Upadek. |
Autor |
Wiadomość |
Masakra
Trajkotka O jedna impreze za duzo
|
Wysłany: Śro 06 Sty, 2010 00:13 Upadek.
|
|
|
Witam wszystkich po dlugiej przerwie
Wiec prosto z mostu-w sylwestra poplynalem.
Jutro postaram sie napisac cos wiecej narazie probuje sie pozbierac psychicznie.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Śro 06 Sty, 2010 00:18
|
|
|
No trudno, stary. Bywa i tak.
Teraz szybciutko wracaj do pionu i zaczynaj od początku - z nowym doświadczeniem. |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Śro 06 Sty, 2010 01:15
|
|
|
No właśnie...
Mam kolegę,który często zapija.Jego najdłuższa przerwa w niepiciu to osiem miesięcy.A jest w ruchu ok czterech lat.Kiedyś pił destrukcyjnie,na ten moment zapija.Zarówno moja grupa jak i grupa na której dzisiaj byłam traktuje go jak trędowatego.Oczywiście,żeby nie było że o Nim gadają...obgadują go za jego plecami.Nie wiem może faktycznie facet ściemnia,lawiruje,ale żeby od razu oceniać i wyśmiewać.Nawet ma przezwisko..Piwko.
A dziś to się normalnie pokłóciłam z kolegą,który stwierdził,że jak tamten będzie na mityngu to On wychodzi.Zapytany dlaczego...odpowiedział mi,że męczy go to zapijanie kolegi.
Czy jeżeli ja np.nie umiałabym zmienić sebie,odejść od męża pijaka to też ne byłoby dla mnie miejsca w grupie? Czy tylko Ci,którzy zerwali z nałogiem mają prawo do mityngów? |
|
|
|
|
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Śro 06 Sty, 2010 08:12
|
|
|
Masakra napisał/a: | Wiec prosto z mostu-w sylwestra poplynalem. | Więc teraz dopłyń z powrotem do brzegu i zacznij wędrówkę od nowa.Tylko nowe doświadczenia zabierz ze sobą |
|
|
|
|
stanisław
Gaduła stan
Pomógł: 7 razy Wiek: 62 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 698 Skąd: Stalowa wola
|
Wysłany: Śro 06 Sty, 2010 09:05
|
|
|
Wiem jak trudno jest po zapiciu ale też wiem że można sie podnieść życze powodzenia |
|
|
|
|
leszek
Małomówny
|
Wysłany: Śro 06 Sty, 2010 09:05
|
|
|
Jest takie powiedzenie(chińskie)---za każdym razem jak się przewrócisz postaraj się wstać z pełnymi rękami--pomyśl nad tym poważnie bo któregoś dnia nie zdążysz się podnieść.To nie strachy tylko 25 lat w AA i bywanie na wielu pogrzebach ludzi którzy na chwilę zapomnieli kim są.Powodzenia Leszek. |
_________________ Nie ważne co Cię spotyka-ważne jak to przyjmujesz i co z tym robisz.!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
Ksenia34
Towarzyski
Pomogła: 2 razy Wiek: 50 Dołączyła: 13 Paź 2008 Posty: 411 Skąd: Irlandia
|
Wysłany: Śro 06 Sty, 2010 09:15
|
|
|
Hej,ja tez czesto wracalam do picia,bo nie mozna tego nazwac zapijaniem.Teraz dzieki AA i Bogu udalo mi sie przezyc sylwestra,to byl zawsze dla mnie najgorszy okres.Udalo mi sie tak naprawde dzieki mnie samej,bo ode mnie zalezy czy wypije czy nie i czy potrafie jednak zorganizowac sobie czas bez alko.I tez juz w sumie 5 lat znam sie na "tym".Kazde powracanie do picia czegos uczy,trzeba tylko to cos wylapac i wyeliminowac.Ja tym razem mam terapie,i tam naprawde mowie prawde,jak mam ochote wypic to mowie to jak czuje sie zle tez mowie,moja teraupeutka juz widzi co mnie sklania do wypicia i pomaga mi to przezyc.Masakra najwazniejsze jest aby robic swoje i isc przed siebie nie ogladac sie,trudno stalo sie co moge zrobic aby to sie nie powtorzylo,bo tak jak koledzy pisza nastepnym razem mozna juz nie wstac.Pozdrawiam Ksenia |
_________________ Przestań sobie wyobrażać – doświadczaj tego, co rzeczywiste.
Przestań niepotrzebnie myśleć - zamiast tego patrz i smakuj. |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Śro 06 Sty, 2010 09:20
|
|
|
leszek napisał/a: | Jest takie powiedzenie(chińskie)---za każdym razem jak się przewrócisz postaraj się wstać z pełnymi rękami |
Ja dorzucę podobne, raczej nie chińskie, ale mówiące o tym samym, choć bardziej dosadnie:
Jeśli wdepnąłeś w g***o, wykorzystaj tę okazję, żeby się nauczyć lepiej czyścić buty.
Masakro, przeanalizuj sytuację, która doprowadziła Cię do zapicia -
co działo się wokół Ciebie, jakie były Twoje myśli, jakich emocji doświadczałeś, jak się zachowywałeś...
W jaki sposób przekonałeś siebie samego, że możesz się napić. Co z posiadanej wiedzy zlekceważyłeś.
Wnioski jakie z tej analizy wyciągniesz powinny Ci pomóc na przyszłość nie dać się zwieść podświadomości,
która już zawsze, nawet po wielu latach abstynencji, będzie się domagała alkoholu
No i oczywiście powinieneś jak najprędzej spotkać się ze swoim terapeutą i opowiedzieć mu o wszystkim. |
|
|
|
|
Mario
[*][*][*]
|
Wysłany: Śro 06 Sty, 2010 14:14
|
|
|
Masakra napisał/a: | Wiec prosto z mostu-w sylwestra poplynalem. |
Nie martw się Z tym da się żyć |
|
|
|
|
verdo
Gaduła
|
Wysłany: Śro 06 Sty, 2010 19:55
|
|
|
Mario napisał/a: | Nie martw się Z tym da się żyć |
Moze Alladyna lampa wyciagnie Ciebie z szamba
A tak na powaznie upadek upadkiem,kazdy mial ich wiele,inni maja gorzej.Tego sa tez dobre strony,zdobywasz bezcenne doswiadczenie,ktore w przyszlosci moze zaowocowac zupelna abstynecją(oby odrazu,nie czekaj ani chwili dluzej...)Najwazniejsze zebys nie zwatpil w siebie,bo jak sie poddasz to-kaplica Nie ogldaj sie do tylu,bo to nic nie daje. |
Ostatnio zmieniony przez verdo Śro 06 Sty, 2010 20:00, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
Kulfon
Trajkotka pacjent nie z tej ziemi
|
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Śro 06 Sty, 2010 20:23
|
|
|
Ano Święta, Sylwester...
Tradycja w narodzie nie ginie |
|
|
|
|
pawelek1458
Małomówny
|
Wysłany: Śro 06 Sty, 2010 20:26
|
|
|
Wiyajcie ja po zapiciu nie przeszedlem do codziennosci beztrosko. Przezylem po wytrzezwieniu szok ,przeciez zawiodlem wszystkich i siebie samego. tylko terapeuta pomogl mi przeanalizowac sytuacje i moje zachowania ktore do tego doprowadzily. |
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Śro 06 Sty, 2010 21:07
|
|
|
verdo napisał/a: | Najwazniejsze zebys nie zwatpil w siebie,bo jak sie poddasz to-kaplica |
Nie znasz człowieka, to i takich rad udzielasz,
które do naszego przyjaciela nie maja szans trafić...
Juz od kilku lat nas przekonuje, ze choć z rożnym skutkiem,
ale kontroluje picie... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
kkk
Towarzyski
Pomogła: 3 razy Wiek: 42 Dołączyła: 30 Kwi 2009 Posty: 261
|
Wysłany: Czw 07 Sty, 2010 07:39