Burza emocjonalna |
Autor |
Wiadomość |
sabatka
Trajkotka I`m going.... współuzależniona
Pomogła: 12 razy Wiek: 37 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 1236 Skąd: okolice Wrocławia
|
Wysłany: Nie 16 Sie, 2015 19:21 Burza emocjonalna
|
|
|
Za dwa tygodnie bedzie rok jak tyfus zaczął bez hamulców niszczyć wszystko co bylo, czym była nasza rodzina, dom związek?
dlaczego dalej mi odbija? dlaczego jest mi źle i smutno? przecież już powinnam to przeżyć i żyć dalej.
Tęsknię do tego kim był wcześniej i jaki był, ale kiedy tylko z nin rozmawiam, od razu przestaje i pojawia się pusta złość.
Jestem sama z małym i matką. Ale kiedy mały był tydzień u dziadków nie widziałam większego sensu mojego istnienia. Może po prostu nie umiem żyć już sama? Tyfusa już nie ma a ja czuje sie jak pasożyt bez źródła żerowania.
Moje życie jest puste. Nawet nie wiem jak się poznaje nowych ludzi. |
_________________ Na skradający się smutek znam skuteczny sposób: stań przed lustrem, uśmiechnij się i powiedz do siebie "Kocham cię"
http://obrazyhaftowane.blogspot.com/
https://zrzutka.pl/rcta3k |
Ostatnio zmieniony przez pietruszka Pon 17 Sie, 2015 15:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Nie 16 Sie, 2015 19:34
|
|
|
|
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5442
|
Wysłany: Nie 16 Sie, 2015 19:41
|
|
|
sabatka napisał/a: | Tęsknię do tego kim był wcześniej i jaki był |
wiesz, że tego samego człowieka już nie ma? sabatka napisał/a: | dlaczego dalej mi odbija? dlaczego jest mi źle i smutno? przecież już powinnam to przeżyć i żyć dalej. |
a kto powiedział, że takie żegnanie się ze stratą ma trwać tyle i tyle? Każdy ma swój czas na przeżywanie żałoby, smutku, straty, bólu, poczucia krzywdy...
sabatka napisał/a: | Ale kiedy mały był tydzień u dziadków nie widziałam większego sensu mojego istnienia |
gdy opierasz swoje życie na drugim człowieku to właśnie wtedy jest ryzyko, że wraz z jego odejściem wali się cały świat. Są trwalsze rzeczy, o które można się oprzeć : własny system wartości, duchowość, Bóg... Wszystkie inne opierania się o innych ludzi, pracę, zdobywanie majątku, itd... są ucieczką. Ucieczką od siebie i ucieczką przed wzięciem odpowiedzialności za własny rozwój. |
|
|
|
|
She
Gaduła
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 24 Lip 2014 Posty: 646
|
Wysłany: Nie 16 Sie, 2015 19:53
|
|
|
sabatka napisał/a: |
Moje życie jest puste. Nawet nie wiem jak się poznaje nowych ludzi. |
Sabatko, czy wiesz czym chciałabyś je wypełnić?
Masz jakiś pomysł na własne życie?
Do ludzi trzeba wyjść Na początku to jest trudne bo wspóluzależnieni na własne poniekąd życzenie zamykają się w domach, w sobie. Pilnują, nadzorują, dyktują i załamują ręce bo te działania nie przynoszą oczekiwanych efektów.
Przebicie tej współuzależnieniowej ściany wymaga przede wszystkim chęci.
Myślałaś ostatnio na co Ty masz chęć? Co mogłabyś zrobić dla siebie, dla własnej przyjemności?
|
_________________ Mądre myśli przychodzą do głowy wtedy, gdy wszystkie głupoty zostały już zrobione. |
|
|
|
|
pannaJot
Trajkotka alkoholiczka,bulimiczka, DDA
Pomogła: 14 razy Wiek: 43 Dołączyła: 08 Mar 2012 Posty: 1153
|
Wysłany: Nie 16 Sie, 2015 20:55
|
|
|
Sabat a co zrobiłaś żeby kogos poznać? W sumie nie utrzymujesz nawet kontaktów , które masz. To jak chcesz wypełnić czymś to swoje życie? |
|
|
|
|
Mała
Trajkotka
Pomogła: 34 razy Wiek: 49 Dołączyła: 18 Cze 2013 Posty: 1017 Skąd: Moja Wiocha :D
|
Wysłany: Pon 17 Sie, 2015 07:19
|
|
|
Sabatka ja dostałam cudowny sposób na "wyjście do ludzi". A ja mam 2 maluchów i gdyby nie ludzie z forum...Dalej siedziałabym w domu jak kołek i dobijała się psychicznie - że nie mam koleżanek, że nie mam z kim porozmawiać...Że wciąż jestem sama...ZLOT zmienił mnie o 180 stopni. Zaczęłam być sobą. Masa przyjaznych ludzi sprawiła, że po prostu się otworzyłam...Spróbuj, nie wahaj się - następny zlot może byc Twój!
WARTO! |
_________________ "Nigdy się nie nie bój" - Krudowie <3 |
|
|
|
|
zwierzak
(banita)
|
Wysłany: Pon 17 Sie, 2015 11:01
|
|
|
A teraz panie zwierzu czas na urlop:
|
_________________ "Forum DEKADENCJA - to ja" - Ludwik 14 |
Ostatnio zmieniony przez Klara Pon 17 Sie, 2015 13:18, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
sabatka
Pomogła: 12 razy Wiek: 37 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 1236 Skąd: okolice Wrocławia
|
Wysłany: Pon 17 Sie, 2015 17:17
|
|
|
W sumie w pracy kilka fajnych babek poznałam. Na razie mam mało czasu poza pracą i domem, ale zawsze by się coś ukręciło. Zaczęłam się nawet zastanawiać nad jakąś zumbą czy aerobikiem. Muszę poczekać i zobaczyć jak mi szkoła muzyczna plany poukłada.
Tylko czasem mam takie kryzysy że czuję rozpaczliwiej brak kogoś bliżej.
Ale już chyba jestem w takim zaułku że można wyjść tylko do ludzi |
_________________ Na skradający się smutek znam skuteczny sposób: stań przed lustrem, uśmiechnij się i powiedz do siebie "Kocham cię"
|
|
|
|
sabatka
|
Wysłany: Czw 27 Sie, 2015 03:50
|
|
|
Dziś ide odebrać awiz :o z sadu z terminem sprawy rozwodowej.
Przykro mi jest |
|
|
|
|
She
Gaduła
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 24 Lip 2014 Posty: 646
|
Wysłany: Czw 27 Sie, 2015 04:06
|
|
|
Dlaczego? Co jest przyczyną tego smutku?
|
_________________ Mądre myśli przychodzą do głowy wtedy, gdy wszystkie głupoty zostały już zrobione. |
|
|
|
|
Mała
Trajkotka
Pomogła: 34 razy Wiek: 49 Dołączyła: 18 Cze 2013 Posty: 1017 Skąd: Moja Wiocha :D
|
Wysłany: Czw 27 Sie, 2015 05:17
|
|
|
sabatka, bo jakiś etap się w Twoim zyciu kończy?...
Sabatko - TY zrobilaś wszystko - co było w Twojej mocy. I teraz przyszedł czas, na TWOJE szczęście. Chcesz? Potrzymam Cię za rękę (choć tylko wirtualnie) kiedy będziesz szła to odebrać... |
_________________ "Nigdy się nie nie bój" - Krudowie <3 |
|
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Czw 27 Sie, 2015 06:34
|
|
|
Stare się kończy po to by zaczęło się nowe |
|
|
|
|
sabatka
|
Wysłany: Czw 27 Sie, 2015 14:41
|
|
|
Mam termin na 18.9 wiem ze zrobiłam wszystko co bylo mozliwe i wiem ze dalej nie dalabym rady tego pociągnąć na siłe.
Mimo wszystko cos tam dobrego bylo przez te osiem lat, ale to juz nie wroci.
I choć nie ja zawalilam mam wrazenie ze to moja porazka zyciowa.
Więc teraz się spale jak feniks by potem odrodzić się do nowego lepszego zycia. |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
Pomogła: 77 razy Dołączyła: 01 Wrz 2011 Posty: 4353 Skąd: Hagen
|
Wysłany: Czw 27 Sie, 2015 14:57
|
|
|
sabatka napisał/a: | I choć nie ja zawalilam mam wrazenie ze to moja porazka zyciowa. |
Wychodząc za mąż byłaś przeświadczona, że to na całe życie (jak zresztą każda panna młoda), miałaś plany, marzenia..........okazało się inaczej......dlatego odbierasz to jako porażkę...............tyle, że to nie Twoja osobista porażka o czym sama wiesz bardzo dobrze. |
|
|
|
|
Kami
Trajkotka Jak wyczerpać temat, zanim nas wyczerpie K.C.B.
Pomogła: 38 razy Wiek: 57 Dołączyła: 03 Sty 2014 Posty: 1039
|
Wysłany: Pią 28 Sie, 2015 22:29
|
|
|
sabatka napisał/a: | I choć nie ja zawalilam mam wrazenie ze to moja porazka zyciowa. |
Poddając się - WYGRAŁAŚ !!!!!
Walczyłaś Sabatka tyle, ile to było możliwe, ile byłaś w stanie wytrzymać.
Wiem doskonale co czujesz, smutek z czasem minie.
Poboli jeszcze trochę i przestanie. Została pewnie w Tobie tęsknota za przemijaniem, też jestem na podobnym etapie, już nie rozpamiętuję ale często jest mi smutno.
Trzymam kciuki byś zebrała w sobie siłę, poradzisz sobie, silna jesteś.
Masz teraz spokój w domu i uśmiech dziecka a to jest warte każdej ceny. |
_________________ To nie droga prowadzi do celu, ale cel wskazuje Ci drogę...K.C.Buszman |
|
|
|
|
|