Siła wyższa |
Autor |
Wiadomość |
Mozaika
Towarzyski Nie piję od 15.01.2016.
|
Wysłany: Śro 04 Wrz, 2019 13:53 Siła wyższa
|
|
|
Po strasznym rozwodzie gdy dowiedziałam się że mój mąż zrobił dziecko mojej przyjaciółce, zaczęłam pić i piłam 10 lat nie mogłam z tego się otrząsnąć, wpadłam w nałóg. Mama namówiła mnie wręcz na siłę żebym pojechała do Częstochowy pomodlić się i poprosić Boga o zmianę życia. Pojechałam wbrew sobie bo mnie zaszantażowała że mnie wyrzuci z domu! Siedziałam tam obrażona w tym kościele na Boga, na matkę, na wszystkich. Miałam dziką chęć się napić, ale w końcu powiedziałam; Boże zrób coś żebym przestała, albo mnie zabij bo sama nie dam rady! Wracając z tamtąd pomyliłyśmy pociągi i wylądowałam na dworcu w jakiejś dziurze, musiałyśmy tam spędzić noc. Okazało się że jest to nocowalnia dla żuli. Patrzyłam jak piją, jak wyglądają, jak tam śpią na podlodze i wtedy mnie olśniło że to moja przyszłość, tez tak będę żyć... Po powrocie do domu nachlałam się ostatni raz i dostałam wylewu! Przeżyłam ale musiałam przejść operację, od tej pory nie piję już 3 i pół roku. Dlatego wierzę w przeznaczenie i cuda 🤗 |
_________________ Według mnie ludzie są mozaiką dobra i zła. Każdy z nas ma potencjał, by być dobry albo zły. Granica między złem a dobrem jest przepuszczalna. A sytuacja podkreśla bardziej te dobre lub złe elementy.
Philip Zimbardo - "Jak uwodzi zło" |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Śro 04 Wrz, 2019 21:57
|
|
|
No rzeczywiście wygląda to na ingerencję (czy może nawet interwencję) Siły Wyższej.
Skoro Ci nie wystarczył widok noclegowni dla żuli - dostałaś dodatkowego kopa w postaci wylewu.
Gdyby i to nie pomogło - pewnie stałoby się to drugie o co prosiłaś...
|
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
jal
Gaduła Alkoholik dozgonny.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: Czw 05 Wrz, 2019 05:56 Re: Siła wyższa
|
|
|
Mozaika napisał/a: | ... od tej pory nie piję już 3 i pół roku. Dlatego wierzę w przeznaczenie i cuda 🤗 |
Pielęgnuj swoją trzeźwość bo warto !
Powodzenia. |
_________________ Mam bardzo silną wolę... robi ze mną co jej się tylko podoba.
Mój fotoblog |
|
|
|
|
kiwi
Trajkotka
Pomogła: 28 razy Dołączyła: 23 Sty 2010 Posty: 1492
|
Wysłany: Czw 05 Wrz, 2019 12:53
|
|
|
Przewaznie ....kazdy chory na chorobe alkoholowa .....ma swoje prywatne dno .
I wtedy zaczyna sie powoli odbijac od dna ....
Drogi sa rozne ....ale wspolny cel .....trzezwosc.
Dbaj i szanuj ....swoja trzezwosc .....ja tak robie .....i zyj .....jak umiesz dla siebie najlepiej .....
Fajnie sie czyta pozytywne rzeczy ..... |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Śro 25 Wrz, 2019 15:56
|
|
|
Cytat: | No rzeczywiście wygląda to na ingerencję (czy może nawet interwencję) Siły Wyższej. |
Albo siły niższej...
Nie wierzę, że Bóg zsyła na ludzi cierpienie...
Wierzę, że dzięki Niemu z tego wyszłaś i trzymasz się. |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Śro 25 Wrz, 2019 17:10
|
|
|
Jędrek napisał/a: |
Nie wierzę, że Bóg zsyła na ludzi cierpienie... |
To oczywista oczywistość.
Cierpienie jest albo konsekwencją ludzkiej głupoty albo prowadzi do większego dobra.
Coś jak z kacem... żeby nie konsekwencje picia, zachlałbym się na śmierć, a resztkami normalności czułem że chcę żyć... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Śro 25 Wrz, 2019 20:11
|
|
|
Jędrek napisał/a: | Nie wierzę, że Bóg zsyła na ludzi cierpienie... |
A o Hiobie słyszałeś? |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Czw 26 Wrz, 2019 03:17
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Jędrek napisał/a: | Nie wierzę, że Bóg zsyła na ludzi cierpienie... |
A o Hiobie słyszałeś? |
Dopuścił, nie zesłał.
A po co? Nie mnie wiedzieć, ze zdziwieniem obserwuję jak często z bezsensownego cierpienia wyrasta coś dobrego.
Tak jak karpie w stawie stają się tłuste i ociężałe a wystarczy kilka szczupaczków by towarzystwo zaczęło dbać o kondycję
To że świat jest dobry, nie oznacza że jest bezpieczny, kto stoi niech baczy aby nie upadł...
Biblia napisał/a: |
Pierwsza rozmowa szatana z Bogiem
6Zdarzyło się pewnego dnia, gdy synowie Boży udawali się, by stanąć przed Panem, że i szatan też poszedł z nimi.7I rzekł Bóg do szatana: Skąd przychodzisz? Szatan odrzekł Panu: Przemierzałem ziemię i wędrowałem po niej.8Mówi Pan do szatana: A zwróciłeś uwagę na sługę mego, Hioba? Bo nie ma na całej ziemi drugiego, kto by tak był prawy, sprawiedliwy, bogobojny i unikający grzechu jak on.9Szatan na to do Pana: Czyż za darmo Hiob czci Boga?10Czyż Ty nie ogrodziłeś zewsząd jego samego, jego domu i całej majętności? Pracy jego rąk pobłogosławiłeś, jego dobytek na ziemi się mnoży.
11Wyciągnij, proszę, rękę i dotknij jego majątku! Na pewno Ci w twarz będzie złorzeczył.12Rzekł Pan do szatana: Oto cały majątek jego w twej mocy. Tylko na niego samego nie wyciągaj ręki. I odszedł szatan sprzed oblicza Pańskiego.
|
|
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Ostatnio zmieniony przez staaw Czw 26 Wrz, 2019 03:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Czw 26 Wrz, 2019 07:14
|
|
|
staaw napisał/a: | Dopuścił, nie zesłał. |
Jako wszechmogący? To raczej bez różnicy.
...ale nie mnie to oceniać... |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Czw 26 Wrz, 2019 09:43
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | staaw napisał/a: | Dopuścił, nie zesłał. |
Jako wszechmogący? To raczej bez różnicy.
...ale nie mnie to oceniać... |
Na szczęście wszechmogący nie jest alkoholikiem i szanuje reguły które ustalił i które są dobre chć ich sensu czasem nie rozumiemy... |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Czw 26 Wrz, 2019 09:52
|
|
|
staaw napisał/a: | sensu czasem nie rozumiemy... |
I tego wolę się trzymać...
|
|
|
|
|
krystian12345
Towarzyski
|
Wysłany: Pią 04 Paź, 2019 19:46
|
|
|
Ja to muszę napisać że siła wyższa która wyciągnęła mnie z alkoholizmu to Jezus Chrystus. |
_________________ Poznacie prawdę a prawda was wyswobodzi |
|
|
|
|
jal
Gaduła Alkoholik dozgonny.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: Pią 04 Paź, 2019 21:16
|
|
|
krystian12345 napisał/a: | Ja to muszę napisać że siła wyższa która wyciągnęła mnie z alkoholizmu to Jezus Chrystus. |
I Jego się trzymaj ! |
_________________ Mam bardzo silną wolę... robi ze mną co jej się tylko podoba.
Mój fotoblog |
|
|
|
|
staaw
|
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pią 15 Lis, 2019 14:39
|
|
|
Nasz Biskup Ryś to mądry gość......bo wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, miałem go okazję słuchać we wtorek.... : http://www.youtube.com/wa...eature=emb_logo |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
|