Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
znowu wpadłam w trudny związek
Autor Wiadomość
LIBRA38 
Małomówny
LIBRA38

Wysłany: Sob 23 Lis, 2019 21:46   

Czaerwonamila, dopiero looknęłam na Twój wiek (pisałabym troszkę innym językiem - może chińskim ;) ) Przecież , Ty jeszcze młoda laska jesteś.
Po co się tak spinasz z tym szukaniem?

Jeszcze chłopa będziesz miała dość.... gotowanie, sprzatanie, dzieci.
Ach cóż bym oddała( a najlepiej swój alkoholizm :wysmiewacz: ), żeby się cofnąć do beztroskich lat. Dziewczyno ciesz się życiem pókiś młoda!!!

czerwonamila 
Gaduła

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Sob 23 Lis, 2019 21:50   

Nie wiem bo wszyscy już mają a ja jestem sama. Miałam też lęk przed samotnością jak mieszkałam sama w Kędzierzynie-Koźlu. Weszłam na Badoo i klikalam

LIBRA38 
Małomówny
LIBRA38

Wysłany: Sob 23 Lis, 2019 21:51   

staaw napisał/a:
..całować jedną żabę do końca swych dni...
:brawo: i to jest prawdziwy mężczyzna :lol2:

LIBRA38 
Małomówny
LIBRA38

Wysłany: Sob 23 Lis, 2019 21:59   

czerwonamila napisał/a:
Nie wiem bo wszyscy już mają a ja jestem sama. Miałam też lęk przed samotnością jak mieszkałam sama w Kędzierzynie-Koźlu. Weszłam na Badoo i klikalam

Przestań szukać a sam się znajdzie.

I proponuję dobrego psychologa, żeby popracował nad wzmocnieniem poczucia Twojej wartości

czerwonamila 
Gaduła

Wysłany: Sob 23 Lis, 2019 22:05   

Z tym poczuciem własnej wartości jest tak że czasem wolę się pouzalac ale może się zgłoszę do psychologa

pietruszka 
Moderator

Pomogła: 232 razy
Wysłany: Nie 24 Lis, 2019 09:29   

czerwonamila napisał/a:
Nie wiem bo wszyscy już mają a ja jestem sama.

Nie wszyscy.... I z tego co widzę i obserwuję jeszcze koło 30-tki sporo ludzi nie jest dziś w stałych związkach... (Potem jeszcze zaczynają się rozwody, ale to inna sprawa). Bycia w stałym związku trzeba się nauczyć. I na pewno nie na portalach typu Badoo czy Tinder. Dzisiaj i tak młodzi mają dużo możliwości się poznać, na przykład poprzez różne pasje, zainteresowania, szczególnie te wymagające wyjścia z domu. Spotykają poprzez fora, grupy na facebooku... i przynajmniej łączy ich pasja. Co prawda kiedyś to było naturalniejsze. I łatwiejsze do zweryfikowania, bo ludzie poznawali się raczej przez znajomych, rzadziej "z ulicy". Chyba jedyną stałą parę z mojego pokolenia, późniejsze małżeństwo, które poznało się przez Internet, drogą serwisu randkowego to... korzystali oni z jakiegoś chrześcijańskiego portalu. Inne, owszem, poznawali się czasem, ale raczej łączyły ich jakieś wspólne zainteresowania, a związek... rozwinął się przy okazji...

czerwonamila napisał/a:
Z tym poczuciem własnej wartości jest tak że czasem wolę się pouzalac ale może się zgłoszę do psychologa

To akurat polecam, bo sama wiem, ile zajęcia w tym temacie mi pomogły. Dopóki nie będziesz siebie szanować (a potem lubić, czy nawet kochać) niewielkie są szanse, by związek był też na tych wartościach oparty.

czerwonamila 
Gaduła

Wysłany: Nie 24 Lis, 2019 09:32   

pietruszka napisał/a:
czerwonamila napisał/a:
Nie wiem bo wszyscy już mają a ja jestem sama.

Nie wszyscy.... I z tego co widzę i obserwuję jeszcze koło 30-tki sporo ludzi nie jest dziś w stałych związkach... (Potem jeszcze zaczynają się rozwody, ale to inna sprawa). Bycia w stałym związku trzeba się nauczyć. I na pewno nie na portalach typu Badoo czy Tinder. Dzisiaj i tak młodzi mają dużo możliwości się poznać, na przykład poprzez różne pasje, zainteresowania, szczególnie te wymagające wyjścia z domu. Spotykają poprzez fora, grupy na facebooku... i przynajmniej łączy ich pasja. Co prawda kiedyś to było naturalniejsze. I łatwiejsze do zweryfikowania, bo ludzie poznawali się raczej przez znajomych, rzadziej "z ulicy". Chyba jedyną stałą parę z mojego pokolenia, późniejsze małżeństwo, które poznało się przez Internet, drogą serwisu randkowego to... korzystali oni z jakiegoś chrześcijańskiego portalu. Inne, owszem, poznawali się czasem, ale raczej łączyły ich jakieś wspólne zainteresowania, a związek... rozwinął się przy okazji...

czerwonamila napisał/a:

To akurat polecam, bo sama wiem, ile zajęcia w tym temacie mi pomogły. Dopóki nie będziesz siebie szanować (a potem lubić, czy nawet kochać) niewielkie są szanse, by związek był też na tych wartościach oparty.

tylko skąd zabrać dobrego psychologa do poczucia własnej wartości?
Może i nie warto szukać a sam mnie ON znajdzie?
Ostatnio zmieniony przez czerwonamila Nie 24 Lis, 2019 09:35, w całości zmieniany 1 raz  

staaw 
Uzależniony od Dekadencji

Wysłany: Nie 24 Lis, 2019 10:14   

czerwonamila napisał/a:

:buahaha:

W kwestii psychologów najlepiej zastosuj praktykę jaką stosujesz do "narzeczonych". Któryś musi być dobry.
Ja trafiłem za czwartym razem, odrzucając przekonanie że "babie nie będę się opowiadał", wybrałem kobietę bez większej wiary że coś z tego wyjdzie. I wyszło...

Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie :)

czerwonamila 
Gaduła

Wysłany: Nie 24 Lis, 2019 10:20   

staaw napisał/a:
czerwonamila napisał/a:

:buahaha:

W kwestii psychologów najlepiej zastosuj praktykę jaką stosujesz do "narzeczonych". Któryś musi być dobry.
Ja trafiłem za czwartym razem, odrzucając przekonanie że "babie nie będę się opowiadał", wybrałem kobietę bez większej wiary że coś z tego wyjdzie. I wyszło...

ok muszę znów się odważyć ;) ale szukać w ośrodkach uzależnień? bo płacić 100 zł to nie za bardzo.

staaw 
Uzależniony od Dekadencji

Wysłany: Nie 24 Lis, 2019 10:39   

czerwonamila napisał/a:
płacić 100 zł to nie za bardzo.

Ja jakoś bardziej ufam tym na NFZ, poszedłbym poradni zdrowia psychicznego, tam nawet jeżeli Ci nie pomogą to podpowiedzą gdzie szukać pomocy.

Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie :)

pietruszka 
Moderator

Pomogła: 232 razy
Wysłany: Nie 24 Lis, 2019 17:53   

Korzystałam z NFZ. Poradnia leczenia uzależnień i współuzależnienia. U nas był warunek ukończenie terapii współuzależnienia. Wiem, że podobne zajęcia odbywały się też w naszym Klubie Abstynenta, Warto popytać.

LIBRA38 
Małomówny
LIBRA38

Wysłany: Pon 25 Lis, 2019 11:59   

czerwonamila napisał/a:
ok muszę znów się odważyć ;) ale szukać w ośrodkach uzależnień? bo płacić 100 zł to nie za bardzo.

Możesz zapoznać się z opiniami o lekarzach na znanylekarz.pl.

Tutaj akurat, można zapisać się na prywatną wizytę, ale wielu z nich przyjmuje również na NFZ.
Po wpisaniu danego nazwiska w wyszukiwarkę, można łatwo dotrzeć, gdzie dany specjalista jeszcze przyjmuje w ramach funduszu zdrowia.

Odpowiedz do tematu