Terapia zamknięta-porażka! |
Autor |
Wiadomość |
Jolek
Małomówny
Pomogła: 3 razy Wiek: 63 Dołączyła: 28 Paź 2009 Posty: 88
|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 01:09
|
|
|
beata napisał/a: | A swoją drogą,mój mąż jest starszy ode mnie o 8 lat i nikt jakoś tego nie komentuje.W naszym kraju nie ma po prostu tolerancji,ot co. | Ale to nie TY jesteś od męża starsza i nie jesteś alkoholiczką,więc jest ok,ale jeśli jest na odwrót to wśród naszego społeczeństwa ciężko o akceptacje. |
_________________ Górę przesunął ten, kto zaczął usuwać małe kamienie
|
Ostatnio zmieniony przez Jolek Wto 29 Gru, 2009 01:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 01:10
|
|
|
lapet napisał/a: | Dziś trzeźwieje siódmy rok | |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 01:11
|
|
|
Jolek napisał/a: | Ale to nie TY jesteś od męża starsza i nie jesteś alkoholiczką,. | Olej to. |
|
|
|
|
Jolek
Małomówny
|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 01:12
|
|
|
Jacek napisał/a: | lapet napisał/a: | Dziś trzeźwieje siódmy rok | | Również gratuluje i jestem pełna podziwu :brawo:tak trzymaj |
|
Ostatnio zmieniony przez Jolek Wto 29 Gru, 2009 01:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Jolek
Małomówny
|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 01:18
|
|
|
beata napisał/a: | Jolek napisał/a: | Ale to nie TY jesteś od męża starsza i nie jesteś alkoholiczką,. | Olej to. | Ja to olewam,gdyby było inaczej i tkwiła w poprzednim związku to,wcześniej czy później zapiłabym się na śmierć. |
|
Ostatnio zmieniony przez Jolek Wto 29 Gru, 2009 01:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 01:39
|
|
|
Jolek napisał/a: | Ale to nie TY jesteś od męża starsza |
droga Jolek,a zastanawiałaś się nad możliwością szukania podświadomie
wsparcia ,opieki u starszego faceta |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 01:42
|
|
|
Jacek napisał/a: | Jolek napisał/a: | Ale to nie TY jesteś od męża starsza |
wsparcia ,opieki u starszego faceta | Chyba nie,skoro wybrała młodszego |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Pomogła: 75 razy Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 09:35
|
|
|
Jolek w czerwcu przyszłego roku moja koleżanka wychodzi za mąż za 14 lat młodszego !!! Chłopak jest w wieku mojego syna też jest pełna obaw ale nie z tego tytułu czy wytrwają razem tylko co ludzie na to powiedzą ? A ja jej ciągle tłumaczę, że gdyby te małżeństwo miałoby jej przynieść choćby tylko kilka lat szczęścia to i tak warto ! Lepsze krótkotrwałe szczęście niż żadne a poza tym nie ma co prorokować i gdybać tylko żyć chwilą ... szczęśliwą chwilą
Przykład nr 2 - prawie, że z mojego podwórka. Chłopak w wieku 18 lat zaczął chodzić z dziewczyną niewiele młodszą, a co za tym idzie odwiedzał ją w domu. No i zakochał się po uszy ! Tyle, że w jej matce Niedoszła teściowa się rozwiodła, są razem już jakieś 6 lat, ex-dziewczyna zdążyla założyć rodzinę, urodzić dziecko a on został tym sposobem niby-dziadkiem Ludzie mieli ich na językach przez wiele miesięcy, ja nie byłam lepsza zresztą a oni wbrew wszystkim i wszystkiemu nadal są razem i chyba są szczęśliwi patrząc na ich uśmiechnięte twarze |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 09:56
|
|
|
Jolek napisał/a: | Tkwi we mnie obawa i lęk z racji różnicy wieku zapewne i dochodzi między nami do sporów o zmianę mojego myślenia...niby terapia by mi pomogła. |
Kto tak myśli Ty czy Twój partner, bo odnoszę wrażenie,
ze to nie Twój pomysł ...
Moze to on ma problem i to jemu potrzebna jest pomoc...? |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
Jolek
Małomówny
|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 12:28
|
|
|
stiff napisał/a: | Jolek napisał/a: | Tkwi we mnie obawa i lęk z racji różnicy wieku zapewne i dochodzi między nami do sporów o zmianę mojego myślenia...niby terapia by mi pomogła. |
Moze to on ma problem i to jemu potrzebna jest pomoc...? | Dobre pytanie zadałeś,masz słuszne wrażenie to partner nalega abym jednak poszła na terapie.Ja twierdze ze to jest istna bzdura bo sami się musimy uporać z tym że w niektórych sprawach się nie możemy dotrzec,ale juz jest coraz lepiej i idziemy w dobrym kierunku.... |
|
Ostatnio zmieniony przez Jolek Wto 29 Gru, 2009 12:32, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Jolek
Małomówny
|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 12:37
|
|
|
beata napisał/a: | Jacek napisał/a: | Jolek napisał/a: | Ale to nie TY jesteś od męża starsza |
wsparcia ,opieki u starszego faceta | Chyba nie,skoro wybrała młodszego | Wsparcie to ja otrzymuje od obecnie młodszego partnera,lecz on potrzebuje partnerki a nie robić za "nianie" czy "opiekuna" i czy to nie jest jego błędne podejście do związku?I kto tu ma problem? |
|
Ostatnio zmieniony przez Jolek Wto 29 Gru, 2009 12:41, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
sabatka
Trajkotka I`m going.... współuzależniona
Pomogła: 12 razy Wiek: 37 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 1236 Skąd: okolice Wrocławia
|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 13:02
|
|
|
mój tyfus jest starszy ode mnie o 9 lat. czaem się zachowuje jakby młodszy był. ale ogólnie jest ok |
_________________ Na skradający się smutek znam skuteczny sposób: stań przed lustrem, uśmiechnij się i powiedz do siebie "Kocham cię"
http://obrazyhaftowane.blogspot.com/
https://zrzutka.pl/rcta3k |
|
|
|
|
lapet
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 13:45
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Cytat: | Terapia zmienia charakter człowieka? |
Charakter? Nie sądzę.
Nawyki, tory myślenia, przekonania, priorytety, sposób postrzegania niektórych spraw...
Ale terapia nie zmieni naszego charakteru, osobowości. Nie zrobi z nas kogoś innego.
Jolek napisał/a: | Traktowałam ją jako ucieczkę od kłopotów osobistych! |
To może lepsze byłyby wczasy? |
terapia pozwala spojrzeć na to podkreślone inaczej |
_________________ Blog o alkoholizmie |
|
|
|
|
lapet
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 13:53
|
|
|
stiff napisał/a: | Jolek napisał/a: | Tkwi we mnie obawa i lęk z racji różnicy wieku zapewne i dochodzi między nami do sporów o zmianę mojego myślenia...niby terapia by mi pomogła. |
Moze to on ma problem i to jemu potrzebna jest pomoc...? |
Jaka to miałaby być ta pomoc? |
_________________ Blog o alkoholizmie |
|
|
|
|
lapet
Towarzyski
|