PO 30 MIESIĄCACH TRZEZWOŚCI !!!! |
Autor |
Wiadomość |
Agusia 31
Towarzyski
Pomogła: 7 razy Wiek: 45 Dołączyła: 20 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: Słupsk
|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2012 12:02 PO 30 MIESIĄCACH TRZEZWOŚCI !!!!
|
|
|
Witam...
Niektórzy mnie pamiętają inni nie. Zapiłam.Po 30 miesiacach trzezwości popłynęłam....Teraz już nie pije drugą dobę, ale nosi mnie tak ,że masakra...Nie wychodzę z domu nigdzie bo tak bardzo chce mi się pić....W sumie to nawet nie wiem co czuję.... |
_________________ To Ja swoim postępowaniem-czynami tworzę Swoją wartość... |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2012 12:07
|
|
|
Agusiu...
Nie wiem co mogę powiedzieć więcej niż to że o 16 masz mityng...
Gdzie był błąd?
|
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Pastel
Gaduła
|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2012 12:08
|
|
|
Co znaczy dokładnie "popłynęłam"? Mogłabyś opisać jak wyglądało to zapicie?
Pozdrawiam. |
_________________ Adhibe rationem difficultatibus.
Seneka |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2012 12:13
|
|
|
wiesz co masz robić |
|
|
|
|
Agusia 31
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2012 12:14
|
|
|
Jeszcze ciężko mi się piszę, bo ręce mi latają....Ale postaram się dokładnie opisać wszystko...
Gdzie był błąd???Nie wiem...nie mogłam już sobie poradzić z emocjami miałam wrażenie ,ze za chwilę pęknę....Że rozsadzi mnie od środka...nie chcę na nikogo zwalać winy. To był mój wybór do końca świadomy....
Zaczęłam pić w niedzielę około godziny 14...Mój partner wyszedł z domu...A ja wsiadłam w samochód i kupiłam sobie kilka butelek wódki i piwa. Zaczęłam w domu a potem poszłam- pokuśtykałam (bo mam nogę w gipsie od dwóch tygodni)do koleżanki z którą pracuję. Ona nic nie wie kim jestem.Tam już lecialo wszystko piwo drinki wódka. I najgorsze jest to, że mi to wszystko smakowalo....Piłam do wtorku rana. Potem wzięłam leki poszłam spać. Wieczorem jeszcze piwo bo myślałam,że umrę i od tamtej pory nic... |
|
|
|
|
Pastel
Gaduła
|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2012 12:15
|
|
|
szymon napisał/a: | wiesz co masz robić |
Hmmmm.... Nie pić? |
Seneka |
|
|
|
|
MILA50
Towarzyski nadzieja
Pomogła: 5 razy Wiek: 67 Dołączyła: 09 Sie 2010 Posty: 454
|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2012 12:21
|
|
|
Witaj.To niesamowite!Od 2 lat nie logowałam się a dziś nie mogłam się powstrzymac.Mam 29 m-cy abstynencji(ale chyba nie trzeźwienia niestety) i jestem od maja w kiepskim stanie psych.,nawrót choroby albo wszystko inne razem wzięte.do końca m-ca muszę poradzić sobie bez pomocy terap.ale Twój post daje mi do myślenia.Uczono mnie .ze upadki się trafiaja ale najważniejsze jest szukanie pomocy w podnoszeniu się.Pozdrawiam Ciebie i zyczę udanego powstania. |
|
|
|
|
Agusia 31
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2012 12:24
|
|
|
MILA50 napisał/a: | Witaj.To niesamowite!Od 2 lat nie logowałam się a dziś nie mogłam się powstrzymac.Mam 29 m-cy abstynencji(ale chyba nie trzeźwienia niestety) i jestem od maja w kiepskim stanie psych.,nawrót choroby albo wszystko inne razem wzięte.do końca m-ca muszę poradzić sobie bez pomocy terap.ale Twój post daje mi do myślenia.Uczono mnie .ze upadki się trafiaja ale najważniejsze jest szukanie pomocy w podnoszeniu się.Pozdrawiam Ciebie i zyczę udanego powstania. |
pamiętam .Razem jakoś zaczynałyśmy na tym forum.... |
|
|
|
|
Pastel
Gaduła
|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2012 12:24
|
|
|
Agusia 31 napisał/a: | To był mój wybór do końca świadomy.... |
Czy był jakiś powód tego wyboru? Bo piszesz, że nie radziłaś sobie z emocjami - ale przecież przez 30 miesięcy nie piłaś. Czy te emocje się w tym czasie kumulowały i w końcu 'wybuchłaś', czy może tylko przez ostatnie dni/tygodnie było coś nie tak?
Wiem, że jesteś w złym stanie psychicznym i jeśli nie chcesz odpowiadać to spoko - moja ciekawość nie musi być zaspokojona.
Życzę Ci siły - teraz czas na kolejne przynajmniej 30 miesięcy. Już wiesz jak to się robi. |
Seneka |
|
|
|
|
Klara
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2012 12:29
|
|
|
Witaj Agusiu
Powiedz, czy cały czas miałaś na głowie te wszystkie swoje i cudze problemy, które na siebie jakiś czas temu przyjęłaś? |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Agusia 31
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2012 12:30
|
|
|
pastel napisał/a: | ale przecież przez 30 miesięcy nie piłaś. Czy te emocje się w tym czasie kumulowały i w końcu 'wybuchłaś', czy może tylko przez ostatnie dni/tygodnie było coś nie tak? |
Tak wcześniej sobie radziłam. to nie jest tak,że nigdzie nie chodziłam. Po prostu z grupy terapeutycznej zostałam wyrzucona w kwietniu. Ale cały czas mitingi. To w ostatnim czasie, miesiąc może dwa działy się ze mną złe rzeczy. Mówiłam o tym,że chcę pić. Praktycznie na kązdym mitingu. Ale wczoraj jak rozmawiałam z przyjacielem powiedzial,że mówiłam to z uśmiechem....Nie wiem nikt nie bral poważnie tego co mówię, bo zawsze robiłam z siebie błazna. I wolałam głupio się śmiać niż płakać. Gdzie przecież ja nie płaczę.... |
|
|
|
|
Agusia 31
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2012 12:32
|
|
|
Witaj Klaro!!!!
Sytuacja się zmieniła. Dawid już nami nie mieszka.o i to dośc długo bo od lutego...Znudziło mu się.... |
|
|
|
|
Klara
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2012 12:33
|
|
|
Agusia 31 napisał/a: | Dawid już nami nie mieszka.o i to dośc długo bo od lutego... |
Rozumiem |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Mysza
Gaduła
Pomogła: 41 razy Dołączyła: 03 Mar 2010 Posty: 830 Skąd: Wrocek
|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2012 12:44
|
|
|
Witaj Aguś
życzę siły i wytrwałości w podnoszeniu się |
_________________ "Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie" - Mahatma Gandhi |
|
|
|
|
Jras4
Docent
Pomógł: 11 razy Wiek: 52 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3302 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2012 12:55
|
|
|