Wiem w co wdepnąłem! |
Autor |
Wiadomość |
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 17:52
|
|
|
Jak było na spotkaniu z terapeutą?Opowiesz nam? |
|
|
|
|
bejrut86
Towarzyski No Pain - No Game
|
Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 18:02
|
|
|
Jestem juz po . Macie racje nie bylo tak zle, od rana sie denerwowalem ale jak juz wszedlem to bylo ok a jak juz wyszedlem to tak jak ktos z poprzednikow napisal: "poczulem wielka ulge." Teraz kolejny krok. Na jaka terapie sie zdecydowac? Terapeuta powiedzial ze najlepsza bedzie 40dniowa terapia u nich w osrodku, codziennie od 8 do 16.30. Moze byc tez ambulatoryjna raz-dwa rzy w tygodniu tylko ze za taka liczy sobie po 100zl za spotkanie(to ja mniej przeznaczalem na picie tygodniowo ). Jest jeszcze mozliwosc ze bede chodzil poprostu na mitingi, bo wyjazd do osrodka zamknietego odrazu wykluczam. Jeszcze nie wiem na jaka sie zdecyduje. Ale w jakis sobsob napewno bede walczyl bo mam dla kogo! Narazie wcinam owoce, warzywa, pije duzo wody i sie detoxuje! Aha i jeszcze jedno. Jak wychodzilem z tej poradni w poczekalni siedziala fajna dziewczyna. Nie wiem co tam robila ale jakos dziwnie na mnie patrzala Pozdrawienia 4all |
_________________ No Pain-No Game |
|
|
|
|
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 18:12
|
|
|
bejrut86 napisał/a: | Jestem juz po . Macie racje nie bylo tak zle, od rana sie denerwowalem ale jak juz wszedlem to bylo ok a jak juz wyszedlem to tak jak ktos z poprzednikow napisal: "poczulem wielka ulge." |
bejrut86 napisał/a: | Terapeuta powiedzial ze najlepsza bedzie 40dniowa terapia u nich w osrodku, codziennie od 8 do 16.30. |
bejrut86 napisał/a: | Jest jeszcze mozliwosc ze bede chodzil poprostu na mitingi |
Ja proponowałabym i to i to.Mityngi+terapia. bejrut86 napisał/a: | Jak wychodzilem z tej poradni w poczekalni siedziala fajna dziewczyna. Nie wiem co tam robila ale jakos dziwnie na mnie patrzala | A to był miły akcent na koniec |
|
|
|
|
baca
Towarzyski
Pomógł: 1 raz Wiek: 67 Dołączył: 07 Paź 2008 Posty: 204 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 18:14
|
|
|
Bejrut! A jak sie wygrzebiesz jak popiół z Feniksa to sobie pojajcamy nieco! Bo teraz to masz ochronkę. Hej!
\ |
_________________ mamy tylko wakacje! |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 18:15
|
|
|
bejrut86 napisał/a: | Moze byc tez ambulatoryjna raz-dwa rzy w tygodniu tylko ze za taka liczy sobie po 100zl |
Podszedłeś do prywatnego ośrodka? Dlaczego?
Przecież w naszym kraju leczenie alkoholizmu jest bezpłatne,
masz tutaj adresy placówek odwykowych w całej Polsce .
A co do formy terapii, to uważam, że lepsza jest ta bardziej intensywna, codzienna.
Co oczywiście nie znaczy, że taka raz w tygodniu nie odniesie skutku,
jeśli będziesz w nią odpowiednio zaangażowany. |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
bejrut86
|
Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 18:17
|
|
|
Najlepiej! Tylko ja mam ciekawsze zajecia niz siedzenie w poradni po 8 godzin dziennie Przynajmniej mi sie tak wydaje No nie wiem musze sie zastanowic nad ta 40dniowa kuracja. NAewno opowiem wam jaka decyzje podjelem. |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 18:20
|
|
|
bejrut86 napisał/a: | ja mam ciekawsze zajecia niz siedzenie w poradni po 8 godzin dziennie |
Młodyś, przeto Ci wybaczę... |
|
|
|
|
bejrut86
|
Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 18:20
|
|
|
Ochronke?? Hahaha. Mozemy sobie jajcać odrazu Wiedzima? A spotkania z terapeutami ambulatoryjne tez sa darmowe? Bo ta terapia 40dniowa to niby jest bezplatna. Tylko abulatoryjna po 100zl za wizyte |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 18:22
|
|
|
bejrut86 napisał/a: | A spotkania z terapeutami ambulatoryjne tez sa darmowe? Bo ta terapia 40dniowa to niby jest bezplatna. Tylko abulatoryjna po 100zl za wizyte |
Może terapeuta chce zwerbować Cię na swoją prywatę?
W ośrodku, w którym ja byłam nie płaciło sie za nic. |
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 18:23
|
|
|
bejrut86 napisał/a: | No nie wiem musze sie zastanowic |
Właściwie to masz racje, po po kiego i dokąd sie tak spieszyć...
Tyle pięknego życia przed Toba do spieprzenia ,
a Tobie proponują w dwa miesiące możliwość uporania się z tym... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
summer4best
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 18:33
|
|
|
bejrut86 napisał/a: | No nie wiem musze sie zastanowic nad ta 40dniowa kuracja. |
Jak Wiedźma wcześniej, ja tę "kurację" zostawię też bez komentarza.
Osobiście byłem na 6 tygodniowej dziennej terapii i taka myślę, że będzie dla Ciebie najlepsza.
Nie tam jakieś z doskoku wieczorową porą. Musisz pamiętać, że efekt terapii zależy wyłącznie od Ciebie. |
_________________ Pozdrawiam
"Doradzając przyjacielowi, staraj się mu pomóc, a nie sprawić przyjemność". /Solon/
|
|
|
|
|
Bebetka
Główna księgowa
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 05 Paź 2008 Posty: 1560
|
Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 18:37
|
|
|
bejrut86 napisał/a: | wyjazd do osrodka zamknietego odrazu wykluczam. |
A szkoda.....ja byłam na terapii stacjonarnej (zamkniętej) bo taką sobie celowo wybrałam i ma ona bardzo wiele zalet, bardzo.....
Gdybym miała wybierać raz jeszcze, wybrałabym tak samo. |
_________________ Imperare sibi maximum est imperium - Seneka
Mój magiczny Świat
Thelema |
|
|
|
|
bejrut86
|
Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 18:45
|
|
|
Poszukam sobie publicznej poradni albo zdecyduje sie na ta 40dniowa! Sami wiecie ze poczatki sa trudne, czlowiek ma balagan na strychu i nie wie co zrobic. Do srody mam czas na podjecie decyzji. A myslicie ze same chodzenie na mitingi nic nie da? |
|
|
|
|
Kulfon
Trajkotka pacjent nie z tej ziemi
|
|
|
|
|
summer4best
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 18:50
|
|
|
bejrut86 napisał/a: | A myslicie ze same chodzenie na mitingi nic nie da? |
Na terapii otrzymasz wiedzę na temat choroby alkoholowej, a mitingi są moim zdaniem fundamentem trzeźwienia. Zresztą podczas terapii będą one obowiązkowe. Później mam nadzieję, że sam się do nich przekonasz. |
_________________ Pozdrawiam
"Doradzając przyjacielowi, staraj się mu pomóc, a nie sprawić przyjemność". /Solon/
|
|
|
|
|
|