon 19 Lis, 2018 21:27
|
|
|
Listopadowo-grudniowo-nawrotowy czas to przeszłość, potrzeba było dla mnie dużo czasu by ten okres przestał być smutnym, nerwowym ot nawrotowym czasem. Kończe prace z moją ulubioną Panią terapkowiertarką i za każdym razem kiedy prosiłem ją o pomoć i zaczynaliśmy pracę i pracowaliśmy nad moją skromną osobą dochodziliśmy do murów nie do przebicia ale tym razem przynajmniej je nazwałem . Poczucie winy ( min . do Was) i poczucie krzywdy oraz innych parę dysunkcji któych brak wziął się z wychowania w rodzinie alkoholowej ciągnęły w dół w momentach kiedy byłem w słabszej formie i rzucały jak PO w PIS ( i odwrotnie ) obelgami. Jest dobrze a słowo klucz to wybaczenie sobie i innym. Jest iękny czas u boku ukochanej żony .....piękny czas choć nie zawsze z górki. Poozdro dla Was wszystkich ...warto być trzeżwym , warto walczyć o siebie |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pon 19 Lis, 2018 21:45
|
|
|
Janioł napisał/a: | Jest iękny czas u boku ukochanej żony .....piękny czas choć nie zawsze z górki |
I tej wersji się trzymajmy Janiele drogi Stróżu......et caetera |
_________________ |
|
|
|
|
esaneta
Moderator
Pomogła: 94 razy Wiek: 52 Dołączyła: 12 Lip 2011 Posty: 3397
|
Wysłany: Pon 19 Lis, 2018 21:56
|
|
|
A właśnie niedawno myślałam o Tobie w tym „trudnym” (dla Ciebie) listopadowym czasie, Janiele
A może warto pomyśleć o ciepłym urlopie właśnie w tym okresie? Naturalna vitamina d3 cuuuuda działa |
_________________ I Love gołąbki Klarci.
|
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Pon 19 Lis, 2018 22:59
|
|
|
esaneta napisał/a: | A może warto pomyśleć o ciepłym urlopie właśnie w tym okresie? | Urlop w mojej branży wtym czasie to jak urlop lodziarza w lipcu ....nie da rady .....dzięki za troskę i pamięć to miłe . Mam miłość I tego żadna witamina nawet najbardziej naturalna nie zastąpi I niech tak zostanie |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Wto 20 Lis, 2018 05:28
|
|
|
Janioł napisał/a: | Poczucie winy ( min . do Was) |
A do nas to niby za co? Mnie tam krzywdy nie zrobiłeś. Że jako moderator coś tam nawywijałeś?
Żebyś Ty widział jakim ja byłem mandatariuszem, samego prezesa BSK chciałem do pionu stawiać a mój program leżał... |
Ostatnio zmieniony przez staaw Wto 20 Lis, 2018 05:30, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Wto 20 Lis, 2018 08:00
|
|
|
Janioł napisał/a: | Poczucie winy ( min . do Was) |
A za co???
No chyba, że o czymś nie wiemy, hę?
Przyznawaj się tu szybko! |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Wto 20 Lis, 2018 12:19
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Przyznawaj się tu szybko! | tak to już ze mną było że tamten okres w moim życiu ( zapicie i wszelkie tego konsekwencje) trzymał mnie długo wraz z poczuciem winy i wstydem nie dane mi było wykształcić mechanizmów lub sposobów radzenia sobie z tym , niby było ok ale co jakiś czas dopadało mnie i bywało trudno ...........długo się uczę więc musiało to trochę potrwać .....cóż taki typ |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Wto 20 Lis, 2018 17:18
|
|
|
Broń Boże ....Zdzisio nie ma z tym nic wspólnego |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Wto 24 Lis, 2020 04:05
|
|
|
Jejku teraz dostrzegłem że ostatnio w tym listopadowo- nawrotowym wątku bylem dwa lata temu i dziś nie zaglądam tu by pisać że jest źle . Kolejny rok ze spokojem ale i z uważnością …….. można ? ….można ! |
|
|
|
|
jal
Gaduła Alkoholik dozgonny.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: Wto 24 Lis, 2020 05:53
|
|
|
Janioł napisał/a: | Jejku teraz dostrzegłem że ostatnio w tym listopadowo- nawrotowym wątku bylem dwa lata temu i dziś nie zaglądam tu by pisać że jest źle . Kolejny rok ze spokojem ale i z uważnością …….. można ? ….można ! |
I tak trzymaj ! |
_________________ Mam bardzo silną wolę... robi ze mną co jej się tylko podoba.
Mój fotoblog |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Wto 24 Lis, 2020 12:35
|
|
|
Janioł napisał/a: | dziś nie zaglądam tu by pisać że jest źle . |
Znaczy - jest dobrze! |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Wto 24 Lis, 2020 22:16
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Znaczy - jest dobrze! | a nawet lepiej ! |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Wto 24 Lis, 2020 23:02
|
|
|
Janioł napisał/a: | Wiedźma napisał/a:
Znaczy - jest dobrze!
a nawet lepiej ! |
Lepsze jest wrogiem dobrego.......jak powiada zresztą..... Dobra Księga |
_________________ |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Śro 25 Lis, 2020 09:39
|
|
|
Janioł napisał/a: | Wiedźma napisał/a: | Znaczy - jest dobrze! | a nawet lepiej ! |
1 Kor 10 12 napisał/a: |
Niech przeto ten, komu się zdaje, że stoi, baczy, aby nie upadł. Pokusa nie nawiedziła was większa od tej, która zwykła nawiedzać ludzi. |
1 Kor 10 13 napisał/a: |
Wierny jest Bóg i nie dozwoli was kusić ponad to, co potraficie znieść, lecz zsyłając pokusę, równocześnie wskaże sposób jej pokonania abyście mogli przetrwać.
|
...a tego sam się trzymam i dawno zapomniałem co to jesienna deprecha
Cieszę się Twoją radością |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
|