|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
dentysta to potwierdzi |
Autor |
Wiadomość |
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Śro 06 Sty, 2010 16:30
|
|
|
summer4best napisał/a: | Piszesz o jakimś poczuciu krzywdy- toć to już zupełny bełkot. |
Jak nie zrozumiesz prostego zdania to napiszesz-belkot.Nie musisz wszystkiego rozumiec i nie musisz odrazu o tym pisac.
cyt."poczucie krzywdy z przeszlosci"
A ta jest zwiazana z alkoholem,zostaje lekki uraz na tym punkcie i przewrazliwienie.Stad krytyka,ze ktos wypija jedna piwo i odgórnie zalecana terapia(bez wyjatku,po calosci,odrazu).To jest wpieranie problemu na sile. Jeszcze raz podkresle,ze ja nikomu nic nie polecam.Odnioslem sie tylko do znanych faktów i watku z tematu.Tak jak napisalem wczesniej nie bede o tym dyskutowal,bo to forum ma chyba inne przeslanie... |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Śro 06 Sty, 2010 16:39
|
|
|
verdo napisał/a: | wszyscy lekarze i terapeuci twierdza,ze jest to tylko uzaleznienie psychiczne. |
Verdo, litości! Jacy wszyscy? Ci lekarze i terapeuci, z którymi ja się zetknęłam są zdania,
że uzależnienie fizyczne od marihuany jest stosunkowo niewielkie, mniejsze niż od np alkoholu,
ale żaden z nich nie twierdził, że nie występuje ono wogóle.
Za to uzależnienie psychiczne następuje o wiele szybciej niż w przypadku alkoholu.
Poza tym - uważasz, że uzależnienie psychiczne jest mniej groźne od fizycznego?
A skąd się biorą powroty do picia lub ćpania po wielu latach abstynencji?
No przecież nie z uzależnienia fizycznego, tylko z tego kuku, jakie wóda czy narkotyk robi w mózgownicy! |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Śro 06 Sty, 2010 17:00
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | uzależnienie fizyczne od marihuany jest stosunkowo niewielkie, mniejsze niż od np alkoholu, |
z tego co wiem utrzymuje sie w organizmie przez 2 dni,byc moze sa na to jakies terapie .ogolnie to inna bajka
Wiedźma napisał/a: | Poza tym - uważasz, że uzależnienie psychiczne jest mniej groźne od fizycznego? |
Psychiczne bardziej grozne,bo fizyczne szybko mija.Za to z psychicznym niekiedy mozna sobie poradzic samemu
Wiedźma napisał/a: | Verdo, litości |
Dobra zmykam stad.Temat do kosza |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|