Szukam porady |
Autor |
Wiadomość |
waldekwaldek1984
Obserwator
|
Wysłany: Pon 19 Kwi, 2021 12:44 Szukam porady
|
|
|
Dzień dobry. Znalazłem to forum oczywiście nie przez przypadek. Szukałem informacji na temat alkoholizmu i tak tu trafiłem. Postanowiłem założyć koto bo może coś mi to pomoże.
Mam 36 lat dwoje dzieci, żonę, pracę. Mój ojciec jest alkoholikiem. Całe życie spędziłem patrząc jak niszczy naszą rodzinę. Teraz się trochę uspokoił i nie pije. Ale co się okazuje, teraz ja pije widzę to wyraźnie że przeginam. Widzi to też moja żona. Nie chce podejmować tego tematu z rodziną bo matkę by to zabiło. Razem walczyliśmy z ojcem a teraz ja daje du**.
Piłem od zawsze kiedy pamiętam, liceum przepiłem, studia przepiłem. Syn ma 5 lat i on już dostrzega co się dzieje, pyta czy dzisiaj będę pił piwo.
W zeszłym roku zrobiłem sobie przerwę przez trzy miesiące ale od początku roku znowu piwkuje.
Poniedziałki w pracy zarywam, wymyślam jakieś nowe wymówki.
Piszę tu bo chcę usłyszeć od kogoś coś dosadnego. Chciałbym żeby ktoś mi strzelił w pysk.
Żebym się obudził.
Jeszcze raz wszystkich witam. |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Pon 19 Kwi, 2021 12:50
|
|
|
No witaj na forum, Waldek!
Ja jestem Ewa - alkoholiczka i lekomanka
Dobrze, że przyszedłeś - posiedzimy, pogadamy...
Ale nie wszystko od razu, najpierw powitania, a później załóż swój temat w dziale Alkoholizm...
waldekwaldek1984 napisał/a: | Chciałbym żeby ktoś mi strzelił w pysk. |
Proszę uprzejmie |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
baca
Towarzyski
Pomógł: 1 raz Wiek: 67 Dołączył: 07 Paź 2008 Posty: 204 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: Pon 19 Kwi, 2021 12:56
|
|
|
Chętnie bym ci strzelił w pysk, bo rokujesz nadzieje.
Gdyby tu był Bicz Boży -ale go nie ma-- to on by ci wytłumaczył złożoność rzeczy.
Ile smalisz w tygodniu?
Co gorsze w niedziele też. wszystko rozumiem ale niedziela to dzień na dojście do siebie.
To objaw chamstwa i braku dobrego wychowania.
A nie demonizujesz swojego nałogu aby? Cos mi zalatujesz farbowanym lisem.
Poza strzałem w pysk należał by ci sie może kopas w jaja?? Tak dla równowagi. |
_________________ mamy tylko wakacje! |
|
|
|
|
waldekwaldek1984
Obserwator
|
Wysłany: Pon 19 Kwi, 2021 13:32
|
|
|
Oszustem raczej nie jestem, chociaż chciałbym w tej sytuacji być. Nie demonizowałem bo piłem. Wczoraj jeszcze piłem, w pracy oczywiście na kacu jestem. Mam tego dosyć. A ile piłem? tyle ile miałem przede wszystkim piwo. 4 dziennie to minimum w weekend w opór. |
|
|
|
|
Whiplash
Admin Techniczny
Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Lip 2011 Posty: 1339 Skąd: White Undercane
|
Wysłany: Pon 19 Kwi, 2021 13:53
|
|
|
waldekwaldek1984 napisał/a: | W zeszłym roku zrobiłem sobie przerwę przez trzy miesiące |
Dlaczego przestałeś pić?
waldekwaldek1984 napisał/a: | ale od początku roku znowu piwkuje. |
Po co zacząłeś pić?
Witaj |
_________________ Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia.
Szczęście nie jest celem... Jest środkiem transportu. |
|
|
|
|
baca
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 21 Kwi, 2021 12:08
|
|
|
waldekwaldek1984 napisał/a: | A ile piłem? tyle ile miałem przede wszystkim piwo. 4 dziennie to minimum w weekend w opór. |
-- i na dodatek nie umiesz pić. Piwo jest szkodliwe powyżej jednego.
Tez kiedyś piwkowałem i dziwiło mnie dlaczego taki zmulony łażę. Dopiero poczytałem nieco i przeszedłem na whisky raz na kiedy. I tylko leczniczo, żeby nie było. 0,5/tydzień.
A czasem nic.
Hej! |
|
|
|
|
waldekwaldek1984
Obserwator
|
Wysłany: Śro 21 Kwi, 2021 13:24
|
|
|
Od czasu mojego pierwszego posta nie pije. Czuje się oczywiście świetnie. Tylko nie wiem jak długo to potrwa. |
|
|
|
|
waldekwaldek1984
Obserwator
|
Wysłany: Śro 21 Kwi, 2021 13:29
|
|
|
Tak naprawdę w chlaniu przeraża mnie ten dzień kiedy rzeczywiście trzeba przestać pić, bo praca albo inne obowiązki. Wtedy pojawiają się lęki, szybki puls, nadciśnienie i myśli żeby tylko się napić żeby poczuć się lepiej. Nie dawno przekroczyłem kolejną granicę. Przychodzę pierwszy do pracy i żeby lepiej się poczuć kupiłem piwo i wypiłem od razu po wejściu. nie było jeszcze 7 rano. |
|
|
|
|
jal
Gaduła Alkoholik dozgonny.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: Śro 21 Kwi, 2021 16:01
|
|
|
waldekwaldek1984 napisał/a: | Od czasu mojego pierwszego posta nie pije. Czuje się oczywiście świetnie. Tylko nie wiem jak długo to potrwa. |
Dwa dni to też fajnie... zależy wyłącznie od Ciebie.
Powodzenia |
_________________ Mam bardzo silną wolę... robi ze mną co jej się tylko podoba.
Mój fotoblog |
|
|
|
|
baca
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 21 Kwi, 2021 19:45
|
|
|
Przypomina mi sie moja pierwsza głodówka. 5 dni o wodzie z solą -kłodawską jakby kto chciał spróbować.
Moim odkryciem było to że głód męczył mnie tylko do obiadu. wieczorem już nie. Następnego dnia rano tez nie.
Na 2 dzień poczułem lekkość i energię. To Matka Natura wyłączyła mi głód i dodała sił abym cos jednak zdobył do żarcia. Mogłem się z zającem ścigać, to bym gada zamęczył.
Z gorzała podobnie- najgorsze są pierwsze tygodnie. A potem jest pięknie. . Przynajmniej u mnie tak jest.
Po 5 dniach zakończyłem głodówkę z nudów. Miałem min. 2 godziny dziennie na luzie.
A z tym zającem żartowałem.
Hej! |
Ostatnio zmieniony przez baca Śro 21 Kwi, 2021 19:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
baca
Towarzyski
|
Wysłany: Pią 23 Kwi, 2021 19:09
|
|
|