Podziekuje |
Autor |
Wiadomość |
WiktoriaMaria
Milczek
|
Wysłany: Śro 01 Gru, 2021 18:55
|
|
|
Dzień dobry Wam.
Piszę w tym wątku nie przypadkowo. Ten pierwszy post w tym wątku jest mój. Dziś przyszłam już nie jako gość, ale się zarejestrowałam by powiedzieć tym, od których tu usłyszałam dobre słowo. Ze w październiku minęło 6 lat odkad pożegnałam alkohol w swoim życiu. Jestem bardzo dumna z siebie ♥️ |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Śro 01 Gru, 2021 19:55
|
|
|
WiktoriaMaria napisał/a: | w październiku minęło 6 lat odkad pożegnałam alkohol w swoim życiu |
Nooooo - gratuluję jubileuszu
...a skoro się zarejestrowałaś, to znaczy, że zamierzasz z nami zostać
Cieszę się! |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
jal
Gaduła Alkoholik dozgonny.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: Śro 01 Gru, 2021 20:23
|
|
|
WiktoriaMaria napisał/a: | w październiku minęło 6 lat odkad pożegnałam alkohol w swoim życiu. Jestem bardzo dumna z siebie ♥️ |
Brawo ! i tak trzymaj...
A jak to zrobiłaś ? |
_________________ Mam bardzo silną wolę... robi ze mną co jej się tylko podoba.
Mój fotoblog |
|
|
|
|
WiktoriaMaria
Milczek
|
Wysłany: Śro 01 Gru, 2021 21:21
|
|
|
Jak to zrobiłam? Opisałam w 1 poście, być może to banalne dla kogoś. Ale ja od tamtego czasu, nie miałam ani razu poczucia, że ślinka mi cieknie na myśl o zimnym piwie czy innych trunkach. Po prostu, to na mnie spłynęło. Przed tym wszystkim(kiedy jeszcze piłam) byłam pewna, że ten dzień nigdy nie nadejdzie.ze po prostu nie dam rady. A żeby była jasność, nie piłam do utraty świadomości, piłam se po 2,3 piwka dziennie, albo przy weekendzie drinki i piwka. Teraz już patrze łaskawszym okiem na siebie, ale wtedy czułam że jestem zwykłym nikim, który do funkcjonowania potrzebuje choćby jednego piwa. Po cichu wiedziałam, że niczym się nie różnie od alkoholików którzy piją dużo więcej ode mnie. Nie ilość robiła na mnie wrażenie, tylko to że muszę... I uwolniłam się od tego. I jeszcze raz napisze, że to forum, a raczej post dziewczyny się do tego przyczynił. |
|
|
|
|
WiktoriaMaria
Milczek
|
Wysłany: Śro 01 Gru, 2021 21:23
|
|
|
Cytat: | skoro się zarejestrowałaś, to znaczy, że zamierzasz z nami zostać | Wiedzmo, ponieważ nie mogłam dodać wpisu do mojego posta, nawet jako gość więc jako tako nie miałam wyjścia |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5442
|
Wysłany: Śro 01 Gru, 2021 21:55
|
|
|
WiktoriaMaria napisał/a: | Jestem bardzo dumna z siebie ♥️ |
Brawo!
Może nie przez przypadek się teraz zarejestrowałaś? Czasem takie świadectwo, jak Twoje jest komuś potrzebne.
Zapraszam do kawiarenki. Na wirtualną kawkę. Tam sobie pleciemy o tym i owym, niekoniecznie o alkoholizmie... |
|
|
|
|
jal
Gaduła Alkoholik dozgonny.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: Czw 02 Gru, 2021 07:30
|
|
|
WiktoriaMaria napisał/a: | ... Teraz już patrze łaskawszym okiem na siebie, ale wtedy czułam że jestem zwykłym nikim, który do funkcjonowania potrzebuje choćby jednego piwa. Po cichu wiedziałam, że niczym się nie różnie od alkoholików którzy piją dużo więcej ode mnie. Nie ilość robiła na mnie wrażenie, tylko to że muszę... I uwolniłam się od tego. I jeszcze raz napisze, że to forum, a raczej post dziewczyny się do tego przyczynił. |
Czyli pookładałaś sobie w głowie nowe podejście do życia bez alko - fajnie że trwasz ! |
_________________ Mam bardzo silną wolę... robi ze mną co jej się tylko podoba.
Mój fotoblog |
|
|
|
|
WiktoriaMaria
Milczek
|
Wysłany: Pią 03 Gru, 2021 21:42
|
|
|
pietruszka napisał/a: | WiktoriaMaria napisał/a: | Jestem bardzo dumna z siebie ♥️ |
Brawo!
Może nie przez przypadek się teraz zarejestrowałaś? Czasem takie świadectwo, jak Twoje jest komuś potrzebne.
Zapraszam do kawiarenki. Na wirtualną kawkę. Tam sobie pleciemy o tym i owym, niekoniecznie o alkoholizmie... |
Gdzie tej kawiarenki szukać? To Hyde Park? Przeglądałam wątki i widzę, że nie ma jakiegoś w którym posty są świeże. |
|
|
|
|
Whiplash
Admin Techniczny
Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Lip 2011 Posty: 1339 Skąd: White Undercane
|
|
|
|
|
WiktoriaMaria
Milczek
|
Wysłany: Pią 03 Gru, 2021 21:56
|
|
|