dylemat |
Autor |
Wiadomość |
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Wto 24 Sie, 2010 21:05
|
|
|
Tomek napisał/a: | a poczytajcie sobie na swoim własnym forum o wątrobie |
pfi tam
mnie to zastanawia ,że my tu gadu gadu
a ten lekarz już dawno o sprawie zapomniał |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
anusiak
Małomówny You just kill me, could you at least do that?
|
Wysłany: Śro 25 Sie, 2010 06:09
|
|
|
Urszula napisał/a: | Cała wina spoczywa na konowale, | Jakim konowale?
Poppieram tego lekrza i metody przez niego zastosowane (nie popieram wykonania, ktore moim zdaniem bylo nieprofesjonalne).
Transplantacja organu to jest bardzo poważne przedsięwzięcie. W Polsce brakuje organów, pieniędzy, transplantologów, krwi.
Jakies kryteria selekcji biorców być muszą. |
|
|
|
|
Tomoe
(banita)
Pomogła: 106 razy Dołączyła: 01 Cze 2009 Posty: 4791 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Śro 25 Sie, 2010 10:12
|
|
|
Urszula napisał/a: | Tomoe, zgadzam się prawie ze wszystkim, co tu napisałaś!
Prawie, bo jednak zachowania Yura'y nie oceniałabym tak surowo. Złamał zasady AA, ale został wkręcony i zmanipulowany przez tego pseudo-lekarza.
Errare humanum est... |
Uleńko kochana, to oznacza że zgadzasz się absolutnie ze wszystkim, co ja napisałam.
Bo ja mam dokładnie takie samo zdanie, jak ty!
Z jedną malutką wszakże różnicą.
Nie "został wkręcony i wmanipulowany" tylko "pozwolił się wkręcić i wmanipulować".
To jest taka sama malutka różnica, jak pomiędzy sformułowaniem "uciekł mi autobus" a "spóżniłem się na autobus". |
Ostatnio zmieniony przez Tomoe Śro 25 Sie, 2010 10:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Urszula
Trajkotka
Pomogła: 7 razy Wiek: 69 Dołączyła: 23 Maj 2010 Posty: 1208
|
Wysłany: Śro 25 Sie, 2010 14:50
|
|
|
Tomoe napisał/a: | Nie "został wkręcony i wmanipulowany" tylko "pozwolił się wkręcić i wmanipulować".
To jest taka sama malutka różnica, jak pomiędzy sformułowaniem "uciekł mi autobus" a "spóżniłem się na autobus". |
|
|
|
|
|
Tomek
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 25 Sie, 2010 16:26
|
|
|
[quote="TomoeNie "został wkręcony i wmanipulowany" tylko "pozwolił się wkręcić i wmanipulować".
To jest taka sama malutka różnica, jak pomiędzy sformułowaniem "uciekł mi autobus" a "spóżniłem się na autobus".[/quote]
zaraz dał sie zmanipulować, to był dobrze wykreowany dialog
cóż dzisiaj nawet kłamstwo się studiuje - tzn. marketing,
takie czasy |
|
|
|
|
Urszula
Trajkotka
|
Wysłany: Śro 25 Sie, 2010 22:29
|
|
|
Tomek napisał/a: | cóż dzisiaj nawet kłamstwo się studiuje - tzn. marketing,
takie czasy |
Dokładnie to miałam na myśli, Tomku!
Nawet najmądrzejsi ludzie czasem dają się podejść sprytnie sformułowanym żądaniom, a szczególnie wtedy, gdy wjeżdża się im na ambicję, odwołuje się do ich znaczenia w życiu społecznym, zapewnia, że ich opinia jest bardzo cenna w danej sprawie, itd, itp.
Wtedy człowiek (bez zastanowienia) ze skóry wyłazi, by sobie samemu udowodnić , że tak właśnie jest! Że jego opinia się liczy, że może się przyczynić do czegoś dobrego i może pomóc innym...
Po prostu chce się wtedy działać i ta chęć działania jest sama w sobie wartością pozytywną.
Zwykle dopiero po niewczasie pojawiają się wątpliwości i rozważania, co właściwie uczyniliśmy zmanipulowani sprytnie przez tę, czy inną osobę. |
|
|
|
|
anusiak
|
Wysłany: Czw 26 Sie, 2010 06:52
|
|
|
Dlaczego Waszym zdaniem zostal zmanipulowany? |
|
|
|
|
Urszula
Trajkotka
|
Wysłany: Czw 26 Sie, 2010 15:28
|
|
|
anusiak napisał/a: | Dlaczego Waszym zdaniem zostal zmanipulowany? |
A nie został?
Tak sam z siebie leciał do lekarza z opinią o alkoholiku?
Lekarz musiał zapewne użyć jakichś sprytnie sformułowanych argumentów, by namówić Yura'ę do złamania zasad AA. |
|
|
|
|
anusiak
|
Wysłany: Pią 27 Sie, 2010 08:09
|
|
|
Urszula napisał/a: | anusiak napisał/a: | Dlaczego Waszym zdaniem zostal zmanipulowany? |
A nie został?
Tak sam z siebie leciał do lekarza z opinią o alkoholiku?
Lekarz musiał zapewne użyć jakichś sprytnie sformułowanych argumentów, by namówić Yura'ę do złamania zasad AA. |
Uzyl normalnych, racjonalnych argumetnow. Ja tu nie widze żadnego fortelu czy podstepu. Dla mnie facet postapil bardzo racjonalnie i ciesze sie, ze przy weryfikacji potencjalnych biorców są stosowane takie metody. |
|
|
|
|
|