samoświadomość |
Autor |
Wiadomość |
kas25
Gaduła
Pomogła: 1 raz Wiek: 38 Dołączyła: 22 Sie 2011 Posty: 859
|
Wysłany: Sob 08 Sie, 2015 18:38
|
|
|
Obejrzałam "Amy" i tak mnie ścisnęło w środku. Zbyt wyraźnie poczułam to wszystko z czego zrezygnowałam wszystko czym byłam poprzednio. Podczas filmu przez chwile ogarnęło mnie moje stare życie... Jestem jeszcze zbyt słaba żeby oglądać być w takich miejscach.. |
_________________ "Doceniaj to, co masz - praktykuj wdzięczność. Ciesz się małymi rzeczami. Żyj w teraźniejszości. Uznaj, że nie można wszystkich zadowolić i że nie da się wszystkiego kontrolować." |
|
|
|
|
endriu
(banita)
Pomógł: 18 razy Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Sob 08 Sie, 2015 20:54
|
|
|
zafundowałaś sobie wyzwalacz |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Sob 08 Sie, 2015 22:32
|
|
|
Zrezygnowałem... jak to pesymistycznie brzmi
wyzwoliłem się, wybrałem |
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
Pomogła: 22 razy Wiek: 35 Dołączyła: 11 Lip 2013 Posty: 2075
|
Wysłany: Sob 08 Sie, 2015 22:49
|
|
|
kas25 napisał/a: | Jestem jeszcze zbyt słaba żeby oglądać być w takich miejscach.. | ja do dziś nie obejrzałam 'Pod mocnym aniołem'. Jeszcze nie czas.. boję się tego filmu. Nie wiem czemu.
Oglądanie 'skazany na bluesa', mimo, że uwielbiam ten film, jest dla mnie zawsze swego rodzaju zaburzeniem spokoju. |
_________________ Być może jest tak, że każda istota musi podlegać jakiemuś uzależnieniu. Że człowiek zupełnie wyzbyty uzależnień jest niekompletny. Że to naturalne jak oddychanie.
Jakub Żulczyk, Ślepnąc od świateł |
|
|
|
|
kas25
Gaduła
|
Wysłany: Nie 09 Sie, 2015 03:58
|
|
|
"Zrezygnowałem jak to pesymistycznie brzmi"
Masz rację Szymon |
_________________ "Doceniaj to, co masz - praktykuj wdzięczność. Ciesz się małymi rzeczami. Żyj w teraźniejszości. Uznaj, że nie można wszystkich zadowolić i że nie da się wszystkiego kontrolować." |
|
|
|
|
kas25
Gaduła
|
Wysłany: Nie 09 Sie, 2015 04:38
|
|
|
Dobrze jest tu zajrzeć czasami głowa płata figle pojawiają się różne impulsy emocje myśli i trudno jest odròżnić które z nich nie zgadzają się z rzeczywistością.. |
|
|
|
|
kas25
Gaduła
|
Wysłany: Wto 10 Lis, 2015 18:40
|
|
|
Dzisiaj jestem w zupełnie innym miejscu niż rok, dwa lata temu.
Jest to miejsce bezpieczniejsze, spokojniejsze, wolne od samotności, bezradności, paraliżującego strachu, pustki.. zagubienia…braku siły, braku celu..
Bardzo długo pozwalałam na to aby nic się nie zmieniało..
I bardzo długo nie zdawałam sobie sprawy, że bezpieczeństwo i spokój, pojawiają się wtedy, kiedy dbam siebie i o swoje życie. |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
Pomogła: 100 razy Wiek: 52 Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 4059
|
Wysłany: Wto 10 Lis, 2015 19:03
|
|
|
Kasia jak to dobrze czytać |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
witoldw
Milczek
|
Wysłany: Nie 15 Lis, 2015 17:17
|
|
|
Tak jak, niektórzy poprzednicy wspomnieli, nie wolno odpuszczać, szczególnie jeśli chodzi o nasze codzienne obowiązki. Nie tylko o pracę, bo często sam się łapałem na stwierdzeniu jak już jestem po pracy to nie mam obowiązków. Nie prawda, po przyjściu z pracy oczywiście odpocznij, ale nie zaniedbuj siebie i swojego partnera. Ja od czasu mieszkania z drugą połówką lepiej radzę sobie z różnymi pokusami. Czuje się wyzwolony ale wiem, że muszę być czujny i nie zapominać o tym ile pracy poświęciłem by tak właśnie było. Przypominanie sobie o swoim trudzie to też dobra droga do motywacji. |
|
|
|
|
kas25
Gaduła
|
Wysłany: Pią 26 Lut, 2016 21:12
|
|
|
Hej hej witajcie
Idę dalej codziennie niezmiennie czasami pomimo różnych trudności, sztormów, emocji…
Minęło spoooro czasu .. dość długo uczyłam się akceptować nową rzeczywistość, trzeźwą inną,..
i nie bać się. Ale naprawdę naprawdę warto
Nie zapominam też o przeszłości i szczerze z ogromną życzliwością dziękuję Wam, że otworzyliście mi oczy na to co się ze mną działo w tamtym okresie.
Cieszę się że jestem.
I fajnie że jesteście Dekadencjo
Pozdrawiam |
|
|
|
|
endriu
(banita)
Pomógł: 18 razy Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Pią 26 Lut, 2016 21:17
|
|
|
Cześć kas25, fajnie, że jesteś |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Pią 26 Lut, 2016 22:29
|
|
|
Witaj Kas!
Widzę, że dobre wieści przynosisz. Cieszę się |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
kas25
Gaduła
|
Wysłany: Wto 23 Sie, 2016 20:29
|
|
|
Długo myślałam, czy napisać, i jak to napisać…może po prostu.. kilka tygodni temu zaczęłam popijać..
Czuję się boleśnie niepewnie każdego następnego kroku każdego następnego dnia no ale nie pozostaje mi nic innego jak otrzepać kolana i iść dalej… |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Wto 23 Sie, 2016 20:34
|
|
|
kas25 napisał/a: | otrzepać kolana i iść dalej… |
cześć Kaśka (dobrze pamiętam???) |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
kas25
Gaduła
|
Wysłany: Wto 23 Sie, 2016 20:39
|
|
|
Cytat: | (dobrze pamiętam???) |
Witaj Jacku |
|
|
|
|
|