Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Trzeźwość i samotność
Autor Wiadomość
olga 
Uzależniony od netu

Pomogła: 77 razy
Wysłany: Pon 04 Maj, 2020 17:26   

dziadziunio, ależ Ty człowieku jesteś agresywny :szok:

jal 
Gaduła
Alkoholik dozgonny.

Wysłany: Pon 04 Maj, 2020 19:30   

olga napisał/a:
dziadziunio, ależ Ty człowieku jesteś agresywny :szok:

Facet jest pijany na sucho... :(

dziadziunio 
Uzależniony od netu
dziadziunio

Wysłany: Wto 05 Maj, 2020 09:36   

jal napisał/a:
na sucho

I za to.. Tobie dziękuję.
Wrócę jeżeli mi na to pozwilisz, jednak do poczatkó naszego się tu widywania i zapytam tylko ile lat przepiłeś? i gdzie w swojej bezsilnosci byłeś?. Bo wiesz....... znam wielu z tak wielkim niepiciem jak Twoje i wielu z nich, jest dziś moimi przyjaciólmi. Nikomu z nich nigdy by na myśl nie przyszło, aby być tu.... gdzie jesteś Ty?
Więc co jest grane? ile masz lat i kim jesteś? nikt Ciebie nie zna? a znać się z takim stażem, powinniście się wszyscy....... więc jak z tym jest? Ile masz lat i co? a raczej w co? tutaj sobie brachu pogrywasz?
Pozdrawiam Ciebie serdecznie i wybacz, że coś nie po twojej myśli ale tak to już jest...nie wierzę sobie.....co cenne.... a co dopiero innym... takim samym jak i ja ha, ha, ha
Miłego
Ostatnio zmieniony przez dziadziunio Wto 05 Maj, 2020 09:39, w całości zmieniany 1 raz  

staaw 
Uzależniony od Dekadencji

Wysłany: Wto 05 Maj, 2020 09:52   

dziadziunio napisał/a:
jal napisał/a:
na sucho

I za to.. Tobie dziękuję.
Wrócę jeżeli mi na to pozwilisz, jednak do poczatkó naszego się tu widywania i zapytam tylko ile lat przepiłeś? i gdzie w swojej bezsilnosci byłeś?.

Uważam że Jal, podobnie jak ja, piliśmy na tyle krótko by uniknąć całkowitej degeneracji mózgu...
:rotfl:

Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie :)

dziadziunio 
Uzależniony od netu
dziadziunio

Wysłany: Wto 05 Maj, 2020 10:11   

staaw napisał/a:
całkowitej degeneracji mózgu...

Spoko. Wszystko jeszcze przed Wami. :rotfl:
Ale nie o tym pisałem. Zapytałem tylko kim jest? bo to, ze uważa siebie za alkoholika to już wiem....I kogo zna? bo jego.... nie zna nikt...
Staaw wyluzuj, nie Ciebie pytałem...chyba żeś taki sam ....jak i on?
Pozdrawiam :pocieszacz:
Ostatnio zmieniony przez dziadziunio Wto 05 Maj, 2020 10:15, w całości zmieniany 1 raz  

dziadziunio 
Uzależniony od netu
dziadziunio

Wysłany: Wto 05 Maj, 2020 10:25   

staaw napisał/a:
Uważam że Jal, podobnie jak ja, piliśmy na tyle krótko by uniknąć całkowitej degeneracji mózgu...

gdzie bezsilność?
:rotfl:
Przyjdzie, nie martw i nie ciesz się, ze coś Ciebie, pomineło.. zv4v
Miłego :dzierga2:

Janioł 
Uzależniony od netu
Uśmiech to pół pocałunku

Wysłany: Wto 05 Maj, 2020 11:15   

dziadziunio napisał/a:
I kogo zna?
Krzysztof Jarzyna ze Szczecina sie objawił........... klękajcie narody :rotfl: :rotfl:

dziadziunio 
Uzależniony od netu
dziadziunio

Wysłany: Wto 05 Maj, 2020 11:45   

Janioł napisał/a:
klękajcie narody

O widzę i trzeci z niezrozumiałego, brakujacego do pełni ogniwa, pomiedzy pijaczynką a akoholikiem :rotfl:
Witam i pozostawiam cały temat.... dla Ciebie, powodzenia :bezradny:
A gdzie Twój bohater, jal? Zapewne szuka aderesu, Krzysztofa Jarzyny z Pszczyny
Jak nawroty? grasz nadal? czy już Twoja wystawiła w końcu, Twoje graty za drzwi?
:hejka: :hejka: :hejka:

kiwi 
Trajkotka

Pomogła: 28 razy
Wysłany: Wto 05 Maj, 2020 12:45   

Czytajac to wszystko .....ale sie usmialam ......

Synonimy do słowa „dziadek”

Pod spodem znajduje się zbiorcza lista wszystkich wyrazów bliskoznacznych do słowa dziadek:

dziad, dziadunio, senior, staruszek, tata taty, dziadowina, dziadzina, matuzal, matuzalem, nestor, starszy człowiek, starszy pan, starzec, dziadyga, dziadzisko, piernik, staruch, zgred, dziadzia, dziadzio, dziadziuś, dziadulek, dziadziunio.....a na synonimy nie wolno sie obrazac ......jak jeszcze dana osoba sobie to slowo wybrala sama , bez przymuszania .....Hi....Hi....Hi...

dlatego ja grzecznie napisze i juz zawsze przy tym zostane ....Pan Dziad !!!!

Pan Dziad ....zachowuje sie gorzej jak i Dr. Jekyll und Mr. Hyde .....w jednym temacie pisze tak slodko ze az mdli , a w drugim temacie lata z nozem i wbija w plecy .....

A najbardziej swinskie i tego nie nawidze ....ze gdzies poznajac czy wyczytujac kogos z przeszlosci zachowania czy zmartwiena czy klopoty ....zeby tej osobie dokuczyc czy ja skrzywdzic ....wyciaga znowu na swiatlo dzienne.
A po prostu jest to dlatego ze brak mu slow .....ma bardzo maly zasob slow .....

I dziwne jest to ....ze ja osobiscie Jala bardzo cenie i szanuje i bardzo lubie czytac co on pisze .....a ciebie od samego poczytku nie lubilam i nie lubie .....bo od poczatku wyczuwalam Twoja nieszczerosc ....i Twoja zlosliwosc .....

Ten temat to Trzezwosc i samotnosc .....jakia ogromna Samotnosc musi byc w zyciu Pana Dziada ???!!!.....i tak bolesna ze az wyje do ksiezyca co nocy .......
Ostatnio zmieniony przez kiwi Wto 05 Maj, 2020 12:47, w całości zmieniany 1 raz  

Maciejka 
Uzależniony od netu
dawniej perełka

Pomogła: 67 razy
Wysłany: Wto 05 Maj, 2020 12:55   

kiwi napisał/a:
.ze gdzies poznajac czy wyczytujac kogos z przeszlosci zachowania czy zmartwiena czy klopoty ....zeby tej osobie dokuczyc czy ja skrzywdzic ....wyciaga znowu na swiatlo dzienne.
A po prostu jest to dlatego ze brak mu slow .....ma bardzo maly zasob slow .....

Moim zdaniem to jest postawa; Ja nie ok.- Ty nie ok.
Wyciaganie zachowań, potkniec innych ma na celu pokazanie, że nie jestem taki bezwartościowy i zly za jakiego mnie mają inni a że mamy tu doczynienia z projekcja to lepiej to przeczytać tak;
Czuję sie złym i bezwartosciowym cłowiekiem tak bardzo, ze muszę pokazać innym że wcale nie sa tacy fajni i dobrzy jakby oni chcieli. Mam potrzebę dowartościowania siebie kosztem innych.
Znam tę postawę z dzieciństwa, mój tato tak robił, udowadniał innym że jest dobrym człowiekiem kosztem ponizania innych, oczerniania innych, wyciagania na światło dzienne tego co było przed potopem. To kompleks niższości i niskie , skrajnie niskie poczucie włąsnej wartości. Człowiek co tak postępuje czuje się bardzo samotny i pusty w środku , zżera go toksyczny wstyd i poczuice winy ż enie jest dośc dobry.

Alez ja madra jestem , jak mojej matki dzieci :rotfl:
Moja terapeutka by była ze mnie dumna, dobrze odrobiłam lekcję i czegoś się nauczyłam i zrozumiałam coś. :skromny:
Ostatnio zmieniony przez Maciejka Wto 05 Maj, 2020 12:59, w całości zmieniany 1 raz  

kiwi 
Trajkotka

Wysłany: Wto 05 Maj, 2020 13:34   

Ale sie posmialam .....i znowu wyszlo na moje .....Hi....Hi...Hi....

Na synomim nie mozna sie obrazic , bo to jest pochodny z danego i jeszcze samodzielnie wybranego slowa .....
Synonimy do słowa „dziadek”

Pod spodem znajduje się zbiorcza lista wszystkich wyrazów bliskoznacznych do słowa dziadek:

dziad, dziadunio, senior, staruszek, tata taty, dziadowina, dziadzina, matuzal, matuzalem, nestor, starszy człowiek, starszy pan, starzec, dziadyga, dziadzisko, piernik, staruch, zgred, dziadzia, dziadzio, dziadziuś, dziadulek, dziadziunio,

Pan Dziad .....nareszcie pokazal .....jaki naprawde jest ......spadla maska i pod nia jest zaklamany brod.....oczywiscie to moje zdanie .....
Zachowuje sie jak przyslowiowy Dr. Jekyll und Mr. Hyde.....w jednym temacie pisze cukierkowo i slodko ze az sie mdli a w drugim temacie z nozem lata jak wsciekly !!!!!

A najgorsze z najgorszych jest to ze poslyszac czy przeczytajac kogos wczesniejsze zachowania czy klopoty czy sytuacje ....wyciaga dzis ....aby dokuczyc czy wysmiac czy po prostu skrzywdzic .....
Ma za maly repertuar slow

Janioł 
Uzależniony od netu
Uśmiech to pół pocałunku

Wysłany: Wto 05 Maj, 2020 13:36   

dziadziunio napisał/a:
Jak nawroty?
nie dość że nieokrzesany to jeszcze monotematyczny …….. żałość i poruta :blee:
Ostatnio zmieniony przez Janioł Wto 05 Maj, 2020 13:37, w całości zmieniany 1 raz  

Maciejka 
Uzależniony od netu
dawniej perełka

Pomogła: 67 razy
Wysłany: Wto 05 Maj, 2020 13:43   

Wiecie a mi to czytajć nie ejst do smiechu. Jak smutno i czarno na duszy na dnie serca musi być i jak bardzo żle sie czuje ze sobą samym osoba, która pisze czy postepuje w taki sposób, chory sposób i nie widzi w tym nic złego.
\gdizes tam wyczytałam, ze jak coś jest chore to zostawic w spokoju i chyba tak by trzebab by było podejsc do wpisów Krzyśka.
Niedawno rozmawiałam z tatą , jest w konflikcie z kimś bliskim i nie jestem to ja. On nie zrobił nic złego i nie ma za co przepraszać. Taak, chciało by się powiedzieć; król nie przeprasza. A prawda jest taka , ze nie ma dymu bez ognia i do tanga trzeba dwojga.

kiwi 
Trajkotka

Wysłany: Wto 05 Maj, 2020 13:48   

Przepraszam ....dwa razy to samo zalaczylam ...

Maciejko ....bardzo fajnie napisalas ....zgadzam sie z Toba ....
Janiol ....milo pozdrawiam ...

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Wto 05 Maj, 2020 14:16   

kiwi napisał/a:
.w jednym temacie pisze tak slodko ze az mdli

Masz rację, to rzeczywiście taki słodko pierdzący bełkocik :mgreen:

Odpowiedz do tematu