"Szara" nasza PRL-owska rzeczywistość? |
Autor |
Wiadomość |
Klara
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Pon 21 Gru, 2015 08:08
|
|
|
biegnacazwilkami napisał/a: | Prosty elektryk z Bydgoszczy nie byl przygotowany na rządzenie |
...i pomyśleć, że to dzisiejszy guru (trzy w jednym, który obecnie faktycznie rządzi naszym biednym krajem) wymyślił i doprowadził tego elektryka na fotel prezydenta. Już wtedy wiedział, że ten elektryk jakoby był TW, ale wcale mu to nie przeszkadzało... |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
|
Wysłany: Pon 21 Gru, 2015 10:22
|
|
|
Cytat: |
Wszyscy się zaklinają,że nie pchają się do polityki, bo politycy klamią itp. Tylko że my z naszych pieniędzy utrzymujemy ten garb, coraz to droższy w utrzymaniu w dodatku. |
Jak masz jakiś dobry pomysł jak się tego garba pozbyć to podziel się i bierzemy się do roboty. |
_________________ |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Pon 21 Gru, 2015 10:46
|
|
|
No comments.............. |
_________________ |
|
|
|
|
biegnacazwilkami
Towarzyski
Wiek: 73 Dołączyła: 06 Sie 2014 Posty: 357 Skąd: zachodniopomorskie
|
Wysłany: Pon 21 Gru, 2015 11:04 szara nasza PRL...
|
|
|
Przywódca Solidarności pochodzi z bydgoskiego , ur Popowo (dawniej Toruńskie), szkoła w Bydgoszczy, w Gdańsku to dopiero stocznia,kiedyś stocznie i kopalnie dawały mieszkania i zatrudnienie każdemu kto chciał. Spawacz podwodnego spawania na ten przykład mąż mojej pracownicy dziś zarabia majątek w Norwegii na platformie wiertniczej.Na marginesie: Norwegia, największy w świecie dochod narodowy, dwukrotnie wyższy niż w Stanach Zjednoczonych, Ustrój:monarchia,resztę można wyguglować.Mnie sie spodobało to: król wchodzi na sale obrad, parlament i rząd stoją.Król i parlament w czasie obrad siedą, Rząd...stoi.Ale kilimat...brrr,za zimno,jak na mnie. |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Pon 21 Gru, 2015 11:11
|
|
|
|
_________________ |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pon 21 Gru, 2015 11:29 Re: szara nasza PRL...
|
|
|
biegnacazwilkami napisał/a: | Na marginesie: Norwegia, największy w świecie dochod narodowy, dwukrotnie wyższy niż w Stanach Zjednoczonych |
ale na głowę
nie licząc malutkich krajów po kilkadziesiąt tyś mieszkańców |
|
|
|
|
OSSA
Upierdliwiec
|
Wysłany: Pon 21 Gru, 2015 11:53 Re: szara nasza PRL...
|
|
|
szymon napisał/a: | biegnacazwilkami napisał/a: | Na marginesie: Norwegia, największy w świecie dochod narodowy, dwukrotnie wyższy niż w Stanach Zjednoczonych |
ale na głowę
nie licząc malutkich krajów po kilkadziesiąt tyś mieszkańców | . Zarabiac norweska pensje i zyc w Polsce ale zarabiac tam mieszkać i normalnie żyć to już nie jest tak różowo. Poza tym Norwegów jest około 5,08 miliona, Norwegia jest najsłabiej zaludnionym po Islandii krajem europejskim. Dochody głównie z ropy naftowej , ot umieli wykorzystać koniunkture i dobrze zainwestować kasę. |
|
|
|
|
OSSA
Upierdliwiec
|
Wysłany: Pon 21 Gru, 2015 11:58
|
|
|
biegnacazwilkami, ale tobie się się smerf maruda włączył, świta za kilka dni , możesz kupić co chce bez kolejek, w czym problem ? Tak tęsknisz za octem na półkach? |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Pon 21 Gru, 2015 12:04
|
|
|
OSSA napisał/a: | świta za kilka dni , |
No ciekawe,ciekawe. Czy to może ta jutrzenka swobody ma zaświtać? |
_________________ |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pon 21 Gru, 2015 12:25
|
|
|
OSSA napisał/a: | tobie się się smerf maruda włączył |
to i tak lepiej niż smerf smerfetka... dopiero by miała |
|
|
|
|
OSSA
Upierdliwiec
|
Wysłany: Pon 21 Gru, 2015 12:45
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | OSSA napisał/a: | świta za kilka dni , |
W
No ciekawe,ciekawe. Czy to może ta jutrzenka swobody ma zaświtać? | . W tej Norwegii to nie wiadomo kiedy dzień , a kiedy noc, bylam w czerwcu cholera.cała dobę jasno , jeśli o mnie chodzi , bylam pierwszy raz i ostatni. Nie podoba mi się, podchodzę do przejścia dla pieszych by zrobić a ci się zatrzymują i czekają aż przejdę na drugą stronę . Nikt nie trabi, nie wrzeszczy jak zyc , panie jak zyc. Ps. Oczywiscie chodzilo o święta, a nie świta |
Ostatnio zmieniony przez OSSA Pon 21 Gru, 2015 12:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
angela23
(banita)
|
Wysłany: Śro 23 Gru, 2015 11:10
|
|
|
No tak to jest a jeszcze lepiej w Finlandii i Estoni. |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
|
Wysłany: Czw 24 Gru, 2015 03:19
|
|
|
angela23 napisał/a: | No tak to jest a jeszcze lepiej w Finlandii i Estoni. | to tam nie ma świtów znaczy świąt ? |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
biegnacazwilkami
Towarzyski
Wiek: 73 Dołączyła: 06 Sie 2014 Posty: 357 Skąd: zachodniopomorskie
|
Wysłany: Czw 24 Gru, 2015 10:58 szara nasza PRL...
|
|
|
Pamiętamy.. |
|
|
|
|
kiwi
Trajkotka
|
Wysłany: Czw 31 Gru, 2015 18:53
|
|
|
Sylwestrowo przypomnialo mi..... sie ze w komunie panowie pachnieli woda meska "Prastara " Na pewno pamiętacie - ci starsi, a jak nie pamiętacie - młodsi, to zapamiętajcie! Woda kolońska "Prastara" w wiklinowym oplocie. Zapach... klasyka kolońskości: zioła, cytrusy, bergamota, rozmaryn, lawenda, chyba też muśnięcie róży, na dnie coś jakby słodka ambra i piżmo - czego chcieć więcej... :-)
Niestety, nie produkowana już od kilku lat. I uwaga, prawdopodobnie była to najstarsza na świecie woda kolońska, generalnie najstarszy produkt perfumeryjny, bo receptura łacińska datowana była na 1682 rok! Kto odnajdzie tę recepturę - rękopis, proszony jest uprzejmie o podzielenie się tym radosnym odkryciem :-)te lobuzy wykupily florine i zaprzestaly produkcji prastarej, cholera wie czemu. Mozna by ich zaspamowac mailami zeby wznowili, bo to przeciez chore likwidowac taki produkt. Gorzej niz by przestali robic old spice
A Panie pachnialy na Byc Moze .......
Woda kwiatowa produkowana przez Pollenę Urodę sprzedawana w malutkich 10ml buteleczkach. „Być może" to perfumy o intensywnym chyprowym zapachu, który w zamyśle twórców miał konkurować z najbardziej znanymi perfumami świata - Channel no5. „Oryginalna kompozycja chyprowa, podkreślona tonami świeżymi i zmysłowymi, pozostawia na ciele długotrwały i intensywny zapach. Perfumy powstały z myślą o eleganckich i wymagających kobietach." - tak o swoim wyrobie pisze producent. Był to towar deficytowy, mimo iż dla wielu zmysłowość tego zapachu była mocno wątpliwa. |
|
|
|
|
|